MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Kalanruotolattiat – tyylikäs, trendikäs ja laadukas valinta!

keskiviikkona 22. toukokuuta 2024

Olohuone kalanruotolattialla. Kaksi samettista nojatuolia seisovat pöydän edessä. Pöydällä on kaksi tuolien väreihin sopivaa vaasia.

Kalanruotolattiat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja kodin sisustuksessa, ja syy tähän piilee niiden ajattoman tyylikkäässä ulkonäössä. Aiemmin kalanruotolattiat olivat pääosin tehty parketista tai puusta, mutta nykyään valmistajat tarjoavat myös laminaattia ja vinyylilattioita tällä tyylikkäällä kuviolla. Vinyyli- ja laminaattilattiat luovat saman ylellisen vaikutuksen, mutta usein edullisempaan hintaan.

Mutta miksi kalanruotolattiat ovat niin suosittuja? Niiden viehätys piilee niiden ajattomassa ja elegantissa ulkonäössä, joka tuo tilaan lämpöä ja luonnetta. Kalanruotokuvio luo visuaalista kiinnostusta ja saa aikaan miellyttävän tunnelman, joka sopii monenlaisiin sisustustyyleihin. Lisäksi kalanruotolattia antaa tilalle vaikutelman tilavuudesta ja saa sen näyttämään suuremmalta.

Tässä blogikirjoituksessa sukellamme syvälle kalanruotolattioiden maailmaan ja kerromme, miksi ne ovat niin suosittuja, mihin elämäntyyleihin tämä trendikäs kuvio sopii parhaiten ja mitä vaihtoehtoja klassiselle kalanruotoparketille on.

Erilaisia kalanruotoparketteja.

Kalanruotolattiat – ajaton eleganssi on palannut takaisin koteihimme

Kalanruotolattiat ovat viime aikoina tulleet näkyvästi esiin sisustuslehtien sivuilla ja sosiaalisessa mediassa, vangiten katseita ja sydämiä kodin sisustusmaailmassa. Viime vuosina lattiaratkaisut ovat saaneet yhä enemmän huomiota kodin sisustuksessa, ja kalanruotolattia on noussut yhdeksi kiinnostavimmista vaihtoehdoista. Mutta miksi kalanruotolattia on saanut niin vahvan otteen sisustusmarkkinoilla, ja mistä tämä kalanruotokuviota ympäröivä innostus oikein juontaa juurensa?

Alkuperäisessä muodossaan kalanruotolattiat tunnetaan parkettilattioina. Ne erottuvat selvästi klassisista leveistä lankkulattioista, sillä kalanruotoparketit koostuvat pienistä parkettiliuskoista, jotka on aseteltu siksak-kuvioon 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Liuskojen järjestely muistuttaa kalanruotojen muotoa, mistä kalanruotokuvio onkin saanut nimensä. Aidon kalanruotoparketin asentaminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen tehtävä, sillä se vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa. Yleensä asennuksen suorittaa ammattilainen varmistaen, että kallis puulattia saavuttaa potentiaalinsa ja pysyy kestävänä.

Miksi kalanruotokuvio on taas niin suosittu?

Kalanruotolattioiden kasvavaan suosioon ei ole olemassa yhtä selvää syytä. Sisustussuunnittelijat eivät päätä, mikä on seuraava trendi, vaan yhteiskunta luo ne. Kalanruotolattioiden paluun huomasi viime vuosina erityisesti Instagramissa ja Pinterestissa. Tämä ajaton klassikko on vallannut paikkansa kodin sisustuksessa, emmekä usko, että kalanruotolattiat poistuvat muodista seuraavien vuosikymmenien aikana. Mielenkiintoista on, että kalanruotolattioita näkee usein vanhoissa asunnoissa, joissa on korkea huonekorkeus, suuria ikkunoita sekä kauniita katto-ornamentteja. Tämä kertoo, että perinteiset elementit palaavat suosioon yhdessä modernien trendien kanssa, luoden uniikin ja ajattoman ilmeen kodin sisustukseen.

