MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Polypropeeni vai polyamidi – kumpi on parempi tekstiililaattamateriaali?

torstaina 30. toukokuuta 2024

Pehmeän sinisen maton päällä on vauvan kengät.

Tekstiililaatat ovat nousseet suosioon monien kodinomistajien keskuudessa niiden monipuolisuuden ja kestävyyden ansiosta. Valittaessa tekstiililaattamateriaalia on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon erilaiset vaihtoehdot ja niiden ominaisuudet. Kahdesta yleisimmästä vaihtoehdosta, polypropeenista ja polyamidista, tulee usein eteen kysymys: kumpi näistä materiaaleista on parempi valinta?

Tässä blogikirjoituksessa tutustumme syvällisemmin polypropeenin ja polyamidin ominaisuuksiin tekstiililaattamateriaaleina. Käsittelemme niiden kestävyyttä, helppohoitoisuutta, ulkonäköä ja muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi valita oikea materiaali omalle lattiallesi.

Olipa kyseessä sitten makuuhuone, toimisto tai eteinen, haluat varmasti valita lattiapäällysteen, joka ei ainoastaan näytä upealta, vaan kestää myös arjen haasteita. Jatka lukemista saadaksesi selville, kumpi näistä kahdesta materiaalista sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Erilaisia ​​pehmeitä mattoja eri väreissä.

Tekstiililaatat - mitä ne ovat?

Ennen kuin käsittelemme kysymystä siitä, onko polyamidista vai polypropeenista valmistetut tekstiililaatat parempia, meidän tulisi tarkastella tekstiililaattojen tuoteominaisuuksia tarkemmin. Periaatteessa mattolaatat erotetaan koristeellisista, pienemmistä matoista kutsumalla niitä tekstiili- tai mattolattioiksi. Sana "lattia" pätee ehdottomasti tässä, sillä mattolaatat ovat tekstiilisiä lattiapäällysteitä.

Erilaisia ​​tekstiililaattoja korkealla nukalla

Tekstiililaatat eivät siis ole sisustuselementti vaan lattiapäällyste tai lattia sen klassisessa merkityksessä. Näin ollen erilaiset luokitukset koskevat mattolaattoja, kuten myös muita lattianpäällysteitä. Näitä ovat esimerkiksi käyttöluokat, palo- ja liukastumisenestoluokat, lattialämmityssoveltuvuus, mittapysyvyys, luksusluokat, antistaattiset ominaisuudet ja paljon muuta. Tekstiililaatat ovat erityisen arvostettuja lastenhuoneissa, makuuhuoneissa ja toimistoissa niiden lukuisten mukavuusetujen vuoksi. Tekstiililaatoilla on materiaalista riippumatta melua vaimentava, lämmittävä ja mukava vaikutus.

Vastoin monia ennakkoluuloja, tekstiililaatat auttavat myös esimerkiksi pölypunkkiallergiaan. Kun nukumme öisin, menetämme keskimäärin noin litran hikeä sänkyihimme. Koska emme itse aina havaitse tätä, luomme yhdessä oman kehonlämmön kanssa pölypunkeille optimaalisen elinympäristön. Punkit leviävät makuuhuoneesta koko asuntoon, ja viihtyvät parhaiten paikoissa mihin keräytyy pölyä. Mattolaatoilla on kuitenkin ominaisuuksia, joista allergikoille on hyötyä. Tekstiililaattojen kuidut toimivat kuin pienet pölysuodattimet ja voivat rakenteensa avulla pyydystää ympäri lentävää pölyä. Tämä estää pölyä lentämästä hengitysteihimme. Toisin kuin perinteiset kovat lattiapäällysteet, matot voivat vähentää hienoa pölyä ilmassa jopa viidelläkymmenellä prosentilla! Tätä ominaisuutta kutsutaan usein kirjaimellisesti pölyn sieppaamiseksi.

Jos tekstiililaatat imuroidaan säännöllisesti, ne estävät pölyn siirtymistä hengitysteihin, emmekä siten joudu tekemisiin allergeenien kanssa. Tämä on suuri etu tavanomaiseen parkettiin tai laminaattiin verrattuna. Lisäksi pelkkä kovan pinnan imurointi ei riitä punkkien torjumiseen. Kovat pinnat täytyy mopata useita kertoja kuukaudessa, jotta pöly pysyisi kokonaan poissa.

Tiesitkö: Tekstiililaatat ovat täydellinen vaihtoehto kokolattiamatoille. Mattolaatoilla, jotka voidaan yleensä asentaa ilman liimaa, on samat edut kuin kokolattiamatoilla, mutta niiden asennus, vaihtaminen ja yhdistäminen on huomattavasti helpompaa. Lisäksi tekstiililaattojen valmistus ja kuljetus on yleensä ekologisempaa sillä 50 cm x 50 cm levyjä on helpompi tuottaa ja toimittaa.

Erilaisia tekstiililaattoja.

Tekstiililaattojen rakenne

Yksi suurimmista eroista kokolattiamattojen ja tekstiililaattojen välillä on niiden asennus, sillä tekstiililaatat eivät yleensä vaadi liimaa. Mattolaatat ovat yleensä tarkoitettu irralliseen tai ns. ”kelluvaan” asennukseen, mutta suosittelemme liimakulmien käyttöä paikoissa, jotka altistuvat kovalle kulumiselle. TacTiles- liimakulmien avulla yksittäiset laatat pysyvät yhdessä ja kiinni lattiassa, mikä luo tiukasti sidotun lattiapäällysteen. 

Kun puhumme tekstiililaattojen rakenteesta, on tärkeää erottaa niiden pohja nukkakerroksesta. Pohjan tehtävä on tarjota mattolaatoille joustavuutta, kestävyyttä sekä vankkuutta. Tämän takia mattolaattojen pohja onkin yleensä tehty lasikuidusta, kuitukankaasta tai biopolymeeristä ja biopohjaisista kierrätetyistä kuiduista. Tekstiililaattojen pinnan tehtävä on tarjota mukavuutta ja kulutuskestävyyttä, ja siksi ne onkin yleensä valmistettu villasta, polypropeenista, polyamidista tai muista kuiduista. Tekstiililaattojen nukkakerros määrittää mihin tarkoitukseen lattiapäällysteet sopivat ja miltä ne tuntuvat jalkojen alla, joten seuraavaksi tarkastelemme lähemmin niiden rakennetta.

Valoisa huone, jossa on beige tekstiililattia. Nahkaisen lepakkotuolin päällä on palmukuvioinen tyyny. Ikkunan vieressä on monta viherkasvia erilaisissa ruukuissa.
Etsitkö luonnollista lattiapäällystettä, joka luo kotiisi ainutlaatuisen ilmapiirin?
Tretford Interlife- kokoelman tekstiililaatat sisältävät 70 % vuohenkarvaa ja 30 % polyamidia. Kuvassa väri ”555 Gobi”

Tekstiililaattojen nukkakerros: ulkonäkö ja mukavuus

Nukkakerroksella, eli maton sydämellä, on usein erittäin tärkeä rooli tekstiililaattojen valinnassa. Nukkakerroksen ulkonäöllä ja materiaalilla on etenkin visuaalisista syistä väliä, kun taas pohja on tärkeämpi asennustavan ja kestävyyden kannalta. Pelkästään kustannussyistä useimmat tekstiililaatat ovat nykyään huovutettuja tai ns. "tuftattuja". Huovuttaminen on prosessi, jonka seurauksena muodostuu paksu materiaali - tai huopa - kun kuidut yhdistyvät toisiinsa ja niitä puristetaan yhteen. Erityyppisiä kuituja voidaan huovuttaa, mutta erityisesti villa soveltuu hyvin tähän. Tuftauksessa tekstiililaattojen nukkakerrokseen käytettävä lanka syötetään kynämäisen varren läpi kärkiosan onton neulan silmästä ulos. Neulaosa työnnetään tekstiililaatan pintakerroksen takapuolen läpi ja vedetään samaa reittiä pois, jolloin nukkakerrokseen muodostuu pieni lenkki. Valmiin tekstiililaatan nukkakerroksen kiinnittäminen ja viimeistely tapahtuu levittämällä liimaa pintaan.

