Våra fördelar
  • Laaja valikoima, yli 30 000 tuotetta
  • Paras hintatakuu
  • Näytepalvelut
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Olemme Euroopan suurin tapetteja ja lattiapäällysteitä tarjoava verkkokauppa. Olemme tarjonneet ensiluokkaista palvelua ja korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan vuodesta 2007.

BRICOFLOR verkkokauppaan
Kotisivu

Lukkoponttivinyyli vai laminaatti – kumman valitset?

Lukkoponttivinyyli vai laminaatti? Ensisilmäyksellä nämä kaksi lattiapäällystettä näyttävät melko samalaisilta. Vaikka toinen koostuu pääasiassa HDF-levystä ja koristeellisesta kerroksesta ja toinen vinyylistä, näillä kahdella päällysteellä on paljon yhteistä. Niitä yhdistää ennen kaikkea yski asia: molemmat lattiat ovat helppoja asentaa! Tämän viikon blogipostauksessa vertaamme näitä kahta päällystettä, jotta saisit käsityksen siitä, kumpi vaihtoehto sopii parhaiten juuri sinulle.

Lukkoponttivinyyli vai laminaatti - kumpi on kestävämpi?

Kahden lattiapäällysteen suorituskykyä mitataan eri tavoin. Vinyylilattioilla on suojaava pintakerros, jota kutsutaan kulutuskerrokseksi. Tämä kerros vaihtelee yleensä n. 0,20–0,60 mm välillä. Kulutuskerros varmistaa, että vinyylilattia on suojattu liialliselta kulumiselta ja naarmuilta. Laminaattilattian pinta on tietysti myös suojattu samoilta tekijöiltä. Laminaatin kulutuskestävyys määritetään kuitenkin erityisen testin tuloksen perusteella ja lattiat jaetaan AC-luokkiin. Numero 1 tarkoittaa että lattia on erittäin herkkä, kun taas 6 vahvistaa erittäin korkean kulutuskestävyyden.

Lukkoponttivinyyli vs. lam

Parketit ovat erityisen herkkiä iskuille ja naarmuille. Pehmeän ja jalon pinnan vuoksi ne tarvitsevat paljon hoitoa ja huomiota. Silti naarmuja ja hankaumia esiintyy paljon nopeammin kuin laminaattiin tai vinyyliin. Siksi niiden elinikä on paljon lyhyempi kuin esimerkiksi vinyylilattialla. Jos et halua valita massiivista ja kallista aitoa puulattiaa, laminaatit ja vinyylit tarjoavat hienoja etuja. Lisäksi näitä kahta lattiatyyppiä on saatavana eri malleissa, jotka soveltuvat sekä kotiin että kaupalliseen käyttöön. Vinyyliä voidaan asentaa myös vilkkaille teollisuus- ja ulkoalueille!

Jos etsit lattiaa lasitettuun eteiseen, suosittelemme, että et valitse laminaattilattiaa. Vinyyli ​​on puolestaan loistava vaihtoehto kylmiinkin huoneisiin. Sinun tulisi kuitenkin liimata vinyyli kiinni lattiaan, sillä se on termoplastinen materiaali, joka reagoi rajusti suuriin lämpötilan vaihteluihin ja voi tuhoutua, ellei sitä ole liimattu hyvin kiinni.

Lattiat kosteisiin huoneisiin – Kumpi pinnoite kestää paremmin vettä?

Lukkoponttivinyyli blue

Ainutlaatuisen materiaalirakenteensa ansiosta vinyylilattiat kestävät hyvin kosteutta ja vettä. Käytännöllinen vinyylilattia voidaan siksi myös asentaa kylpyhuoneeseen ja keittiöön. Useimmat laminaattilattiat eivät kuitenkaan sovi näihin huoneisiin. Puukuitulevy on yksinkertaisesti liian herkkä vedelle ja kosteudelle ja tuhoutuu täten helposti. Siksi sinun ei tulisi valita laminaattilattiaa ainakaan kylpyhuoneeseen. Laminaatin puukuidut imevät kosteutta ja turpoavat helposti, ja pahimmassa tapauksessa koko lattia on vaihdettava. Liiallinen vesi voi johtaa siihen, että koko lattia epämuodostuu ja irtoaa.

On kuitenkin olemassa laminaattilattioita, jotka voidaan asentaa myös kosteisiin huoneisiin. Jatkuvan tutkimuksen ja uusien innovaatioiden avulla valmistajat ovat nyt onnistuneet luomaan vettä hylkiviä laminaatteja. Monet laminaattilattiat on varustettu vettä hylkivällä tekniikalla, joka estää kosteutta tunkeutumasta pintakerrokseen ja tuhoamasta pinnoitetta. Tällaiset laminaattilattiat ovat hieman kalliimpia kuin klassiset variantit, mutta saat ylimääräistä kestävyyttä koko pennin edestä.

Vinyylilattiat ovat erittäin optimaalinen valinta niille, jotka eivät halua laittaa paljon aikaa lattian puhdistamiseen. Lattia voidaan puhdistaa erittäin helposti tavallisilla puhdistusaineilla ja pienellä määrällä vettä. Klassinen laminaattilattia tarvitsee enemmän huomiota ja huolenpitoa. Herkkä puupaneeli on aina kuivattava puhdistamisen jälkeen, jotta vesi ei jätä jälkiä pinnalle.

Lukkoponttivinyyli vai laminaatti- kumpi näyttää paremmalta?

Ulkonäöltään molemmat lattiapäällysteet ovat erittäin vakuuttavia! Lukkoponttivinyylit ja laminaattilattia ovat todellisia jäljitelmien mestareita. Nämä lattiat pystyvät imitoimaan melkein kaikkia materiaaleja aidosti ja yksityiskohtaisesti. Löydät kaikkea tyypillisistä puukoristeista mineraalirakenteisiin ja kauniisiin antiikkilaattamalleihin. Markkinoilla on myös epätavallisia pintoja, jotka jäljittelevät sementtilaattoja, tekstiilejä, nahkaa ja eksoottisia puita. Lukkoponttivinyylin ja laminaatin käytännöllisen lankkumuodon ansiosta voit luoda jännittäviä kuvioita ja ainutlaatuisia malleja. Vinyylit ja laminaatit ovat täydellisiä vaihtoehtoja sinulle, jos haluat välttää parkettien ja kivilaattojen vakavia haittoja, mutta silti nauttia näiden lattioiden luonnollisesta ulkonäöstä.

Lukkoponttivinyyli sky

Meidän suosituksemme kategoriassa vinyylilattiat

Gerflor Senso Clic 30 -kokoelmasta löydät laajan valikoiman vinyylilattioita kotikäyttöön. Yksinkertaisen napsautusmekanismin ansiosta nämä lattiat voidaan asentaa hetkessä. Jopa uusin DIY-harrastaja voi saavuttaa ammattimaisen tuloksen tällä päällysteellä. Gerflorin lukkoponttivinyylit yhdistävät innovatiivisuuden, kauniin ulkonäön ja kestävyyden ainutlaatuisten ja korkealaatuisten tuotteiden luomiseksi.

Lukkoponttivinyyli vai laminaatti – kumpi on parempi vaihtoehto?

Lukkoponttivinyyli oloh

Molemmat lattiat voidaan yleensä asentaa ilman liimaa, toimii hyvin lattialämmityksen kanssa ja sopivat melkein kaikille pinnoille. Niin kauan kuin pinta on tasainen, sileä, tukeva ja kuiva, nämä kaksi lattiapäällystettä voidaan helposti asentaa aluslattialle ilman suurempia ongelmia. On kuitenkin hyvä ottaa yhteyttä valmistajaan, saadaksesi tarkempaa tietoa lattian asennuksesta. Jos haluat vain viimeistellä kunnostushankkeen, suosittelemme valitsemaan vinyylilattian! Useimmissa tapauksissa sen rakennekorkeus on hieman matalampi kuin laminaatilla. Ovia ei tarvitse hioa, ja säästät paljon aikaa ja vaivaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Ystävällinen ja osaava henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa värivalinnoista toimitukseen. Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeemme.

Ensi kertaan, BRICOFLOR-tiimisi!

Jätä kommentti