Huone, jossa on tammen näköinen kalanruotovinyyli. Puisten pöytien ympärillä on ruskeita nahkaisia tuoleja. Sohvalla on hauskan värisiä koristetyynyjä. Osa seinästä on tiiliä ja toinen puupaneelia.
Ter Hürne Classic Choice PerForm "C08a Tammi Canberra" vakuuttaa maalaismaisella ulkonäöllään ja uskomattomalla kulutuskestävyydellään.

Nämä kalanruotokuviolla varustetut lattiat ovat löytäneet tiensä yhä useampiin upeisiin rakennuksiin, kuten huviloihin ja omakotitaloihin, sekä suurkaupunkien kerrostaloasuntoihin, ja niillä on väistämättä vaikutus, joka on omiaan lisäämään tilaan arvokkuutta ja luonnetta. Kalanruotolattian yleistymisen myötä lattiamateriaalit ovat myös astuneet modernimpaan ajanjaksoon, mikä tarkoittaa, että saatavilla on muutakin kuin parkettia ja puulattioita. Kalanruotolattioiden vintage-henkinen ilme tekee niistä suositun valinnan monenlaisiin sisustustyyleihin, ja ne sopivat niin rustiikkisen tyylikkäisiin tiloihin kuin minimalistisen moderneihin sisustuksiin. Kalanruotolattian ajaton eleganssi voi muuttaa jopa nuhjuisen huoneen tyylikkääksi tilaksi, joka huokuu lämpöä ja luonnetta. Yksinkertaisessa ja modernissa sisustustyylissä, jossa värit ovat hillittyjä ja linjat selkeitä, kalanruotolattia tuo ripauksen kodikasta eleganssia ja lämpöä tilaan.

Pohjoismaat ovat pitkään toimineet trendien suunnannäyttäjänä sisustusmaailmassa, ja tanskalaiset muotoiluklassikot ovat nykyään kuumaa kamaa. Suurin osa tarjolla olevista huonekaluista on suunniteltu nimenomaan pohjoismaista elämäntyyliä silmällä pitäen, ja skandinaavinen minimalismi ja toiminnallisuus ovat inspiroineet ihmisiä ympäri maailmaa. Skandinaavinen elämäntyyli, olipa se sitten hyggeä, japandia tai pelkistettyä skandityyliä, on vakiinnuttanut paikkansa kodeissamme ja inspiroi meitä sisustusvalinnoissamme. Kalanruotolattian ulkonäkö sopii hyvin skandinaaviseen elämänkulttuuriin, sillä sen ajaton tyyli ja luonnonläheinen viehätys sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaisten sisustusperiaatteiden kanssa. Kalanruotolattia onkin näin ollen oiva valinta niille, jotka haluavat tuoda kotiinsa ripauksen pohjoismaista tunnelmaa ja eleganssia.

Lähikuva vaaleasta kalanruotoparketista.
Etsitkö parkettia, joka erottuu joukosta? Siinä tapauksessa ter Hürne Herringbone Collection "Tammi Fünen Fischgrät" sattaa olla täydellinen vaihtoehto sinulle!

Ranskalaiset kalanruotolattiat

Ranskalainen tyyli tunnetaan ympäri maailman sen ajattomasta eleganssista ja hienostuneisuudesta, ja yksi sen tunnusmerkeistä on kalanruotokuviolla varustetut lattiat. Kalanruotolattiat, tai "parquet à chevrons" ranskaksi, ovat olennainen osa monien perinteisten ranskalaisten kotien sisustusta.

Ranskan hienostunut estetiikka heijastuu kalanruotokuvioiden symmetrisyydessä ja tarkkuudessa. Tämä klassinen kuvio antaa tilalle heti arvokkaan ja tyylikkään ilmeen. Olipa kyseessä sitten vanha kartano Pariisin keskustassa tai viehättävä maalaistalo Ranskan maaseudulla, kalanruotolattiat ovat osa Ranskan kulttuurin ja perinteen rikasta historiaa.

