MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Luo kylpyhuoneeseen spa-tunnelmaa

perjantaina 7. kesäkuuta 2024

Kylpyhuone, jossa on valkoinen kylpyamme ja beigen värinen laattalattia. Modernin lavuaarin yläpuolella roikkuu pitkulainen peili.

Haluatko todella rentoutua ja nauttia täydellisestä rauhasta omassa kodissasi? Kuvittele astuvasi kylpyhuoneeseen, joka huokuu ylellistä estetiikkaa ja tarjoaa wellness-tunnelmaa joka hetki. Tämä trendikäs lähestymistapa kylpyhuoneen suunnitteluun voi muuttaa arjen rutiinit rentouttaviksi rituaaleiksi. Pehmeät valaistusratkaisut, luonnonmateriaalit ja harmoniset värisävyt voivat tehdä kylpyhetkistäsi entistäkin rauhoittavampia. Mieti, miltä tuntuisi kävellä lämmitetyillä lattioilla tai kuunnella rentouttavaa musiikkia samalla, kun nautit aromaterapian tuoksuista. Näillä pienillä muutoksilla voit loihtia kylpyhuoneestasi hyvinvoinnin keitaan, joka houkuttelee sinua viettämään siellä enemmän aikaa.

Tässä blogikirjoituksessa jaamme kanssasi parhaat vinkit ja temput, joilla voit luoda oman spa-henkisen kylpyhuoneen kotiisi. Kerromme mitkä lattiapäällysteet, tapetit ja koriste-elementit sopivat parhaiten kylpyhuoneeseen, jossa on wellness-tunnelmaa!

Beigen luonnonkivilattian päällä on beiget tossut. Niiden yläpuolella on valkoinen kulho jossa on pyyhe. Vieressä kuva kylpyhuoneesta.

Näin luot spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone, jossa on spa-tunnelma, tarjoaa rentouttavan ilmapiirin, joka kutsuu sinut päästämään irti arjen kiireistä ja tuntemaan olosi hyväksi. Kuvittele tila, jossa toiminnallisuus ja rentoutuminen kohtaavat täydellisessä harmoniassa. Kylpyhuoneen suunnittelussa on liian pitkään keskitytty vain käytännön toimintoihin ja tehokkuuteen, unohtaen wellness-tunnelman ja estetiikan merkityksen. Nyt on aika muuttaa tämä käsitys ja luoda ympäristö, joka hemmottelee sekä kehoa että mieltä.

Jokaisen kylpyhuoneen elementin tulee huokua arvoa ja estetiikkaa, jotta tila tuntuu aistikkaalta ja rentouttavalta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi laadukas, vapaasti seisova kylpyamme, joka hallitsee huonetta kuin taideteos, ja kultahanat, jotka hohtavat kuin ylelliset korut? Harkitusti valitut materiaalit ja tarkkaan suunnitellut muodot antavat jokaiselle yksityiskohdalle sekä käytännöllisyyttä että itsenäistä kauneutta. Kylpyhuonetasoilla ja hyllyillä voidaan luoda visuaalista dynamiikkaa ja erottaa kylpyhuoneen eri toiminnot toisistaan.

Pehmeä valaistus ja luonnonmateriaalit, kuten puu ja kivi, tuovat tilaan lämpöä ja luonnonläheisyyttä. Aromaterapian käyttö tuoksujen muodossa lisää rentouttavaa ilmapiiriä, kun taas rauhoittava musiikki täydentää kokonaisvaltaista wellness-kokemusta.

Vaikka haluammekin suunnitella kylpyhuoneen, jossa on spa-tunnelmaa, emme saa unohtaa käyttökelpoisuutta ja pragmaattisuutta. Helppohoitoisuus, hygienia ja vedenkestävyys ovat tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon kylpyhuonetta suunniteltaessa. Kauneuden ja mukavuuden yhdistäminen käytännöllisyyteen on taidetta. Tämä ei ole aina helppoa – etenkin lapsiperheissä – mutta oikeilla lattioilla, tapeteilla, huonekaluilla ja kalusteilla se on mahdollista.

