MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Parketit – Klassisia puulattioita korkealaatuisista raaka-aineista

Parketti on täydellinen valinta niille, jotka pitävät estetiikkaa ja korkeaa laatua erittäin tärk…

lue lisää
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
SALE
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
origin-claim
1 - 20 | 199 Tuotteet

Lamelli- tai massiiviparketti: mitä eroja niillä on?

Yleensä parketit jaetaan kahteen suureen ryhmään; lamelli- ja massiivilattioihin. Massiiviparketit ovat ehkä kalliimpi ja ylellisempi vaihtoehto, ja näillä lattioilla on korkea vastustuskyky ja ne näyttävät hyvältä. Massiiviparketeilla on kuitenkin myös kaksi haittapuolta, nimittäin niiden erittäin korkea hinta ja lattian herkkyys kosteudelle. Sinun ei tarvitse huolehtia näistä kahdesta ongelmasta lamelliparketin kanssa! Lattian lempinimi monikerroksinen parketti paljastaa jo suurimman eron tämän vaihtoehdon ja massiiviparketin välillä: Lattiapäällyste koostuu useista kerroksista, mikä minimoi kosteuden aiheuttamia ongelmia. Lamelliparketti on erinomainen todiste siitä, että puulattian ei tarvitse aina olla herkkä ja helposti vahingoittuva vaihtoehto.

Kulutuskerros – parketin ratkaiseva laatutekijä

Parketin pintakerros alistuu joka päivä suurille määrille kuormitusta. Siksi on tärkeää valita parkettilattia, jonka pinta on käsitelty juuri sinun tarpeittesi mukaisesti. Hyvän parkettilattian voit aina tunnistaa katsomalla kulutuskerroksen paksuutta - korkealaatuisissa tuotteissa se on vähintään 3,5 mm. Tämä antaa lankuille sen vakauden, jota ne tarvitsevat kestämään päivittäistä käyttöä. Kulutuskerroksen paksuudella on myös tärkeä rooli kunnossapitoa ajatellen: voit hioa hyvän Lamelliparketin kaksi tai kolme kertaa vaikuttamatta sen ulkonäköön tai toimintaan. Halpojen tuotteiden kulutuskerros on niin ohut, että lattia näyttää jo erilaiselta yhden hiomiskerran jälkeen. Siksi suosittelemme aina valitsemaan korkealaatuisen tuotteen, se on sinulle halvempaa pitkällä tähtäimellä.

Parkettilattioiden asentaminen - miten teet sen oikein?

Aikaisemmin lattiapäällysteiden asentaminen oli mahdotonta ilman ammattilaisen apua - nykyään monet ovat kuitenkin innostuneita tee-se-itse-töistä ja ottavat mieluummin kunnostustyöt omiin käsiinsä. Tämä on mahdollista myös parkettilattioilla, sillä monissa uusissa kokoelmissa on moderni asennusjärjestelmä, joka vaatii vain vähän taitoa. Lukkoponttijärjestelmällä varustettujen parkettien asentaminen on erityisen yksinkertaista: lankut liitetään toisiinsa muutamalla yksinkertaisella niksillä ja uusi parketti syntyy tuossa tuokiossa.

Ennen lattian asennusta on tärkeää, että saat selville mihin pääryhmään lattia kuuluu, koska tämä määrittää millä tavalla lattia pitää asentaa. Jos lattia on kaksikerroksinen, liimaaminen on ainoa mahdollinen asennusmenetelmä, kun taas 3-kerroksinen parketti voidaan vaihtoehtoisesti asentaa irrallisesti ilman liimaa. Tämä säästää rahaa ja voit myös vaihtaa vaurioituneet lankut helposti ja poistaa lattian vaivattomasti esimerkiksi muuttaessasi. Siksi nämä lattiat sopivat erityisen hyvin vuokra-asuntoihin ja toimistoihin.

Saavutat parhaat tulokset, jos valmistelet aluslattian perusteellisesti ennen kunnostustöiden aloittamista. Puhdista lattia ja tasoita se tasoitusaineilla tarvittaessa, imuroi ja puhdista koko pinta. Suosittelemme myös äänieristyksen asentamista, jotta uusi parketti ei aiheuta ärsyttäviä askelääniä. Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat asentaa lattian ilman liimaa. Jos olet valinnut öljytyn tuotteen, voit harjata sen ohuella öljykerroksella asennuksen jälkeen. Jos haluat käyttää lattialämmitystä, sinun on aina kiinnitettävä huomiota valmistajan ohjeisiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä parketista

1. Onko olemassa erityyppisiä parketteja?

Kyllä, yleensä parketit jaetaan kahteen suureen ryhmään; lamelli- ja massiivilattioihin. Lamelli koostuu yleensä kolmesta kerroksesta ja sen kulutuskerros on vähintään 2,50 mm. Massiivipuulattiat koostuvat vain yhdestä kerroksesta, ja niitä voi hiota ilman että ulkonäkö muuttuu. Koska massiivipuulattiat ovat hyvin luonnollisia, kosteus vaikuttaa niihin ja vesi ja muut nesteet vahingoittavat niitä helposti.

2. Minkä tyyppistä puuta käytetään parkettilattian valmistamiseen?

Parkettilattiat voidaan valmistaa kaikentyyppisestä puusta, kovemmat puut lupaavat pidempää ja korkeampaa kestävyyttä kuin pehmeä puu. Eri puulajit reagoivat myös eri tavalla UV-säteilyyn: tammiparketti vaalenee ajan myötä, kun esimerkiksi vaahteraparketti tummenee. Tammi on ylivoimaisesti suosituin puu parkettilattioille.

3. Pitäisikö minun valita öljytty tai lakattu parketti?

Öljytty parkettilattia näyttää ja tuntuu luonnollisemmalta. Tätä varten parkettilattia on voideltava säännöllisesti (1–2 vuoden välein) ja lattian suojaamiseksi on käytettävä erityisiä puhdistusaineita.

Lakattu parketti on paljon helpompi ylläpitää eikä sitä tarvitse voidella. Lakattu pinta on vähemmän herkkä vaurioille. Pinta näyttää kuitenkin hieman keinotekoisemmalta.

4. Mitkä ovat parkettilattian edut?

Parketti on luonnollinen lattiapinnoite. Mikään synteettinen lattiapäällyste ei voi päihittää parketin klassisen kaunista ulkonäköä.

5. Mitä minun on pidettävä mielessä, kun valitsen parkettilattiaani?

Puun tyyppi: Puun tyypin valinta vaikuttaa paitsi lattian ulkonäköön myös parkettilattian hinnan ja kestävyyteen. Ylivoimaisesti suosituin puulaji on tammi.

Kulutuskerros: mitä paksumpi kulutuskerros, sitä kestävämpi lattia. Paksumpi kulutuskerros voidaan hiota useita kertoja, joten parketti kestää kauemmin. Suosittelemme kulutuskerrosta, jonka paksuus on vähintään 2,5 mm.

Puun alkuperä: Aasiasta peräisin olevat halvat parkettilattiat koostuvat usein huonommasta liimasta kerrosten ja puun välillä, mikä on stimuloitu lannoitteiden ja muiden kemikaalien luonnotonta kasvua. Tämä ei ole kyseenalaista vain ekologisesta näkökulmasta, vaan sillä on myös suuri vaikutus parkettilattian laatuun ja kestävyyteen.

Pintakäsittely: Öljytty parketti on luonnollisempi, mutta vaatii enemmän huoltoa. Lakattu parketti on paljon helpompi ylläpitää, mutta näyttää keinotekoisemmalta.

6. Kuinka asetan parkettilattiat?

Parketteja on saatavilla lukkoponttijärjestelmillä, mutta puuparketti voidaan aina liimata kiinni aluslattiaan. Askeläänten minimoimiseksi suosittelemme lattioiden liimaamista tai äänieristyksen ostamista.

Ota meihin yhteyttä

Verkkokaupan lisäksi voit ottaa meihin yhteyttä suoraan puhelinpalvelumme kautta. Voit puhua ystävällisen henkilökuntamme kanssa puhelinkeskuksessa virka-aikana, soittamalla ​numeroon ​09 4270 4082​. Voit tavoittaa meidät myös ilmaisen soittopalvelumme kautta. Lähetä meille vain viesti napsauttamalla verkkosivustollamme olevaa”Ota yhteyttä” -linkkiä. Otamme sinuun yhteyttä uudelleen joko puhelimitse tai sähköpostitse, sen mukaan minkä valitset. Teemme parhaamme tarjotaksemme sinulle sopivan tarjouksen ja vastataksemme kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiin. Odotamme innolla yhteydenottoasi, joten älä epäröi, korjausratkaisusi odottavat!

Plus icon lue lisää