Ranskalaiset kalanruotolattiat valmistetaan usein laadukkaista puumateriaaleista, kuten tammesta tai pyökistä, ja ne viimeistellään huolellisesti, jotta ne säilyttävät kauneutensa ja kestävyytensä vuosikymmenten ajan. Huolellinen käsityö ja laadukkaat materiaalit tekevät ranskalaisista kalanruotolattioista halutun valinnan niin klassiseen kuin moderniinkin sisustukseen.

Nykyään ranskalaiset kalanruotolattiat ovat myös saaneet moderneja muunnelmia, jotka tarjoavat entistä enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta sisustajille. Laminaatti-, vinyyli- ja PVC-kalanruotolattiat ovat puulattioita edullisempia, ja usein myös kulutusta kestävämpiä. Modernin tulostusprosessin ansiosta ne säilyttävät kalanruotokuvion viehätyksen ja tyylikkään ilmeen moitteettomasti.

Ranskalaiset kalanruotolattiat eroavat kuitenkin hieman klassisista versioista. Näissä lattiapäällysteissä parkettitangot on viistetty molemmista päistä 45 tai 60 asteen kulmiin. Tangot sijoitetaan suoraan vierekkäin ja lopputuloksena on siksak-kuvio suorilla, rajaavilla viivoilla. Ainutlaatuisen ranskalaisen kalanruotolattian ulkonäkö on ainutlaatuinen, sillä yksittäisten tankojen väliin muodostuu suora liitos.

Olipa valintasi sitten perinteinen puulattia tai modernimpi vaihtoehto, ranskalainen kalanruotolattia on aina elegantti valinta, joka luo tilaan ylellisen ja arvokkaan tunnelman. Se ei ainoastaan täytä sisustuksen esteettisiä vaatimuksia, vaan kertoo myös tarinaa Ranskan kulttuurin rikkaudesta ja tyylistä. Valitsemalla ranskalaisen kalanruotokuvion saat kotiisi kauniin ja kestävän lattiaratkaisun, joka ilahduttaa silmiäsi ja mieltäsi monen vuoden ajan.

Makuuhuone chevron-lattialla.
Lankkujen huolellisesti viistetyt reunat saavat ranskalaisen kalanruotokuvion erottumaan joukosta.

Vaihtoehtoja kalanruotoparketille

Kun ihmiset puhuvat kalanruotolattioista, monen mieleen tulee ainoastaan parketti. Tämä kuvio on kuin luotu parkettilattian ainutlaatuiselle luonteelle, ja lattia saa oman erityisen ilmeensä riippuen puulajista, tankojen koosta ja pinnan viimeistelystä. Parketti on kuitenkin tunnetusti melko hintavaa ja herkkää materiaalia, ja sen asentaminen vaatii yleensä ammattilaisen apua, mikä voi nostaa kustannuksia entisestään.

Onneksi markkinoilla on vaihtoehtoja niille, jotka haluavat saada kalanruotokuviollisen lattian edullisemmin tai haluavat helpommin hoidettavan vaihtoehdon, esimerkiksi vuokra-asuntoon. Hybridipuulattiat, PVC-lattiat ja vinyylilattiat ovat nousseet suosioon juuri tällaisissa tilanteissa. Hybridilattiat yhdistävät puun ja muovin parhaat ominaisuudet, tarjoten kestävyyttä ja helppohoitoisuutta edullisempaan hintaan. Vinyylilattiat tarjoavat puolestaan laajan valikoiman erilaisia kalanruotokuviolla varustettuja vaihtoehtoja, jotka imitoivat puun ulkonäköä ja rakennetta, mutta ovat samalla kestävämpiä, helppohoitoisempia ja edullisempia.

Näiden vaihtoehtojen avulla voit saada kalanruotokuviollisen lattian ilman suurta taloudellista sitoumusta tai asennusvaivaa. Ne ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat sekä tyyliä että käytännöllisyyttä ja jotka haluavat saada kotiinsa kodikkaan ja houkuttelevan ilmeen ilman suuria investointeja. Lisäksi nämä vaihtoehdot tarjoavat joustavuutta, sillä ne voidaan usein asentaa suoraan vanhan lattian päälle, säästäen aikaa ja vaivaa remonttiprojektin kustannuskuluissa.

