Close icon

Punaiset matot – Tunnelmallinen sisustuselementti

Kaipaatko huoneisiisi lisätunnelmaa tai piristysruisketta? Silloin punaiset matot ovat juuri oikea valinta sinulle! P…

lue lisää
1 - 20 | 95 Tuotteet

Punaiset matot jokaiseen tyyliin

Punaiset matot luovat juuri haluamasi tunnelman huoneeseen! Sävyjä löytyy erittäin monia erilaisia, ja näiden avulla voit luoda niin tunnelmallisen kuin piristävän tunnelman huoneeseen. Punaiset elementit sisustuksessa sopivat erittäin hyvin mustaan, valkoiseen ja harmaaseen sisustukseen. Punainen on upea sisustusväri, joka aina tekee vaikutuksen.

Mikäli et ole varma minkä väriset punaiset matot sopivat juuri sinun kotiisi, niin kannattaa tutustua laajaan valikoimaamme, josta varmasti löydät juuri sinulle sopivat vaihtoehdot. Esimerkiksi tummanpunaiset matot sopivat loistavasti klassiseen vaaleaan sisustukseen. Tummanpunainen on harmoninen väri, jolla on rauhoittava vaikutus. Tummemmat sävyt sopivat erittäin hyvin myös esimerkiksi makuuhuoneeseen!

Kaikki punaisen sävyt eivät kuitenkaan ole rauhoittavia. Jos esimerkiksi pidät räväkämmästä sisutuksesta kirkkaanpunaiset matot luovat piristävän tunnelman huoneeseen. Yksinkertaiseen sisustukseen sopivat taas erinomaisesti punaiset kuviomatot. Ne tuovat syvyyttä sisustukseen ja elävöittävät tilaa! Valikoimastamme löytyy monta erilaista kuviota, joista voit valita juuri sinun tyyliisi sopivat.

Vaaleanpunaiset matot ovat myös erinomainen valinta, mikäli haluat luoda ihanan keväisen ilmapiirin huoneeseen. Vaaleanpunainen sopii täydellisesti vaaleaan sisustukseen, jossa on käytetty beigeä.

Eri kokoiset ja muotoiset punaiset matot

Kun valitset punaiset matot kotiisi kannattaa aina ottaa huomioon maton koko sekä muoto. Esimerkiksi olohuoneeseen tai muuhun avoimeen tilaan isokokoiset matot sopivat hyvin, kun taas keittiöön tai pienempään makuuhuoneeseen sopii paremmin pienempi matto. Sisustuksesta ja huoneen koosta riippuen voit valita suorakulmaisen, tai vaikka pyörän maton. Valikoimastamme löydät punaiset matot eri kokoisina ja muotoisina, valitse siis juuri sinun kotiisi sopivat vaihtoehdot! Mikäli sinua ei kiinnosta suorakulmaiset tai pyöreät matot, valikoimastamme löydät myös hieman epätavallisemman muotoisia mattoja!

Punaiset matot eri tarpeisiin

Punaiset matot ovat sekä tyylikkäitä että mukavia. Ne lisäävät ihanan pehmeän elementin mihin tahansa tilaan, ja tuovat myös väriä sisustukseen! Valikoimastamme löydät eri kokoisia että muotoisia punaisia mattoja eri materiaaleissa. Niitä löytyy tietenkin myös eri paksuisina. Pörröiset ja paksummat punaiset matot tuntuvat todella mukavilta jalkojen alla, kun taas ohuemmat matot ovat yleensä helpompia puhdistaa. Tämän takia ei kannata valita pörröistä mattoa esimerkiksi ruokapöydän alle. Makuuhuoneen matot saavat taas tietenkin mielellään olla pehmeät ja pörröiset! 

On tärkeää imuroida matot säännöllisesti, jotta kaikki lika ja pöly saadaan pois. Ostaessasi uudet punaiset matot voit myös harkita, jos haluat, että niissä on liukastumisenesto vai ei. Liukastumisenesto voidaan myös lisätä niihin mattoihin, joissa ei ole sitä alun perin.

Punaiset matot – materiaalit

Voit valita laajasta valikoimasta eri materiaaleja ostaessasi uudet punaiset matot. Eri materiaalit eroavat toisistaan sekä ulkonäöltään että toiminnallisuudeltaan. Suurin erotus tehdään luonnonkuitujen sekä synteettisten kuitujen välillä. 

Luonnonkuiduista, kuten villasta ja puuvillasta valmistetut punaiset matot, ovat paitsi ympäristöystävällisiä myös kestäviä, biohajoavia ja kierrätettäviä. Ne tekevät vaikutuksen sen lisäksi luonnollisuudellaan sekä kestävyydellään. Synteettisille matoille on ominaista se, että ne ovat helposti hoidettavia ja erittäin kestäviä. Molemmat materiaalityypit sopivat erinomaisesti käytettäviksi punaisiin mattoihin! 

Synteettiset punaiset matot

Esimerkiksi polypropeenista valmistetut punaiset matot ovat erittäin kestäviä, pehmeitä ja hypoallergeenisia. Ne voidaan myös helposti puhdistaa. Voit yleensä puhdistaa nämä punaiset matot helposti pölynimurilla ja kostealla liinalla! Polyesteristä valmistetut punaiset matot ovat myös todella kestäviä ja helposti puhdistettavia. Synteettiset matot sopivat ominaisuuksiensa ansiosta esimerkiksi erityisen hyvin kosteisiin tiloihin.

Luonnonkuidusta valmistetut punaiset matot

Puuvillamatot ovat myös erittäin hyvä valinta. Ne sopivat todella hyvin tyylikkääseen ja luonnolliseen sisustukseen. Puuvillamatot ovat esimerkiksi erittäin kestäviä ja helppoja hoitaa. Tämän lisäksi niillä on antistaattisia ominaisuuksia ja ne ovat sen lisäksi hypoallergeenisia. Puuvillamatot voidaan yleensä pestä pesukoneessa 40 ° C asteessa. Koska puuvilla on uusiutuva raaka-aine, puuvillasta valmistetut punaiset matot ovat ympäristötietoinen vaihtoehto ja ne varastoivat myös hyvin lämpöä.

Puhdista punaiset matot oikein

Kodin matot halutaan tietenkin pitää puhtaina. Useimmat matot voidaan yleensä puhdistaa helposti pölynimurilla ja kostealla liinalla. Imuroi punaiset matot vähintään kerran viikossa, jotta ne pysyvät puhtaina ja hygieenisinä. Älä käytä vahvoja kemikaaleja puhdistaessasi mattoja, ne voivat nimittäin vahingoittaa niitä!

Tilaa uudet punaiset matot nyt BRICOFLOR:ilta!

Löydä uudet kauniit matot verkkokaupastamme ja tilaa ne heti! Laadukkaat ja tyylikkäät punaiset matot toimitetaan helposti ja kätevästi kotiisi. Parhaan hintatakuumme ansiosta saat myös ne fantastiseen hintaan! Jos sinulla on suunnitteilla jokin suurempi sisustusprojekti, voit pyytää meiltä yksittäisen tarjouksen.

Onko sinulla kysyttävää, toiveita tai ehdotuksia? Siinä tapauksessa voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeellamme. Autamme mielellämme kaikessa, mikä liittyy mattoihin ja muihin tuotteisiimme sekä palveluihimme!

Plus icon lue lisää