Pienet, mutta merkittävät yksityiskohdat, kuten ylellisen pehmeät pyyhkeet ja luonnonläheiset huonekasvit nostavat kylpyhuoneen sisustuksen seuraavalle tasolle ja tuovat persoonallisuutta tilaan. Näillä yksinkertaisilla, mutta tehokkailla muutoksilla voit muuttaa kylpyhuoneesi todelliseksi hyvinvoinnin keitaaksi, jossa jokainen hetki on nautinnollinen ja virkistävä. Tällä tavoin kylpyhuoneesi ei ole vain paikka, jossa hoidat kehosi tarpeita, vaan myös tila, jossa voit rauhoittua ja ladata akkujasi. Ota nämä vinkit ja temput käyttöön ja luo kylpyhuone, jossa hyvinvointi on keskiössä ja jossa voit kokea todellista luksusta arjen keskellä.

Tumma vai vaalea, klassinen vai moderni – mikä saa sinut rentoutumaan parhaiten?

Kun suunnittelet kylpyhuonetta spa- tai wellness- näkökulmasta, mielessäsi pyörivät todennäköisesti erilaiset tyylit ja värit. Oletko luonnonläheinen ihminen, joka pitää ekologisista materiaaleista ja vaaleista väreistä vai puhuttelevatko kultaiset yksityiskohdat ja ylelliset esineet sinua enemmän? Jokainen meistä on ainutlaatuinen, ja siksi myös rentoutumistapamme vaihtelevat. Tämän takia on tärkeää miettiä tarkkaan, millaiset värit ja materiaalit auttavat sinua todella rentoutumaan.

Yleisesti ottaen luonnonmateriaalit, pehmeät ja luonnolliset sävyt sekä pyöristetyt muodot luovat rauhoittavan ympäristön, etenkin verrattuna metallisiin pintoihin, mustaan tai punaiseen väriin ja teräviin kulmiin. Mutta jopa hyvin minimalistinen kylpyhuone, jossa hallitsevat antrasiitin sävyt ja terävät linjat, voi olla yllättävän rentouttava. Tärkeintä on pohtia, missä ympäristöissä sinä tunnet olosi kaikkein rennoimmaksi ja miten kylpyhuoneen eri elementit toimivat yhdessä.

Mieti, millaiset äänet, tuoksut ja valaistus lisäävät rentoutumisen tunnetta juuri sinussa. Ehkä lintujen viserrys tai eteeristen öljyjen tuoksu rentouttaa sinua? Miltä kuulostaisi pehmeä valaistus, joka luo tunnelmallisen ilmapiirin? Kylpyhuoneesi voi olla paikka, jossa voit todella irrottautua arjen kiireistä ja antautua hetkeen, kunhan sen suunnittelu perustuu juuri sinun rentoutumistarpeisiisi.

Kylpyhuone, jossa on valkoinen lukkoponttijärjestelmällä varustettu vinyylilattia. Suuren kylpyammeen vieressä on rottinkinen pesukori ja kaksi valkoista kylpytakkia seinällä. Metallisen tuolin päällä on kaunis harmaa viltti.
Etsitkö kestävää ja helposti asennettavaa lattiaa kylpyhuoneeseen? Siinä tapauksessa Gerflor Senso Clic Premium "1518 Chaliki Verde" saattaa olla täydellinen valinta sinulle!

Luonnonkivilaatat spa-henkiseen kylpyhuoneeseen

Luonnonkivilaatat ovat erinomainen valinta, kun tavoitteena on spa-henkinen kylpyhuone. Klassiset travertiinilaatat ovat aina suosittuja, mutta valikoimasta löytyy myös upeita marmorilaattoja, jotka tuovat kylpyhuoneeseen ylellisyyttä ja luonnonläheisyyttä. Marmorin hienostunut ulkonäkö ja sen kauniit, luonnon muovaamat kuvioinnit tekevät jokaisesta laatasta uniikin, mikä lisää tilan arvokkuutta.

Travertiini- ja marmorilaatat ovat ihanteellinen pohja modernille ja minimalistiselle kylpyhuoneelle, jossa tavoitellaan wellness-tunnelmaa. Yhdistä neliön muotoiset kylpyammeet ja tyylikkäät design-valaisimet luonnonkivilaattoihin, niin saat aikaan rauhoittavan ja tyylikkään kokonaisuuden. Luonnonkiven ajattomuus ja kestävyys takaavat, että kylpyhuoneesi säilyttää upean ulkonäkönsä vuosikausia.