Erilaisia vinyylilattioita kalanruotokuviolla.

Ter Hürne Flemish Heritage collection: Kalanruotoparketteja jokaiseen makuun

Jos rakastat perinteisiä ja tyylikkäitä parketteja, mutta haluat samalla tuoda ripauksen modernia tunnelmaa sisustukseen, ter Hürne Flemish Heritage Collection -mallisto saattaa olla täydellinen vaihtoehto sinulle. Tämä kokoelma tarjoaa laajan valikoiman kalanruotokuviollisia parketteja, jotka sopivat kaikkiin kodin tiloihin ja tarpeisiin. Valikoimasta löytyy kaikkea valkopestyistä vaaleanharmaista versioista tummiin ja mystisiin ruskeisiin sävyihin.

Nämä harjatut, värjätyt ja mattalakatut kalanruotoparketit ovat kaikki kolmekerroksisia, mikä tekee niistä muita parketteja kevyempiä, vakaampia ja kestävämpiä. Pohjoismaisesta hillitystä sisustuksesta pitäville suosittelemme kokoelman vaaleinta vaihtoehtoa "Tammi Hiekan/Harmaa M08". Hieman rohkeammat sisustajat voivat tutustua värisävyyn "M06 punainen/ruskea tammi", joka vakuuttaa ylellisellä ulkonäöllään ja mystisen kylläisellä värisävyllään.

Ter Hürne Flemish Heritage Collection -malliston tammiparketit ovat paitsi tyylikkäitä myös erittäin kestäviä. Valmistajan 30 vuoden takuu (kotikäytössä) osoittaa, että nämä kalanruotokuviolla varustetut lattiat ovat todella laadukkaita ja vankkoja. Parkettilankut on valmistettu korkealaatuisesta tammesta, mikä tekee niistä erittäin kulutusta kestäviä. Lattioiden ylin kerros tai ns. ”kulutuskerros” on tehty kovasta puusta, minkä vuoksi voit hiota lankut jopa kaksi kertaa niiden elämän aikana. Ostamalla ter Hürne parketin voit olla varma, että saat ekologisen ja terveydelle vaarattoman lattiapäällysteen. Tunnetulle lattiavalmistajalle on nimittäin myönnetty saksalaisen eco-INSTITUTin merkki, joka takaa, että ter Hürnen lattiapäällysteet eivät ole haitaksi luonnolle tai kuluttajille. Heidän tuotteensa käyvät myös säännöllisen läpi tarkan laadunvalvontaprosessin.

Yksi ter Hürne Flemish Heritage Collection- malliston parhaista puolista on lattioiden yhteensopivuus vesikierteisen lattialämmityksen kanssa. Voit siis nauttia kauniista parkettilattiasta samalla kun jalkasi pysyvät lämpiminä vuoden ympäri. Flemish Heritage parketti on myös helppo asentaa patentoidulla CLICKitEASY-järjestelmällä. Käytännöllisen lukkoponttijärjestelmän ansiosta kaikki tee-se-itse-harrastajat voivat napsauttaa lankut kiinni toisiinsa käden käänteessä.

Monta huonetta joissa on kalanruotoparketteja.

Vinyylilattiat kalanruotokuviolla: edullinen ja kestävä vaihtoehto

Vinyylilattiat ovat viime vuosina nousseet suureen suosioon monissa kodeissa, ja erityisesti kalanruotokuviolla varustetut vinyylilattiat ovat löytäneet tiensä monien sisustajien sydämiin. Tämä tyylikäs vaihtoehto yhdistää perinteisen kuvion ja modernin materiaalin tarjoten sekä tyylikkään ulkonäön että kestävyyttä kaikkiin tiloihin.

Yksi vinyylilattioiden suurimmista eduista on niiden monipuolisuus. Ne sopivat lähes mihin tahansa tilaan, olipa kyseessä sitten olohuone, makuuhuone, keittiö tai kylpyhuone. Vinyylilattiat kestävät hyvin kosteutta, naarmuja ja kulumista, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat lattian, joka säilyttää kauneutensa vuosien varrella.

Kalanruotokuviolla varustetut vinyylilattiat tuovat tilaan eleganttia ja ajatonta tunnelmaa. Ne tarjoavat laajan valikoiman eri värejä ja sävyjä, joten jokainen voi löytää juuri omaan sisustukseensa sopivan vaihtoehdon. Olipa kyseessä sitten perinteinen kalanruotokuvio tai moderni betonimainen jäljitelmä, kalanruotokuviolla varustetut vinyylilattiat tuovat tilaan persoonallisuutta ja luonnetta.

Vinyylilattiat ovat myös helppoja asentaa ja ylläpitää. Ne ovat kevyitä ja joustavia, mikä tekee niiden asentamisesta nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi ne ovat helppoja pitää puhtaina ja kestävät hyvin normaaleja arjen haasteita. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan lapsiperheille ja kaikille, jotka arvostavat helppohoitoisuutta ja käytännöllisyyttä kodin lattiaratkaisuissa. Kaiken kaikkiaan kalanruotokuviolla varustetut vinyylilattiat tarjoavat elegantin ja kestävän ratkaisun kodin lattioille. Niiden monipuolisuus, helppo asennusprosessi ja käytännöllisyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat päivittää kotinsa ilmettä tyylikkäästi ja vaivattomasti.

Makuuhuone, jossa on tummanruskea liimattava vinyylilattia kalanruotokuviolla. Huoneessa on tummanruskea nahkainen sänky ja samaan tyyliin sopiva tuoli ja rahi. Oikeassa kulmassa on takka, ikkunasta näkyy puita.
Project Floors Chevron/55 "PW 3130/FP" vakuuttaa klassisen kauniilla ulkonäöllään ja uskomattomalla kestävyydellään. Nämä liimattavat vinyylilattiat sopivat myös kaupalliseen käyttöön.

Laminaattilattiat kalanruotokuviolla: laaja valikoima realistisia puujäljitelmiä

Kalanruotokuviolliset laminaattilattiat ovat myös nousseet suosiossa viime vuosina kodin sisustuksessa. Nämä lattiapäällysteet yhdistävät klassisen kalanruotokuvion moderniin materiaaliin tarjoten käyttäjilleen sekä tyylikkään ulkonäön että kestävyyttä. Laminaattilattiat ovat osoittautuneet suosituksi vaihtoehdoksi monille, jotka haluavat uudistaa kotinsa sisustuksen tyhjentämättä koko pankkitiliä ja ilman pitkää asennusprosessia.

Yksi kalanruotokuviollisten laminaattilattioiden suurimmista eduista on niiden helppo asennus. Modernit laminaatit on suunniteltu niin, että niiden asentaminen onnistuu suhteellisen helposti ilman ammattilaisen apua. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat tehdä pieniä muutoksia kotinsa ilmeeseen omatoimisesti. Laminaattilattiat eivät tarjoa vain helpon asennuksen, vaan myös kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Ne ovat naarmuuntumattomia ja kestävät hyvin kulumista ja usein myös kosteutta. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan koteihin, joissa on paljon liikennettä tai joissa lattia joutuu alttiiksi kosteudelle, kuten keittiöissä ja kylpyhuoneissa.

Kalanruotokuviolliset laminaattilattiat tarjoavat myös laajan valikoiman tyylejä ja värejä, joten jokainen voi löytää omaan sisustukseensa sopivan vaihtoehdon. Olipa kyseessä sitten perinteinen tummanruskea väri tai moderni vaalea sävy, kalanruotokuviolliset laminaattilattiat luovat tilaan ylellisen ja ajattoman tunnelman. Lisäksi laminaattilattiat ovat helppohoitoisia ja vaativat erittäin vähän huoltoa säilyäkseen kauniina vuosia. Ne ovat helppo pitää puhtaana ja kestävät hyvin kodin arkisia haasteita. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan kiireisille perheille ja kaikille, jotka arvostavat helppohoitoisuutta ja vaivattomuutta kodin ylläpidossa.

Kaiken kaikkiaan kalanruotokuviolliset laminaattilattiat tarjoavat tyylikkään ja kestävän ratkaisun kodin lattioille. Niiden helppo asennus, kestävyys ja monipuolisuus tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat päivittää kotinsa ilmettä vaivattomasti ja edullisesti.

Lähikuva harmaasta laminaattilattiasta kalanruotokuviolla.
Tiesitkö että laminaattilattioitakin voi saada kalanruotokuviolla? Kuvassa ter Hürne Herringbone Edition "Tammi Atelier Herringbone".

Johtopäätös

Kuten olemme todenneet, kalanruotokuviollinen lattia luo kotiisi elegantin ja ajattoman ilmapiirin, joka huokuu klassista tyylikkyyttä. Kalanruotokuviolliset lattiat ovat täydellinen valinta niille, jotka haluavat yhdistää perinteistä kauneutta moderniin käytännöllisyyteen. Kalanruotolattioiden ainutlaatuinen ulkonäkö on myös oiva tapa lisätä hitusen persoonallisuutta muuten neutraaliin sisustukseen.

Valittaessa uutta lattiapäällystettä, meidän tulisi myös ottaa huomioon henkilökohtainen budjettimme ja kotimme erilaiset olosuhteet. Onneksi markkinoilla on laaja valikoima vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja elämäntilanteisiin. Perinteiset parketit ja puulattiat ovat aina luotettavia valintoja, jotka tuovat kotiisi lämpöä ja luonnetta. Vinyylilattiat tarjoavat kestävän ja helppohoitoisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät edullisempaa vaihtoehtoa. Laminaatti yhdistää puolestaan tyylikkään ulkonäön ja kestävyyden edulliseen hintaan.

Olipa valintasi mikä tahansa, kalanruotokuviollinen lattia luo kauniin ja viihtyisän ympäristön kotiisi. Sen ajaton ulkonäkö antaa sinulle mahdollisuuden luoda uniikin ja persoonallisen sisustuksen, joka heijastaa omaa henkilökohtaista tyyliäsi. Riippumatta siitä, valitsetko perinteisen puulattian vai modernin vinyylilattian, voit olla varma, että kalanruotokuviolla varustettu lattia on aina tyylikäs valinta, joka kestää kauan ja tuo iloa ja tyylikkyyttä kotiisi vuosiksi eteenpäin.

Makuuhuone, jossa on beigen värinen kalanruotolattia. Sängyssä on valkoiset lakanat ja ruudullisia koristetyynyjä. Sängyn yläpuolella on kaksi modernia taulua. Ikkunasta näkyy suuri kaupunki ylhäältä.
Nature2Floor Elegance Herringbone Click "Luonnontammi" on täydellinen valinta niille, jotka etsivät klassisen kaunista lukkoponttivinyyliä kalanruotokuviolla. Tässä lattiassa on myös sisäänrakennettu askeläänieriste.

Osta uudet kalanruotolattiasi jo tänään BRICOFLOR- verkkokaupasta!

Jos et pysty enää vastustamaan kalanruotolattioiden uskottomia etuja ja ajatonta ulkonäköä, meillä on sinulle täydellisiä uutisia! BRICOFLOR verkkokaupasta voit helposti valita oman suosikkisi useista eri malleista, väreistä ja kuoseista. Toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi ja uudista kotisi lattiapäällysteet jo tänään!

Sadat kalanruotolattiat odottavat sinua verkkokaupassamme. Muutamalla napsautuksella löydät uudet lattiapäällysteesi, jotka toimitetaan ovellesi mahdollisimman pian. Jos haluat tarkemman kuvan siitä, miltä valitsemasi tuote todella näyttää, voit käyttää näytepalveluamme. Kun olet tehnyt päätöksen, saat tilauksen yhteydessä hintatakuun. Jos suunnittelet suurta remonttia, voit pyytää yksilöllistä tarjousta. Henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa tuotteen valinnasta toimituskysymyksiin.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta kalanruotolattioista. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin