Våra fördelar
  • Laaja valikoima, yli 30 000 tuotetta
  • Paras hintatakuu
  • Näytepalvelut
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Olemme Euroopan suurin tapetteja ja lattiapäällysteitä tarjoava verkkokauppa. Olemme tarjonneet ensiluokkaista palvelua ja korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan vuodesta 2007.

BRICOFLOR verkkokauppaan
Uncategorized

Vertailussa laminaatti ja linoleumi – Kaksi modernia lattiapäällystettä

Valitessa lattiapäällystettä asuntoon tai kotiin on tarjolla monipuolisia vaihtoehtoja. Joustavat lattiat, kuten linoleumi, PVC-, vinyyli ja korkkilattia tarjoavat yhtä hyvän valinnan kuin niin sanotut kovat lattiapäällysteet, kuten parketti ja laminaatti. Tämän blogi postauksen keskiössä ovat lattianpäällysteet: laminaatti ja linoleumi.

Laminaatti on yksi suosituimmista kotitalouksien lattiapäällysteistä sen realistisen puujäljitelmän ja hinta-laatusuhteen ansiosta. Lisäksi verrattuna parkettiin, laminaatti on huomattavasti helppohoitoisempi. Toisaalta ympäristötietoisuus on kasvanut Suomessa ja muissa maissa, jonka vuoksi linoleumilattiat ovat kasvattaneet suosiotaan. Jotta lattiapäällysteen valinta helpottuisi, vertaamme tässä blogipostauksessa linoleumi- ja laminaattilattioiden etuja ja haittoja.

Linoleumi ja laminaatti vertailussa

Linoleumilattia koostuu yli 90-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten pellavaöljystä, korkista, juutista, puujauhosta ja kailkkikivijauheesta. Nämä luonnon raaka-aineet vaivataan homogeeniseksi massaksi, joka prosessoidaan lämpökäsittelyssä. Laminaattilattia on koostumukseltaan monikerroksinen. Tämän vuoksi linoleumilattia tunnetaan sen joustavuudesta, kun taas laminaattilattia saa pisteet vakaudestaan.

Forbo Marmoleum Click | Linoleumi "333702 Liquid Clay" (30 x 30 cm)

Laminaatin ytimenä on niin sanottu HDF (High Density Fibreboard) kantoley, joka on osittain paisuntasuojattu, mikä varmistaa lattian vakauden ja hyvän asennuksen kosteisiin tiloihin. Hartsilla käsitelty paperikerros auttaa tasoittamaan jännitystä, joka on muodostunut kantolevyn ja sen ylemmän kerroksen väliin. 

Laminaatin ylimmässä kerroksessa on havaittavissa koristekerros, joka on korkealaatuisesti painettu koristepaperi, jossa monenlaiset jäljennökset koristavat lattian pintaa. Käyttöluokasta riippuen lisäkerrokset lisäävät yksinkertaisesti lattian kestävyyttä. Nyrkkisääntönä on, että mitä korkeampi tuotteen rakenne on, sitä kestävämpi laminaattilattia on. Laminaatin 7 mm paksuus riittää yleensä kodin huonetiloihin.

Ter Hürne Avatara 3.0 |  Laminaatti Wood Edition "W06 tammi"

Kestävyys ja hoito: Laminaatin ja linoleumin ominaisuudet

Laminaattia ja linoleumia verratessa, linoleumilattian elastisuus on hämmästyttävän vaikuttava. Kävelymukavuuden kannalta linoleumilattia olohuoneessa on erinomainen valinta, jos haussa nivelille lempeä lattia. Lisäksi, koska linoleumi on hyvin kestävä ja joustava, se soveltuu loistavasti myös kaupallisiin tiloihin. Linoleumi on luistamaton, lämmönkestävä ja hyvin helppohoitoinen. Toisin kuin laminaatti, linoleumi vähentää luonnostaan kävelystä syntyvää iskuääntä ja soveltuu lattialämmityksen päälle asennettavaksi. Koska kyseessä on luonnontuote, linoleumilattiat maksavat vähemmän kuin laminaattilattiat.

Vertailussa käy myös ilmi, että linoleumi on parasta liimata koko pinnaltaan, jotta se voidaan asentaa kosteisiin tiloihin. Itse asiassa linoleumilattia on herkkä kosteudelle. Laminaatti puolestaan toimii tässä hieman paremmin, sillä se voidaan asentaa helpommin kylpyhuoneeseen.

Forbo Marmoleum Click | Linoleumi "333355 Rosemary Green" (30 x 30 cm)

Linoleumi- ja laminaattilattia: Mitä sinun kannattaa tietää?

Ulkonäkö on hyvin tärkeä tekijä, kun valitset lattiapäällystettä huonetilaan. Varsinkin olo- ja makuuhuoneen suunnittelussa on tärkeää, että lattia sopii sisustustyyliin ja siten vaikuttaa huonetilan viihtyisyyteen. Olo- ja makuuhuoneessa suositaan yhä enemmän puulattioita ja puujäljennöksiä omaavia lattiapäällysteitä, sillä ne välittävät lämpimän ilmeen ja sopivat melkein jokaiseen sisustustyyliin. Kaakelit ja kivijäljennöksiä sisältävät lattiat ovat puolestaan suosiossa keittiössä, kylpyhuoneessa ja eteisessä.

Laminaattilattioita modernissa tyylissä

Verratessa linoleumia ja laminaattia käy ilmi, että laminaatit tarjoavat monipuolisemman valikoiman lattioita. Laminaattivalikoimasta löytyy niin tyylikkäitä puujäljennöksiä ja vintage-tyylisiä laattakoristuksia. Voit valita esimerkiksi ter Hürne Avatara 3.0 Stone Edition -malliston "X01 Pandiora Kivi" -laminaatin, jossa on keramiikkapintaa jäljittelevä kuvio.

Ter Hürne Avatara 3.0 | Laminaatti Stone Edition "X01 Pandora kivi"

Linoleumilattioiden rikas värimaailma

Toisin kuin laminaatti, linoleumi saa pisteet sen rikkaan värimaailman ansiosta. Valmistajat, kuten Forbo, panostavat mallistoidensa suureen värivalikoimaan, sillä linoleumilattioita käytetään paljon kaupallisissa tiloissa, kuten kouluissa. Lisäksi linoleumilattioiden valikoima sisältää viehättäviä koristeellisia lattian pintoja, jotka sopivat erityisesti kodin huoneisiin.

Linoleumilattioiden puujäljennökset valmistetaan nykyään yhä luonnollisemman näköisinä, minkä vuoksi ne sopivat hyvin olohuoneeseen. Löydät linoleumilattioita harmaasta värikkäisiin sekä valkoisiin ja mustiin värivivahteisiin. Linoleumilattioiden valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin! Laminaatin ja linoleumin vertailussa huomataan kuinka linoleumilattiassa on usein läsnä hienovaraisesti jäsennelty muotoilu, joka muistuttaa kiveä, kuten graniittia tai betonia. Lisäksi linoleumilattian pinta viehättää sen sileällä ja helppohoitoisella rakenteella.

Forbo Marmoleum Click | Linoleumi "333866 Eternity" (30 x 30 cm)

Vertailussa: Lattioiden asennus

Mitä asennukseen tulee, laminaatin ja linoleumin välillä ei ole niin paljoa eroja kuin voisi luulla. Linoleumi tulee usein kahden metrin levyisinä rullina, mutta niitä on myös saatavilla kätevän lukkoponttijärjestelmän kanssa. Forbo Marmoleum Click -malliston linoleumit ovat tyylikkäät ja hyvin helpot asentaa. Nämä linoleumit napsautetaan yksinkertaisesti uriin ilman liiman käyttöä. Kylpyhuoneeseen tulevat linoleumit on kuitenkin liimattava koko pinnaltaan.

Yksi huomattava ero näiden lattioiden välillä on, että laminaattilattia on yleensä saatavilla lankkumuodossa, kun taas linoleumia on saatavina metritavarana laattamuodossa. Laattalattiat on asennettava hyvin tarkasti, jotta lattian lopputuloksesta tulee täydellinen. Laminaattiin verrattuna linoleumilattiaa on helpompi puhdistaa, sillä sen pinta on hyvin tasainen.

Forbo Marmoleum Click| Linoleumi "933573 Trace of Nature" (90 x 30 cm)

Vertailussa: Lattioiden ekologisuus

Linoleumilattiat ovat yhtä ympäristöystävällisiä ja vaikuttavat positiivisesti terveyteen kuin korkkilattiat. Laminaatin ja linoleumin vertailu osoittaa, että linoleumilattioiden tuotanto on erittäin luonnonvaroja säästävä. Lisäksi linoleumi on terveydelle vaaraton, sillä se ei sisällä haitallisia pehmittimiä.

Vertailussa käy ilmi, että linoleumi on ympäristöystävällisyydeltään parempi kuin laminaatti. Vaikka laminaatti ei sisällä terveydelle haitallisia aineita, se voi sisältää liimaa. Tosin valmistajat pyrkivät käyttämään terveydelle vaarattomia liimoja. Kestävän ja ympäristöystävällisen laminaatti -valmistajan tunnistat ympäristömerkeistä ja päästöluokka A+:sta.

Jätä kommentti