Våra fördelar
  • Laaja valikoima, yli 30 000 tuotetta
  • Paras hintatakuu
  • Näytepalvelut
  • Kostenlose Musterzusendung
  • Die größte Auswahl im Internet

Olemme Euroopan suurin tapetteja ja lattiapäällysteitä tarjoava verkkokauppa. Olemme tarjonneet ensiluokkaista palvelua ja korkealaatuisia tuotteita edulliseen hintaan vuodesta 2007.

BRICOFLOR verkkokauppaan
Kotisivu

Allergiat ja mattolattiat- Saatat yllättyä!

allergiat ja matot

Tekstiililaatat ja kokolattiamatot ovat erittäin aliarvostettuja lattiavaihtoehtoja. Vaatimuksista riippuen ne voivat olla viihtyisiä, tukevia, auttaa rentoutumaan tai varmistaa miellyttävän työilmapiirin toimistossa. Moni ei sitä tiedä, mutta erittäin kiinnostava tosiasia on, että mattolattiat ovat hyviä terveydelle! Tekstiililattiat ovat erittäin hygieeninen vaihtoehto ja niillä on positiivinen vaikutus elämänlaatuun, niin toimistossa kuin kotonakin. Vastoin monia ennakkoluuloja, matot auttavat esimerkiksi silloin, kun allergiat vaivaavat sinua. 

Yksi tavallinen allergia, johon matoista on hyötyä, on pölypunkkiallergia. Selitämme tässä postauksessa pölypunkkien (ja muiden allergeenien) elinympäristöä, miksi ihmiset ovat allergisia niille ja kuinka matoista voi olla hyötyä tässä suhteessa!

Miksi mattolattiat eivät tarjoa optimaalista elinympäristöä pölypunkeille

Mattolattioiden ja pölypunkkien yleisimpien ennakkoluulojen poistamiseksi on tärkeää ymmärtää, miltä talon pölypunkkien elinympäristö näyttää.

Kiinnostava fakta on, että pölypunkit viihtyvät paremmin kosteassa ilmastossa. Punkit tarvitsevat kostean ilmapiirin, sillä ne eivät juo ymmärryksemme mukaan, vaan poistavat ilman kosteuden. Lisäksi ne pitävät lämpimistä ja varjoisista paikoista.

Vaikka nämä olosuhteet löytyvät harvoin leveysasteiltamme normaaleissa olosuhteissa, talon pölypunkkeja löytyy melkein jokaisesta kotitaloudesta. Tämä johtuu siitä, että yöllä menetämme noin litran hikeä, kun nukumme. Hiki siirtyy huomiotta sänkyihimme. Koska emme itse aina havaitse tätä, luomme yhdessä oman kehonlämmön kanssa punkeille optimaalisen elinympäristön.

Punkit leviävät sitten makuuhuoneesta koko huoneistoon, ja viihtyvät parhaiten paikoissa mihin keräytyy pölyä. Tähän sisältyy parketti sekä tekstiilit ja vähiten tietenkin matot. Ymmärtääksemme miksi matoilla on positiivinen vaikutus allergioihin, on tärkeää tietää, kuinka allergiat kehittyvät ja mitä hyödyllisiä ominaisuuksia matolla on.

Näin reagoimme pölypunkkeihin

Punkit ovat erittäin kesyjä eivätkä periaatteessa ole haitallisia ihmisille.  Mutta heti kun punkki kuivuu ja alkaa hajota, tiettyjä proteiineja vapautuu, joihin voimme reagoida allergisesti. Lämmitysilma varmistaa, että huoneissa on vähemmän kosteutta. Seurauksena on, että monet punkit kuolevat ja myös niiden uloste hajoaa  nopeammin, mikä usein lisää oireita.

Miksi matot ja allergiat sopivat hyteen?