Nukkakerros ei ole vastuussa vain tekstiililaatan ulkonäöstä, vaan myös sen mukavuudesta. Jos haluat tietää, kuinka laadukas polypropeeni- tai polyamidimattosi on, sinun kannattaa tutkia silmukoiden määrää ja nukkakerroksen painoa. Mitä korkeammat luvut ovat, sitä laadukkaampi tekstiililaatta on. Silmukoiden lukumäärä kertoo kuinka lähellä toisiaan kuidut ovat neliömetriä kohden. Nukkakerroksen paino kertoo, kuinka paljon lankaa matossa on käytetty per neliömetri. Mitä enemmän materiaalia tekstiililaattojen valmistukseen on käytetty, sitä laadukkaampi tuote yleensä on.

Lähikuva eri värisistä tekstiililaatoista lattialla. Vakosamettisten tekstiililaattojen päällä on kirjoitusvihko, kynä, kahvikuppi ja puinen tarjotin.
Schatex Smartline Plus- tekstiililaatat kuuluvat käyttöluokkaan 33, joten ne ovat täydellinen vaihtoehto yleisiin tiloihin, joita käytetään keskimääräistä enemmän, esim. luokkahuoneisiin ja kauppoihin.

Tekstiililaattojen käyttö- ja luksusluokat

Tekstiililaattojen käyttöluokat määrittelevät, millaisia kuormituksia ja olosuhteita lattiapäällyste tulee kestämään tietyssä käyttöympäristössä. Näitä käyttöluokkia käytetään apuna valittaessa sopivaa lattiapäällystettä eri tiloihin ja kohteisiin. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä suurempi käyttöluokka (luku), sitä enemmän kulutusta tekstiililankut ja -laatat kestävät. Yleensä tekstiililaattojen käyttöluokat on jaettu neljään pääluokkaan:

Käyttöluokka 21: Tämä luokka on tarkoitettu kevyelle asuinkäytölle, kuten makuuhuoneisiin tai vierashuoneisiin, joissa ei ole suurta liikennettä tai kuormitusta. Näitä lattiapäällysteitä ei suositella käytettäväksi esimerkiksi julkisissa tiloissa tai liikekiinteistöissä, joissa on paljon ihmisiä.

Käyttöluokka 22: Tämä luokka on tarkoitettu keskimääräiselle asuinkäytölle, kuten makuuhuoneisiin tai olohuoneisiin, joissa ei ole kuitenkaan suurta liikennettä tai kuormitusta. Näitä lattiapäällysteitä ei suositella käytettäväksi esimerkiksi julkisissa tiloissa tai liikekiinteistöissä, joissa on paljon ihmisiä.

Käyttöluokka 23: Tämä luokka on suunniteltu raskaaseen käyttöön ja soveltuu esimerkiksi kodin sisäänkäyntialueille, portaikkoihin ja olohuoneisiin. Näitä lattiapäällysteitä voidaan käyttää myös välillä käyttää pienissä julkisissa tiloissa, kuten kouluissa tai toimistoissa, joissa on keskimääräistä vähemmän liikennettä.

Käyttöluokat 31, 32 ja 33: Nämä luokat kattavat yleiset tilat, kuten tarhat, kaupat, toimistot ja koulut. Luokka 31 on tarkoitettu kevyelle liikenteelle, luokka 32 keskiraskaalle liikenteelle ja luokka 33 raskaalle liikenteelle. Näitä lattiapäällysteitä valittaessa on otettava huomioon suuri kulutuskestävyys ja mahdolliset muut erityisvaatimukset, kuten kosteudenkesto tai kemikaalien sietokyky.

Näiden käyttöluokkien avulla on helpompaa määrittää lattiapäällysteen sopivuus sille tarkoitettuun tilaan. Käyttöluokka antaa osviittaa tekstiililaatan kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä tietyssä käyttöympäristössä. Huomioithan, että valittaessa lattiapäällystettä, käyttöluokan lisäksi on tärkeää ottaa huomioon muut olosuhteet, kuten kosteus, lämpötila ja puhdistusvaatimukset, jotta lattiapäällysteen sopivuus kyseiseen tilaan voidaan varmistaa.

Lähikuva sinisestä tekstiililaatasta, jonka päällä on pieni leikkiauto.
Schatex Home- kokoelman 100 % polypropeenista valmistetuissa tekstiililaatoissa on hienovarainen, likaa peittävä ulkonäkö, joka tekee niistä täydellisen esimerkiksi lastenhuoneeseen. Kuvassa väri "6924 Sininen"

Luksusluokka kertoo tekstiililaattojen pinnan pehmeydestä ja mukavuusasteesta. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä korkeampi luksusluokka (luku), sitä vähemmän kulutusta lattiapäällyste kestää. Korkeampi luksusluokka kertoo toisin sanottuna, että kyseessä on erittäin pehmeä ja ylellinen tuote.

Luksusluokan 1 tekstiililaatoille on ominaista kiinteä ja vankka pinta, joka tarjoaa kestävyyttä ja lujuutta. Nämä laadukkaat laatat sopivat erinomaisesti tiloihin, joissa tarvitaan erityistä kestävyyttä ja lujuutta, kuten kaupallisiin kohteisiin tai vilkkaasti liikennöityihin tiloihin.

Luksusluokan 2 tekstiililaatat tarjoavat suhteellisen kestävän pinnan, joka kestää hyvin normaalia käyttöä ja kulutusta. Nämä laatat ovat erinomainen valinta monenlaisiin tiloihin, kuten toimistoihin, kouluihin ja julkisiin tiloihin, joissa tarvitaan kestävää ja luotettavaa lattiapäällystettä.

Luksusluokan 3 tekstiililaatat tarjoavat mukavan ja pehmeän pinnan, joka tekee tilasta viihtyisän ja miellyttävän. Näitä laattoja suositellaan erityisesti tiloihin, joissa halutaan luoda lämmin ja kutsuva tunnelma, kuten hotellihuoneisiin, olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin.

Luksusluokan 4 tekstiililaatat tarjoavat poikkeuksellisen pehmeän ja mukavan pinnan, joka antaa tilalle ylellisen ilmeen. Nämä laadukkaat laatat tarjoavat erinomaisen pehmeyden ja mukavuuden, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan olo- ja makuuhuoneisiin.

Luksusluokan 5 tekstiililaatat tarjoavat maksimaalista mukavuutta pehmeän pinnan ansiosta. Nämä laatat ovat erittäin pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia jalkojen alla, mikä tekee niistä täydellisen valinnan huoneisiin, joissa halutaan rentoutua.

Erilaisia tekstiililaattoja lastenhuoneeseen.

Polypropeenista vai polyamidista valmistetut tekstiililaatat?

Mutta kumpi on parempi, polypropeenista vai polyamidista valmistetut tekstiililaatat? Yleensä synteettisistä kuiduista valmistetut mattolaatat ovat hyvä valinta, varsinkin siitä syystä, että ne ovat hieman halvempia kuin luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet. Jos ostat uudet tekstiililaattasi tunnetulta valmistajalta kuten Interfacelta, Schatexilta tai Heugalta, siun ei tarvitse huolehtia sisäilman laadusta. Nämä valmistajat käyttävät ainoastaan myrkyttömiä raaka-aineita tuotannossaan, joten heidän tekstiililaattansa eivät ole haitaksi terveydelle. Lisäksi suurin osa synteettisistä kuiduista valmistetaan nykyään kierrätetyistä materiaaleista, joten ekologinen jalanjälki pysyy erittäin pienenä.

Polypropeenista tai polyamidista valmistetut synteettiset tekstiililaatat sopivat usein myös eläinallergikoille, sillä ne eivät sisällä villaa. Näistä materiaaleista tehdyt tekstiililaatat ovat myös erittäin monipuolisia ulkonäön, käyttöluokan ja värin suhteen. Kuidut valmistetaan synteettisesti mikä takaa, että tekstiililaattoja voidaan muokata käyttötarkoituksen mukaan tuotannon aikana. Kuidut värjätään erittäin huolellisesti värivoimakkuuden lisäämiseksi ja valonkeston varmistamiseksi. Modernin valmistusprosessin ansiosta mattoihin voidaan myös painaa erilaisia kuvioita. Esimerkiksi Schatex Wood -kokoelmasta löydät laadukkaita ja kulutusta kestäviä polyamidi-tekstiililaattoja kauniilla puukuviolla.

Sininen huone, jossa on tekstiililaattoja puukuviolla. Työpöydän päällä on tietokone, peikonlehti, kirja ja lamppu. Pöydän edessä on musta metallinen tuoli.
Modernin tuotantoprosessin ansiosta saatavilla on myös tekstiililaattoja puukuviolla. Meidän suosituksemme: Schatex Wood "Sherwood"

Polypropeenista valmistetut tekstiililaatat

Polypropeeni on yksi yleisimmistä materiaaleista, joita käytetään tekstiililaattojen nukkakerroksen valmistuksessa, ja se tarjoaa monia etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Polypropeenista valmistettujen tekstiililaattojen suosio perustuu niiden monipuolisuuteen, kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen.

Ensinnäkin polypropeeni-tekstiililaatat ovat erittäin kestäviä. Ne kestävät kovaakin kulutusta eivätkä haalistu auringonvalossa, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan vilkkaasti liikennöidyille alueille, kuten eteisiin, olohuoneisiin ja käytäville. Näiden tekstiililaattojen uskomaton kestävyys tekee niistä myös täydellisiä kellareihin, lasitettuihin eteisiin ja katollisiin atriumpihoihin, jotka altistuvat lämpötilavaihteluille.

Toiseksi polypropeenista valmistetut tekstiililaatat ovat helppohoitoisia. Mattolaattojen puhdistus hoituu silmänräpäyksessä, sillä tarvitset ainoastaan imurin sekä märän liinan vaikeita tahroja varten. Lisäksi polypropeeni-mattolaattojen kuiturakenteen ansiosta ne eivät yleensä ime itseensä likaa tai kosteutta, mikä tekee niiden puhtaanapidosta vieläkin helpompaa.

Kolmanneksi polypropeenista valmistetut lattiapäällysteet ovat usein edullisia, etenkin verrattuna luonnonmateriaaleista (kuten villasta) valmistettuihin tekstiililaattoihin. Tämä tekee niistä täydellisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät laadukasta lattiapäällystettä kohtuulliseen hintaan. Lisäksi niiden pitkäikäisyys tarkoittaa sitä, että ne tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen, koska ne kestävät usein vuosia ilman merkittävää kulumista tai värien haalistumista.

Polypropeenista valmistetut tekstiililaatat vakuuttavat usein myös monipuolisella väri- ja kuviovalikoimallaan. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita juuri sinun sisustukseesi ja henkilökohtaisen tyyliisi sopivan vaihtoehdon. Nämä seikat tekevät polypropeeni- tekstiililaatoista erittäin monipuolisen lattavaihtoehdon, joka sopii monenlaisiin sisustustyyleihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi beiget tekstiililaatat olohuoneeseen?

Yhteenvetona voidaan todeta, että polypropeenista valmistetut tekstiililaatat tarjoavat monia etuja, kuten kestävyyttä, helppohoitoisuutta, edullisuutta ja monipuolisia designvaihtoehtoja. Polypropeeni-tekstiililaatoilla on myös uskomaton lämmönjohtokyky, joten voit nauttia lämpimistä jaloista myös talvella. Ne vaimentavat myös askelääniä, varmistavat miellyttävän huoneakustiikan ja sopivat usein vesikierteisen lattialämmityksen päälle. Polypropeenista valmistetut tekstiililaatat ovat ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät käytännöllistä ja tyylikästä tekstiililattiaa kohtuulliseen hintaan.

Erilaisia tekstiililaattoja eri väreissä.

Polyamidista valmistetut tekstiililaatat

Polyamidista valmistetuilla tekstiililaatoilla on monia houkuttelevia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä suositun valinnan monenlaisiin sisustustyyleihin ja käyttötarkoituksiin. Ensinnäkin polyamidi- tekstiililaatat ovat tunnettuja kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään. Polyamidikuidut ovat erittäin vankkoja ja kestävät hyvin kulutusta sekä säilyttävät värinsä ja muotonsa vuosien saatossa. Tämä tekee polyamidi-mattolaatoista ihanteellisen valinnan vilkkaasti liikennöidyille alueille, kuten toimistoihin, liiketiloihin ja kouluihin.

Toiseksi polyamidimatot tarjoavat erinomaisen joustavuuden ja pehmeyden. Ne tuntuvat erittäin miellyttäviltä jalkojen alla, mikä tekee niistä täydellisen valinnan tiloihin, joissa vietetään paljon aikaa, kuten olohuoneisiin tai makuuhuoneisiin. Lisäksi polyamidin joustavuus mahdollistaa, että materiaalista voidaan valmistaa tekstiililaattoja monenlaisilla pintarakenteilla. Polyamidista valmistettuja tekstiililaattoja on saatavilla niin pehmeällä ja paksulla nukalla kuin lyhyillä ja kulutusta kestävillä silmukoilla.

Kolmanneksi polyamidimatot tarjoavat laajan valikoiman värejä ja kuvioita. Polyamidikuituja on erittäin helppo värjätä, mikä mahdollistaa monien eri sävyjen ja kuvioiden luomisen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden löytää henkilökohtaiseen tyyliisi sopivan tekstiililattian ja lisätä persoonallisuutta tilaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi siniset tekstiililaatat toimistolle?

Polyamidi- mattolaattojen siivoaminen on erittäin helppo projekti, sillä tarvitset ainoastaan imurin sekä kostean rätin vaikeita tahroja varten. Lisäksi näiden tekstiililaattojen kuiturakenteen ansiosta ne eivät yleensä ime itseensä likaa tai kosteutta, mikä tekee niiden puhtaanapidosta vieläkin helpompaa.

Huone, jossa on tummanharmaita tekstiililaattoja. Kahden ruskean nahkaisen tuolin välissä on kaksi pientä kahvipöytää. Pöytien päällä on kahvikuppeja ja tarjotin. Takana on suuri vaaleanpunainen taulu. Keraamisen keittiötason päällä on espressokone.
Heuga 530 II tekstiililaattojen nukkakerros on valmistettu 100 % kierrätetystä materiaalista, joten ne eivät ainoastaan ole kauniita, vaan myös ekologisia. Kuvassa väri "4288004 Carbon"

Yhteenvetona voidaan todeta, että polyamidista valmistetut tekstiililaatat tarjoavat monia etuja, kuten kestävyyttä, joustavuutta, laajan värivalikoiman ja helppohoitoisuutta. Ne ovat ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät korkealaatuista ja mukavaa lattiapäällystettä kotiin, toimistoon tai muuhun tilaan. Jos etsit erityisen kestävää mattolattiaa, kannattaa valita polyamidipäällyste. Polyamidi- tekstiililaatat ovat erittäin samankaltaisia kuin polypropeeni- tekstiililaatat, mutta ne ovat huomattavasti kestävämpiä. Suosittelemme etenkin polyamidi- tekstiililaattojen valintaa kaupallisiin tiloihin. Polyamidimattoja löytyy myös todennäköisemmin kuin polypropeenimattoja kaupallisista- ja julkisista tiloista. Syynä tähän on korkeampi nukkapaino, joka tekee tekstiililaatoista kestävämpiä.

Lisäksi polyamidikuidut suoristuvat ja palautuvat nopeammin paineen jälkeen, joten sinun ei tarvitse pelätä, että kalusteista aiheutuu painejälkiä tai muodonmuutoksia lattiapäällysteeseen. Vaikka joudutkin kaivamaan hieman syvemmälle taskuihisi polyamidi- tekstiililaattoja varten, niin näiden lattiapäällysteiden uskomaton kulutuskestävyys tekee niistä varman valinnan jokaiseen tilaan.

Valoisa huone, jossa on vaaleanvihreä tekstiililattia. Ruskean sohvan päällä on kirjoja ja paperia. Sohvan takana on moderni valkoinen taulu mustalla ympyrällä.
Heuga 580 II "1267265 Laurel" tekstiililaatat vakuuttavat 100 % polyamidista valmistetulla nukkakerroksella, nykyaikaisella värimaailmalla ja helpolla asennuksella. Tekstiililaatat kuuluvat käyttöluokkaan 33, joten ne sopivat niin asuintoihin kuin julkisiin tiloihin.

Johtopäätös: polypropeeni vai polyamidi?

Polypropeeni- ja polyamiditekstiililaatat ovat molemmat suosittuja vaihtoehtoja lattiapäällysteiksi, mutta niillä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja sovellusalueensa. Polypropeenitekstiililaatat tunnetaan hinta-laatusuhteestaan ja helppohoitoisuudestaan. Ne ovat erinomainen valinta asuintiloihin, jotka altistuvat normaalille kulutukselle, kuten olohuoneisiin tai makuuhuoneisiin. Näissä tiloissa polypropeenista valmistetut tekstiililaatat tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen ja kestävät hyvin normaalia käyttöä.

Polyamidista valmistetut tekstiililaatat ovat täydellinen valinta, jos etsit erittäin kulutusta kestävää ja monipuolista lattiapäällystettä. Polyamidi on tunnetusti erittäin vankka ja kulutusta kestävä materiaali, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kaupallisiin tiloihin, kuten liikkeisiin, toimistoihin ja kouluihin. Polyamidi- tekstiililaatat säilyttävät värinsä ja muotonsa hyvin pitkään, mikä tekee niistä pitkäikäisen vaihtoehdon yleisiin tiloihin, jotka altistuvat kovalle kulutukselle.

Vaikka polypropeeni- ja polyamiditekstiililaatoilla onkin omat vahvuutensa, valinta niiden välillä riippuu lopulta käyttötarpeista ja budjetista. Jos budjetti on rajallinen ja lattian tulee kestää ainoastaan kevyttä kulutusta, polypropeenimatto voi olla sopiva vaihtoehto. Jos lattian odotetaan altistuvan kovalle kulutukselle, polyamidimatto voi olla parempi vaihtoehto.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että polypropeeni- ja polyamiditekstiililaatat tarjoavat molemmat erinomaisia ominaisuuksia, mutta niiden käyttöalueet eroavat toisistaan. Tärkeintä on tarkastella omia tarpeita ja harkita huolellisesti, mikä vaihtoehto sopii parhaiten kyseiseen tilaan ja käyttötarkoitukseen.

Työhuone, jossa on antrasiitin värisiä tekstiililaattoja. Puisen työpöydän päällä on paljon papereita, kyniä ja kultainen lamppu. Työpöydän edessä on kirjahylly, jossa on valkoisia kirjoja. Vasemmalla puolella on suuria ikkunoita, joista tulee sisään valoa.
Interfacen 100 % polyamidista valmistetut Composure- tekstiililaatat vakuuttavat kauniilla ulkonäöllään ja uskomattomilla tuoteominaisuuksillaan. Kuvassa väri "4169003 Solitude"

Osta uudet tekstiililaatat jo tänään BRICOFLOR-verkkokaupasta!

Jos et pysty enää vastustamaan tekstiililaattojen uskottomia etuja, meillä on sinulle täydellisiä uutisia! BRICOFLOR verkkokaupasta voit helposti valita oman suosikkisi useista eri malleista, väreistä ja kuoseista. Toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi ja uudista kotisi lattiapäällysteet jo tänään!

Sadat tekstiililaatat odottavat sinua verkkokaupassamme. Muutamalla napsautuksella löydät uuden lattiat, joka toimitetaan ovellesi mahdollisimman pian. Jos haluat tarkemman kuvan siitä, miltä valitsemasi tuote todella näyttää, voit käyttää näytepalveluamme. Kun olet tehnyt päätöksen, saat tilauksen yhteydessä hintatakuun. Jos suunnittelet suurta remonttia, voit pyytää yksilöllistä tarjousta. Henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa tuotteen valinnasta toimituskysymyksiin.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta polypropeeni ja polyamidi-tekstiililaattojen eroista. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin