Close icon

Vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

perjantaina 10. syyskuuta 2021

Pienen kylpyhuoneen suunnittelu ja sisustaminen voi olla vaikeaa, sillä siinä on oltava tilaa pesualtaalle, wc:lle ja säilytystilalle sekä mahdollisesti myös suihkulle. Erityisesti lattialla ja tapetilla on suuri merkitys siinä, että tila näyttää suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Tämän viikon blogikirjoituksessa kerromme, miten muutamalla yksinkertaisella niksillä saat pieneen kylpyhuoneeseen avaramman ja kodikkaan ilmeen.

Pieneen kylpyhuoneeseen - Pienissä tiloissa on suuria mahdollisuuksia

Pieni kylpyhuone vaatii enemmän suunnittelua ja sitä suunniteltaessa herää usein kysymys: miten saan mahtumaan wc:n, suihkun, pesualtaan ja kylpyhuonekalusteet kaikki pieneen kylpyhuoneeseen ilman, että huone näyttää sekavalta tai ahtaalta? Nykyään pieneen kylpyhuoneeseen on tarjolla monenlaisia käytännöllisiä ratkaisuja. Kylpyammeiden ja suihkuyhdistelmien lisäksi on myös wc:tä ja säilytysyksiköitä, jotka on suunniteltu erityisesti säästämään tilaa. Monet valmistajat ottavat huomioon, että ihmiset asuvat yhä pienemmissä asunnoissa ja että tilaa säästäville ratkaisuille on valtava kysyntä.

Luo valoisa tunnelma - Täydelliset värit pieneen kylpyhuoneeseen

TAPETTI 374113 A.S. CRÉATION NEUE BUDE 2.0 EDITION 2

Kun suunnittelet ratkaisuja pieneen kylpyhuoneeseen, suosittelemme valitsemaan vaaleita värejä. Vaalea ilme saa huoneen tuntumaan avaralta ja viihtyisältä. Kutsuva tunnelma syntyy erityisen helposti kauniilla ja hienovaraisilla lattiapäällysteillä ja maanläheisillä sävyillä varustetuilla tapeteilla. On myös tärkeää, ettei valitse liian voimakkaita kuvioita, sillä ne saavat tilan näyttämään liian sekavalta ja siten myös ahtaammalta. Yksivärinen väripaletti on kevyempi silmille ja auttaa sinua rentoutumaan romanttisen kylpylä-illan aikana. Jos haluat luoda yhtenäisen huoneen, jossa on selkeä rakenne, sinun on myös vältettävä liian suuria värikontrasteja. On parasta valita klassinen värimaailma, jotta pieneen kylpyhuoneseen saadaan harmoniaa, ja tila tuntuu hengittävän.

Jos kylpyhuoneessasi ei ole ikkunoita, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota valaistukseen. Pakollisen kattovalaistuksen lisäksi optisesti suurentavaa tunnelmaa voidaan luoda myös epäsuoralla valaistuksella ja kalustevalaistuksella. Kun teet sisustusratkaisuja pieneen kylpyhuoneeseen, valitse yhteensopivia kalusteita ja pyyhkeitä harmonisissa väreissä. Suuret peilit sopivat myös pieneen kylpyhuoneeseen, ja ne ovat yksi helpoimmista tavoista saada kylpyhuone näyttämään suuremmalta.

Pieneen kylpyhuoneeseen - Laatat toimivana ja klassisena vaihtoehtona

TAPETTI 373883 A.S. CRÉATION NEUE BUDE 2.0 EDITION 2

Laatat on yksi yleisimmistä materiaaleista pieneen kylpyhuoneeseen, eikä syyttä. Ne ovat helppohoitoisia ja hygieenisiä. Laatoilla voi olla myös optisesti suurentava vaikutus, erityisesti pienissä kylpyhuoneissa. Eri mittojen ja värien yhdistelmät ovat ihanteellisia yksittäisten alueiden korostamiseen ja erottamiseen. Älä kuitenkaan valitse liian voimakkaita kontrasteja, sillä ne voivat nopeasti saada huoneen näyttämään sekavalta.

Lisäksi eri laattamuotoja voidaan käyttää huoneen visuaaliseen venyttämiseen. Suurikokoisia laattoja on hyvä hyödyntää pienen kylpyhuoneen laatoittamiseen. Pystysuora asennus saa huoneen näyttämään korkeammalta, kun taas vaakasuora asennus saa huoneen näyttämään leveämmältä. On kuitenkin parasta, että laattojen asentaminen pieneen kylpyhuoneeseen annetaan asiantuntijan tehtäväksi, sillä laatat on usein leikattava ja työ on suunniteltava huolellisesti.

Luo luonnollinen ja kodikas tunnelma puun näköisillä tapeteilla ja vinyylilaatoilla

Luonnonmateriaaleista ja ympäristötietoisuudesta on tulossa yhä tärkeämpiä myös sisustuksessa. Jos haluat modernin kosketuksen pieneen kylpyhuoneeseen, valinta ei rajoitu valkoisiin laattoihin ja steriileihin valkoisen sävyihin. Itse asiassa puujäljitelmät luovat ainutlaatuisen luonnollisuuden tunteen, jota voi olla vaikea saavuttaa millään muulla tavalla pienessä kylpyhuoneessa. Valitse esimerkiksi laadukkaat puun näköiset lattiat, jotka tuovat pieneen kylpyhuoneeseen ripauksen luontoa. Luonnolliset värit ja maalaismainen puun rakenne luovat viihtyisän ja mukavan tunnelman koko huoneeseen.

Jos kylpyhuoneessasi on tarpeeksi tilaa kylpyammeelle, puun näköiset kylpyhuonelaatat ovat täydellinen ratkaisu sinulle. Laajasta valikoimastamme löydät kaikkea hienovaraisista vaaleista sävyistä klassisiin tummiin puujäljitelmiin. Puun näköisten laattojen erityisenä etuna on se, että voit yhdistää puun tyylikkään ulkonäön laattojen helppohoitoisuuteen. Oikean parketin tai puulattian asentaminen pieneen kylpyhuoneeseen ei ole mahdollista, sillä vesi ja kosteus tuhoavat nämä materiaalit helposti. Puun näköisten vinyylilaattojen ja klassisen valkoisen seinämaalin yhdistelmä on myös erittäin toimiva, sillä kokonaisuus on harmoninen ja tyylikäs.

Vinyylilattiat pieneen kylpyhuoneeseen - Käytännöllisiä vaihtoehtoja sadoissa tyyleissä

GERFLOR SENSO 20 LOCK "1098 DEW PEARL"

Kun on kyse pienen kylpyhuoneen lattiasta, aina ei tarvitse tyytyä vain laatoitukseen, vaan kosteisiin tiloihin voidaan asentaa myös joitakin muita lattianpäällystevaihtoehtoja. Joissakin vinyylilattioissa on sisäänrakennettu Aqua-Stop-tekniikka, jolla varmistetaan, että kosteus ei vahingoita pinnoitetta. Lähes kaikki lattianpäällysteet on kuitenkin kuivattava, kun ne joutuvat kosketuksiin suurten kosteus- tai vesimäärien kanssa, jotta vältytään pahemmilta vaurioilta pitkällä aikavälillä.

Vinyylilattioita asennetaan nykyään yhä useampaan pieneen kylpyhuoneeseen ja wc:seen. Laaja valikoima erilaisia malleja mahdollistaa yksilöllisten sisustusideoiden toteuttamisen ja auttaa sinua ilmaisemaan henkilökohtaista tyyliäsi. Kehitetyn painatusprosessin ansiosta nämä vinyylilattiat näyttävät niin aidoilta, että niitä voi olla vaikea erottaa ensi silmäyksellä aidoista puulattioista. Suosittelemme vinyylilattioita, jos haluat suunnitella pienen kylpyhuoneen, jossa on suihku, sillä lattianpäällyste on lämmin jalkojen alla ja sen päällä on mukava kävellä. Nämä lattiat ovat myös pehmeitä, toisin kuin laatat, mikä tarkoittaa, että ne tuntuvat kodikkaammilta. Gerflor Senso Lock 20 -malliston design-lattia sopii erityisen hyvin tyylikkääseen pieneen kylpyhuoneeseen ja wc-tilojen sisustukseen.

Luo moderni tunnelma luonnollisilla sävyillä

Jos haluat suunnitella pienen kylpyhuoneen nykyaikaisella tavalla, voit hyödyntää nykyisiä sisustustrendejä. Tänä vuonna raikkaat värit, selkeät linjat ja avoimet rakenteet hallitsevat kylpyhuoneiden suunnittelua. Tämä on lähes ihanteellinen vaihtoehto wc:n tai pieneen kylpyhuoneeseen, sillä kirkkaat värit ja selkeät tekstuurit saavat huoneen näyttämään tilavammalta ja raikkaammalta. Nykyaikaisia kylpyhuonelaattoja on saatavilla kaikissa mahdollisissa malleissa, kuvioissa ja ulottuvuuksissa. Nykyaikaisissa kylpyhuoneissa suositaan kuitenkin yleensä suurempia 60x120 cm tai 30x60 cm:n laattoja, kun taas mosaiikkilaatat ovat edelleen suosittuja suihkuissa.

TRAVERTIINILAATAT "CLASSIC LIGHT HARJATTU" (30,5 X 61 CM)

Neutraalit ja maanläheiset sävyt, kuten kerma ja beige, ovat suosittuja niiden luonnollisen ulkonäön vuoksi. Luonnonkivilaatat  ja valkoiset seinät voivat myös näyttää hyvin modernilta. Maalaismainen lattia luo maanläheisen tunnelman, joka sopii täydellisesti yhteen muiden luonnollisten sävyjen kanssa. Monet valmistajat tarjoavat myös betonin näköisiä laattoja, jotka takaavat raikkaan ja modernin tunnelman koko pieneen kylpyhuoneeseen.

Jos kuitenkin haluat harmaat kivilattiat pieneen kylpyhuoneeseen, muista käyttää kirkkaita värejä raikkaina aksentteina, jotta huone ei näytä liian synkältä. On aina huomattava, että tummilla väreillä voi olla kylpyhuoneessa optisesti pienentävä vaikutus. Kirkkaat sävyt ja koriste-elementit voivat herättää koko huoneen eloon muutamassa sekunnissa. Jos arvostat edelleen tummanharmaita laattoja tai tyylikkäitä mustia laattoja, mieti valaistusta, jotta huoneesta ei tule liian pimeä.

Tapetit ja valokuvatapetit kylpyhuoneissa - Luo upea tehosteseinä

VALOKUVATAPETTI HOKUSAI - THE GREAT WAVE DD119135 A.S. CRÉATION DESIGNWALLS

Kun on kyse modernin ilmapiirin luomisesta, tapetit ja valokuvatapetit sopivat täydellisesti kylpyhuoneisiin. Tässäkin tapauksessa saat parhaat tulokset raikkailla väreillä ja hienovaraisilla, selkeästi jäsennellyillä kuvioilla. On tärkeää muistaa, että kaikki tapetit eivät sovellu kylpyhuoneeseen. Jos haluat varmistaa, että seinät eivät vaurioidu, valitse vinyylitaustainen kuitukangastapetti. Kestävän pinnan ja hyvin kehittyneen hengittävän sisäkerroksen ansiosta näitä tapetteja voidaan käyttää jopa kylpyhuoneissa. Kylpyhuoneen tapetit täytyy kuitenkin sijoittaa niin, ettei se ole suorassa yhteydessä veden kanssa, jossa laatat ovat paljon parempi vaihtoehto. Joitakin kuvioita voidaan kuitenkin käyttää laajentamaan huonetta visuaalisesti tai lisäämään kuvioita pieneen kylpyhuoneeseen. Laajan värivalikoiman ansiosta voit myös yhdistellä erilaisia malleja ja toteuttaa yksilöllisen sisustusunelmasi!

Jos sinulla on kysyttävää joistain tuotteista, voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Asiantunteva asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään ja auttaa sinua valitsemaan uuden lattiapinnoitteen tai tapetin kylpyhuoneeseesi! 

Seuraavaan kertaan! BRICOFLOR-tiimisi, lattia- ja tapettiasiantuntijasi!

Takaisin julkaisuihin