Mutta kuinka tekstiililaatat voivat tarkalleen antaa helpotusta ja miten ne sopii tähän allergiapyörään? Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että punkin ulosteiden torjuntaan ei ole ihmelääkettä. Riippumatta siitä, minkä lattiapäällysteen valitset, säännöllinen puhdistus ei tule torjumaan kaikkia punkkeja. Myös säännöllinen tuuletus ja erityisen hyvä hygienia makuuhuoneessa ovat välttämättömiä.

Matoilla on kuitenkin ominaisuuksia, joista allergikoilla on hyötyä, nämä ovat sen tekstiilikuitujen voimassa. Matot toimivat kuin pienet pölysuodattimet ja voivat rakenteensa avulla pyydystää ympäri lentävää pölyä. Tämä estää sen, että pöly pyörii ympäri ja joutuu hengitysteihimme. Toisin kuin perinteiset kovat päällysteet, matot voivat vähentää hienoa pölyä ilmassa viidelläkymmenellä prosentilla!

Allergiat ja mattolattiat

Tällä pölyä sitovalla ominaisuudella on myös hyötyä maton ostajalle. Tätä ominaisuutta kutsutaan usein kirjaimellisesti pölyn sieppaajaksi. Matto sieppaa kuitenkin vain sen, mikä muuten on piilotettu ilmassa tai kovien pintojen rakenteessa. Tekstiilihuonekaluilla, kuten tyynyillä tai pehmoleluilla on tämä ominaisuus, mutta toisin kuin matot, niitä ei voida puhdistaa niin perusteellisesti ja ne voivat jopa tulla lähemmäksi hengitysteitämme.

Jos matto kuitenkin puhdistetaan säännöllisesti, se estää pölyn siirtymistä hengitysteihin, emmekä siten joudu tekemisiin allergeenin kanssa. Tämä on suuri etu tavanomaiseen parkettiin tai laminaattiin verrattuna. Lisäksi pelkkä kovan pinnan imurointi ei riitä punkkien torjumiseen. Kovat pinnat täytyy pyyhkiä kostealla useita kertoja viikossa, jotta pöly pysyisi poissa.

Lattialämmitys ja allergiat

Toinen vinkki allergikoille on hankkia lattialämmitysjärjestelmä. Monien mielestä alhaalta nouseva ilma on erittäin miellyttävää, ja sillä on suuri etu, että se muuttaa huoneiden ilmavirtauksia. Seinässä olevat laitteet tarjoavat joskus tehokkaamman ilmankierron ja edistävät siten pölyn leviämistä. Lisäksi alhaalta nouseva lämpö torjuu jälleen kosteuden muodostumista ja estää sitä, että lattioistasi tulee punkkien ja muiden allergeenien kokoontumispaikka.

Lapset ja kokolattiamatot

lapset allergiat ja mattolaatat

Monet vanhemmat pidättäytyvät ostamasta mattoja, sillä he pelkäävät, että lapset altistuvat punkeille. Matoilla on kuitenkin arvokkaita etuja niin lapsille kuin aikuisille! Kun lapset leikkivät lattialla pöly lentelee ympäriinsä. Tekstiilikuidut estävät juuri tämän, varsinkin kun lapset leikkivät lattialla. Samaan aikaan lapset viihtyvät paremmin pehmeällä ja lämpimällä pinnalla. Matot vaimentavat myös ääntä, mistä monet vanhemmat unelmoivat.

Paranna elämänlaatuasi

Pölypunkkiallergiaan ei valitettavasti ole mitään sen kummoisempaa lääkettä tai hoitokeinoa. Lukuisilla tekijöillä, kuten oikealla materiaalilla, on tässä rooli, jota ei pidä aliarvioida. Maton, oikeiden hygieniatoimenpiteiden tai lattialämmityksen avulla allergian vaikutukset voidaan kuitenkin hillitä, mikä antaa sinulle mahdollisuuden parantaa elämänlaatuasi! Tutustu laajaan valikoimaan allergikoille sopivia mattoja nyt verkkokaupassamme ja ota elämäsi haltuun!

Seuraavaan kertaan.

Sinun BRICOFLOR-tiimisi!

 

Jätä kommentti