Voit korostaa kylpyhuoneen luonnollista ja rauhoittavaa tunnelmaa lisäämällä sisustukseen eläviä elementtejä, kuten viherkasveja, jotka tuovat tilaan raikkautta ja elävyyttä. Yhdistä luonnonkivilaatat luonnonmateriaaleista valmistettuihin yksityiskohtiin, kuten bambuun, puuhun tai pajuun, jos haluat tuoda pehmeyttä ja kontrastia kiven kovalle pinnalle. Näiden materiaalien lämpimät sävyt ja tekstuurit luovat harmonisen ja kutsuvan ilmapiirin.

Luonnonkivilaatat eivät ainoastaan tarjoa esteettistä nautintoa, vaan myös käytännöllisyyttä. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia, joten voit nauttia kauniista ja toimivasta kylpyhuoneesta ilman suurta vaivaa. Laattojen luonnollinen pinta tuntuu miellyttävältä jalkojen alla ja niiden ajaton kauneus lisää tilan ylellisyyttä. Täydellinen spa-kylpyhuone on yhdistelmä estetiikkaa, käytännöllisyyttä ja luonnonläheisyyttä, ja luonnonkivilaatat ovat avainasemassa tämän unelman toteuttamisessa.

Kylpyhuone, jossa on tummanharmaa marmorilattia. Valkoisen modernin kylpyammeen reunalla on viininpunainen viltti.
Corostone marmorilaatat "Afyon haarma - Roomalainen Ladonta" sopivat niin seinille kuin lattiapäällysteiksi.

Meidän suosituksemme: vinyylilattiat kylpyhuoneeseen

Vaikka luonnonkivilaatat näyttävät erittäin arvokkailta ja tyylikkäiltä, budjetti ei aina salli niiden asentamista. Suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä, on vinyylilattia. Vinyyliä on saatavana rullina PVC-lattiana sekä lankku- tai laattamuodossa. Nykyään markkinoilla on erittäin laadukkaita vinyylilattioita, jotka jäljittelevät petollisen hyvin aidon kiven ja puun ulkonäköä, joten ne ovat loistava vaihtoehto kivi- ja puulattioille.

Vinyylilattiat marmorijäljitelmällä valitaan usein vaihtoehdoksi luonnonkivilattioille spa-henkiseen kylpyhuoneeseen. Tämä tyyli tuo tilaan luonnonläheisyyttä ja ylellisyyttä, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen. Ennen kuin valitset vinyylilattian, on tärkeää tutustua sen teknisiin ominaisuuksiin. Sopiiko valittu lattia todella kosteisiin tiloihin? Vaikka vinyyli on luonnostaan veden- ja kosteudenkestävä materiaali, joissakin vinyylilattiapäällysteissä on stabiloiva HDF-taustalevy, joka voi turvota joutuessaan tekemisiin veden kanssa.

Oikea asennus on välttämätöntä vinyylilattian kestävyyden ja toimivuuden varmistamiseksi kylpyhuoneessa. On tärkeää estää veden pääsy lattian alle. Voit valita useista asennustavoista, kuten lukkoponttivinyylin, liimavinyylin, itsekiinnittyvän- sekä kelluvan vinyylilattian välillä. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa, ja oikean valinnan tekeminen riippuu kylpyhuoneesi tarpeista ja omista mieltymyksistäsi.

Vinyylilattia on loistava vaihtoehto kylmille ja meluisille laattalattioille erityisesti lämpimien ominaisuuksiensa ja miellyttävän akustiikkansa ansiosta. Sen elastinen rakenne vaimentaa kylpyhuoneen ääniä, luo pehmeän alustan paljaille jaloille ja lisää tilan mukavuutta. Lisäksi vinyylilattiat ovat helppohoitoisia ja kulutusta kestäviä, mikä tekee niistä käytännöllisen valinnan kiireiseen arkeen.

Kuvittele astuvasi kylpyhuoneeseen, jossa lattia jäljittelee kauniisti puun tai kiven luonnollista estetiikkaa, mutta tuntuu lämpimältä ja pehmeältä jalkojesi alla. Vinyylilattiat tarjoavat tämän luksuksen ilman korkeita kustannuksia tai vaativaa huoltoa. Tämän ansiosta voit nauttia sekä esteettisyydestä että käytännöllisyydestä, mikä tekee kylpyhuoneestasi todellisen hyvinvoinnin keitaan. Näillä vinyylilattian ominaisuuksilla voit luoda kylpyhuoneen, joka on sekä kaunis että toimiva, ja joka tarjoaa sinulle täydellisen paikan rentoutumiseen ja arjen stressin unohtamiseen.

Minimalistinen kylpyhuone, jossa on moderni kylpyamme ja tummanharmaa kiven näköinen lukkoponttijärjestelmällä varustettu vinyyli.

Vinyylilattiat puujäljitelmällä – täydellinen vaihtoehto parketille

Vinyylilattioiden erityinen etu on niiden laaja valikoima erilaisia sisustusvaihtoehtoja. Jos haluat luoda kylpyhuoneeseesi hyvinvointitunnelmaa puulattian avulla, kohtaat usein ongelman: aito parketti ei ole vain erittäin kallista, vaan myös erittäin huoltoa vaativaa ja herkkää. Parkettilattiaa ei useinkaan suositella asennettavaksi kylpyhuoneeseen.

Koska valmistajat kehittävät jatkuvasti uusia tapoja luoda aidon puun rakennetta sekä visuaalisesti että kosketuksellisesti, vinyylilattiat puujäljitelmällä ovat erinomainen valinta spa-henkiseen kylpyhuoneeseen. Voit valita klassisesta tammivinyylistä, moderneista mäntypinnoista ja maalaismaisista pähkinäkuvioista. Puun ulkonäköä arvostetaan juuri sen kestävän, perinteisen ja rustiikkisen viehätyksensä vuoksi, mikä antaa kylpyhuoneellesi luonnollisen ja rentouttavan ilmeen.

Kylpyhuoneen viihtyisyyttä lisää myös se, että voit asentaa saman vinyylilattian koko asuntoon. Tämä yhtenäinen ilme luo harmonisen ja tyylikkään kokonaisuuden, jossa hyvinvointi on keskiössä. Lisäksi vinyylilattiat ovat helppohoitoisia ja kestäviä, joten voit nauttia kauniista lattioista ilman suurta huoltotarvetta. Vinyylilattia on täydellinen vaihtoehto, joka yhdistää estetiikan, käytännöllisyyden ja mukavuuden kylpyhuoneessasi.

Kylpyhuone, jossa on puun näköinen vinyylilattia. Modernin valkoisen kylpyammeen takana on suuri kaktus kultaisessa ruukussa, boheemi jalkalamppu ja tyylikkäät sisustustikkaat. Katosta roikkuu rottinkinen valaisin.
Gerflor Senso Clic 30 "1515 Scandinav Light" imitoi puun rakennetta ja ulkonäköä erittäin realistisella tavalla.

Tyylikäs vaihtoehto spa-kylpyhuoneeseen: designlattiat

Jos arvostat wellness- tunnelman lisäksi kestävyyttä kylpyhuoneesi sisustuksessa, innovatiiviset designlattiat ympäristöystävällisellä tuoterakenteella ovat täydellinen valinta juuri sinulle. Useat valmistajat tarjoavat nyt designlattioita ilman vinyyliä, jotka ovat yhtä kestäviä kuin klassiset vinyylilattiat, mutta erittäin hyvällä ympäristötasapainolla.

Vinyylitön designlattia tekee vaikutuksen autenttisella ulkonäöllään ja sitä on saatavilla lukuisissa kivi- ja puujäljitelmissä. Jos etsit Blue Angel -sertifioitua lattiaa, designlattia ilman vinyyliä on usein parempi valinta. Näitä lattioita valmistetaan esimerkiksi puujauheesta tai innovatiivisista, kestävistä ja terveellisistä materiaaleista, kuten Ecuranista tai PET:stä.

Valitsemalla vinyylittömän designlattian voit yhdistää tyylikkään ulkonäön ja kestävän kehityksen periaatteet. Nämä lattiat eivät ainoastaan näytä kauniilta, vaan ovat myös ympäristöystävällisiä ja terveellisiä vaihtoehtoja. Näin voit nauttia kylpyhuoneesi rentouttavasta ilmapiiristä tietäen, että valintasi tukee kestävää elämäntapaa.

Erilaisia designlattioita kylpyhuoneissa.

Korkkilattia kylpyhuoneessa? Cortex Aquanatura mahdollistaa sen

Cortexin Aquanatura-kokoelma tarjoaa erinomaisen ratkaisun, jos haluat asentaa korkkilattian kylpyhuoneeseen. Yhdistämällä luonnonmateriaaleja, vinyyliä ja uusinta teknologiaa, saat lämpimän ja mukavan lattian, joka myös eristää ääntä tehokkaasti. Kokoelmassa on 12 erilaista puu- ja kivijäljitelmää, jotka sopivat lähes jokaiseen sisustustyyliin.

Innovatiivinen liimaton lukkoponttijärjestelmä hyödyntää puristustekniikkaa, mikä tekee asennuksesta nopean ja helpon projektin kaikille tee-se-itse-harrastelijoille. Tämä mallisto tarjoaa korkealaatuisen ja luonnollisen vaihtoehdon muille lattianpäällysteille, ja sen innovatiivinen pinta on erittäin vaikea erottaa oikeista luonnonmateriaaleista.

Kylpyhuone, jossa on beige puun näköinen korkki- hybridilattia. Valkoisen kylpyammeen reunalla on valkoinen pyyhe. Kauniin jakkaran päällä on vaaleanvihreä kannu, jossa on kukkia. Lattialla on valkoiset tossut.
Etsitkö vedenkestävää korkkilattiaa? Cortex Aquanatura "JSW8002 Coastal Oak"on siinä tapauksessa täydellinen valinta!

Spa-henkisen kylpyhuoneen seinät

Lattianpäällysteen lisäksi myös oikean tapetin tai seinän värin valinta on tärkeässä roolissa kylpyhuoneen spa-tunnelman luomisessa. Perinteisesti seinät pidetään usein yksinkertaisina, mutta kuvioidun tapetin tai valokuvatapetin käyttö voi muuttaa aiemmin vain toiminnallisiin tarkoituksiin käytetyn huoneen todelliseksi hyvinvoinnin keitaaksi. Myös korkealaatuiset seinämaalit trendikkäissä sävyissä, kuten salvia, minttu ja laventeli ovat erittäin suosittuja. Laadukkaat emulsiomaalit korkealla peittokyvyllä ja erittäin hyvällä märkähankauskestolla löydät esimerkiksi A.S. Creationin The ColorKitchen -mallistosta.

Kuvioitu tapetti tai valokuvatapetti voi lisätä tilaan persoonallisuutta ja syvyyttä, kun taas pehmeät ja rauhoittavat maalivärit tuovat mukanaan rentouttavan ilmapiirin. Laadukkaiden materiaalien ja harkitun suunnittelun avulla kylpyhuoneesta tulee paitsi toimiva myös visuaalisesti miellyttävä tila, jossa voit nauttia arjen luksuksesta.

Kylpyhuone, jossa on harmaat seinät ja erilaisia kylpyhuonetarvikkeita vaaleanharmaissa sävyissä.

Tapetit, jotka lisäävät kylpyhuoneeseen wellness-tunnelmaa

Jos haluat tuoda kylpyhuoneeseesi spa-tunnelmaa, seinätapetti on loistava vaihtoehto. Kylpyhuoneeseen soveltuvan tapetin tulisi olla kuitukangasta, eikä siinä tulisi olla vinyylipinnoitetta. Kuitukangastapetti on hengittävä, joten kosteus voi tasaantua, toisin kuin vinyylitapetissa. Kuitukangastapetit ovat myös helposti tapetoitavissa ja poistettavissa kuivuttuaan. Suihkun välittömälle suihkutusalueelle ei kannata asentaa tapettia, sillä tila on liian märkä. Kuitukangastapetin pinta voidaan kuitenkin pyyhkiä huolellisesti miedolla saippualla ja kostealla liinalla.

Tyylin suhteen voit olla hyvin joustava. On parasta välttää liian räikeitä kuvioita, jotta kylpyhuoneen spa-tunnelma säilyy rauhallisena. Pellavarakenteiset tapetitnäyttävät hyvin luonnollisilta ja rennoilta, kun taas akvarellitapetit sopivat upeasti moderniin kylpyhuoneeseen pehmeästi virtaavan muotoilunsa ansiosta. Palmutapetteja käytetään usein spa-tunnelmaisen kylpyhuoneen luomiseen, mutta myös maalaismaiset kivi- tai puutapetit ovat suosittuja.

Näillä valinnoilla voit luoda kylpyhuoneeseen miellyttävän ja rentouttavan ilmapiirin, jossa yhdistyvät estetiikka ja käytännöllisyys. Olipa valintasi sitten luonnollisen pellavarakenteen lämpö tai modernin akvarellitapetin pehmeys, voit helposti muuttaa kylpyhuoneesi henkilökohtaiseksi hyvinvoinnin keitaaksi, jossa rentoutuminen on taattu.

Kylpyhuone, jossa on valkoinen kylpyamme ja valkoinen ja vihreä palmutapetti. Hyllssä on erilaisia ​​astioita ja pyyhkeitä.
Täydellinen valinta spa-henkiseen kylpyhuoneeseen: Tapetti 373964 Livingwalls New Walls.

Valokuvatapetteja kylpyhuoneeseen – less is more

Jos pidät jostain hieman epätavallisemmasta, voit asentaa valokuvatapetin kylpyhuoneeseen. Muista kuitenkin, että välillä vähemmän on enemmän. Klassiset maisemakuvatapetit sopivat erityisen hyvin luomaan rennon wellness-tunnelman kylpyhuoneeseen. Suurikokoiset kuviot eivät aina ole paras valinta pieniin kylpyhuoneisiin, sillä kauneinkin maisema voi tuntua levottomalta ahtaassa tilassa. Nykyaikaisissa kylpyhuoneissa graafisia tai abstrakteja valokuvatapetteja käytetään useammin näyttävän seinän luomiseen. Veteen liittyvät teemat sekä aasialaiset ja merelliset aiheet ovat erityisen tervetulleita tuomaan kylpyhuoneeseen rauhoittavaa tunnelmaa ja visuaalista mielenkiintoa.

Valitsemalla tarkkaan harkitun valokuvatapetin voit luoda kylpyhuoneeseesi ainutlaatuisen ja rentouttavan ilmapiirin. Olipa kyseessä sitten kaunis rantamaisema, tyylikäs betonikuvio tai harmoninen aasialainen teema, valokuvatapetit voivat toimia kylpyhuoneesi katseenvangitsijoina ja lisätä tilan viihtyisyyttä. Huolellinen suunnittelu ja valinta takaavat, että kylpyhuoneestasi tulee paikka, jossa voit rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Kylpyhuone, jossa on mustat seinät ja suuri harmaa betonin näköinen valokuvatapetti. Betonitapetin edessä on kaunis puinen kylpyamme. Mustassa katossa on integroitu valaisinjärjestelmä.
Valokuvatapetti canyon 2 DD113517 Livingwalls Walls by Patel

Johtopäätös

Jos haluat luoda spa-henkisen kylpyhuoneen sinun kannattaa ensin miettiä tarkasti, millaisissa ympäristöissä voit rentoutua parhaiten, ja sisällyttää näitä elementtejä sisustukseen. Valitse laadukkaita tuotteita, joiden muotoilu puhuu puolestaan. Suosittelemme myös valitsemaan väriteeman, jossa värit sopivat yhteen eivätkä taistele keskenään huomiosta. Tasapainota rohkeita värejä ja kuvioita luonnonmateriaalien ja huonekalujen avulla. Huolellisesti valitut koriste-elementit, kuten kasvit, korit, kynttilät ja maljakot, kannattaa sijoittaa tarkasti suunniteltuihin paikkoihin kalusteiden ja huonekalujen kanssa, jotta ne toimivat tilan katseenvangitsijoina.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta spa-henkisistä kylpyhuoneista. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin