MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Vintage- ja retrolattiat – luo nostalginen ilmapiiri

Sininen retro lattia, jonka päällä on vaaleanpunaisia ja liiloja lyhtyjä.

Haluatko antaa kodillesi kosketuksen nostalgiaa tai menneiden vuosikymmenien charmia? Vintage- ja retrotyyli ovat tämän vuoden kuumimpia trendejä, eikä syyttä. Nostalginen sisustaminen antaa mahdollisuuden palata menneille vuosikymmenille ja nauttia niiden ainutlaatuisesta kauneudesta ja viehätyksestä.

Erilaiset lattianpäällysteet voivat tuoda kotiisi juuri oikeanlaisen vintagetunnelman. Vintagetyylinen sisustus, kuten aidosti vanhentuneet puulattiat, haalistuneet tapetit ja kuluneet huonekalut, juhlistavat ikääntymisen kauneutta. Ne luovat tilaan autenttisen ja lämpimän tunnelman, jossa historia tuntuu olevan läsnä.

Retrolattiat tuovat vanhoja kuvioita ja tyylejä uudelleen esille, usein modernilla twistillä. Ne ammentavat inspiraatiota erityisesti 1900-luvun puolivälistä lähtien, ja niissä voi nähdä tuttuja kuvioita ja värejä, jotka ovat aikoinaan olleet suosittuja. Retrolattiat ovat usein värikkäitä ja leikkisiä, tuoden huoneeseen eloa ja energiaa. Ne sopivat erityisen hyvin ihmisille, jotka haluavat yhdistää nostalgisia elementtejä moderniin sisustukseen.

Tässä blogikirjoituksessa sukellamme vintage- ja retrotyylisten lattiapäällysteiden maailmaan. Kerromme myös, miten nämä kaksi tyyliä eroavat toisistaan ja autamme sinua löytämään juuri sinuun makuusi sopivan lattiapäällysteen!

Erilaisia retrotapetteja.

Retro- ja vintagelattiat – miten ne eroavat toisistaan?

Sisustusmaailmassa törmäämme usein termeihin "retro" ja "vintage". On olemassa sekä retrolattioita että vintagetyylisiä lattianpäällysteitä, mutta eivätkö ne tarkoita samaa asiaa? Eivät oikeastaan, sillä "retro" ja "vintage" ovat eri käsitteitä myös tapettien ja lattianpäällysteiden maailmassa. Vintage-tyylissä on kyse "vanhaksi tehdyistä" kuvioista ja rakenteista – esimerkiksi vanhentuneesta puusta, haalistuneista tapeteista tai kuluneista huonekaluista. Näillä elementeillä pyritään luomaan vaikutelma ajan patinasta ja eletyn elämän kauneudesta.

Retrolattiat esittävät toisaalta kuvioita ja tyylejä, jotka olivat aikoinaan suosittuja, tuoden ne uudelleen esille usein nykyaikaisessa valossa. Retrolattiat voivat sisältää elementtejä eri vuosikymmeniltä ja jopa vuosisadoilta, mutta tyypillisesti ne ammentavat nuoremmista aikakausista, erityisesti 1900-luvun puolivälistä alkaen. Retrotyyliset lattiat voivat olla värikkäitä ja leikkisiä, tuoden huoneeseen eloa ja energiaa, ja ne sopivat erityisen hyvin yhteen modernin sisustuksen kanssa.

Vaikka sekä retro- että vintagetyyliset lattiat viehättävät nostalgisuudellaan, niiden ero on selkeä. Vintage-lattia juhlistaa ikääntymisen kauneutta, kun taas retrolattia tuo vanhat kuviot ja tyylit uudelleen esille, usein päivitettynä ja modernisoituna. Aidot antiikkikalusteet nimetään usein "vintageksi", kun taas retroksi voidaan kutsua kuvioita ja tyylejä, jotka ovat peräisin 1900-luvulta ja siitä eteenpäin. Näin ollen molemmat tyylit tarjoavat ainutlaatuisen tavan luoda kotiin menneiden aikojen tunnelmaa, mutta hieman eri näkökulmista ja aikakausien innoittamina.

Olohuone, jossa on kuluneen näköinen vintagelattia. Suuren sohvan päällä on valkoinen viltti. Sivupöydän alla on kasa kirjoja ja lehtiä. Pöydän päällä on pieni pöytävalaisin.
Friends by ter Hürne "Pinie Maike" | Integroitu askeläänieristys on täydellinen esimerkki vintagehenkisestä lattiapäällysteestä.

Retrolattiat – ilmaise henkilökohtaista tyyliäsi

Retrohenkiset lattiattuovat kotiin aivan erityistä tunnelmaa, joka vie meidät ajassa taaksepäin menneisiin vuosiin. Ne eivät ole vain käytännöllinen valinta, vaan myös tyylikäs tapa ilmaista persoonallisuutta ja luoda viihtyisä ilmapiiri. Nykyään markkinoilta löytyy laaja valikoima retrohenkisiä lattiavaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin sisustusmakuihin ja -tarpeisiin.

Retrohenkiset lattiat eivät ole vain sisustuselementti, vaan ne kertovat myös historiallisia tarinoita ja herättävät muistoja. Ne tarjoavat tilaisuuden tuoda esiin omaa persoonallisuutta ja sisustustyyliä tavalla, joka on sekä nostalginen että ajaton. Vaikka trendit tulevat ja menevät, retrolattioiden viehätys pysyy vahvana, ja ne jatkavat elämäänsä uudelleen ja uudelleen löydettyinä aarteina.

Keraamiset laatat – aitoa retroa kotiisi

Klassista retrotyyliä jugendajalta löytyy usein keraamisista laatoista. Sekä seinän että lattian laatat näyttävät erittäin ylellisiltä ja sopivat erityisen hyvin tyylikkäisiin tilakonsepteihin. Kestävyyden ja vankkuuden ansiosta retrolaattoja löytyy usein myös eteisistä, joissa niiden kauneus ja kestävyys pääsevät oikeuksiinsa.

Monet jugendhuvilat toivottavat vieraat tervetulleiksi näyttävällä laattakuviolla, joka luo heti alkuun tyylikkään ja nostalgisen vaikutelman. Keraaminen retrolattia tuo tilaan sekä hienostuneisuutta että menneiden aikojen viehätystä. Keraamiset laatat poltetaan uunissa ja ne maalataan ja lasitetaan usein käsin, mikä lisää niiden ainutlaatuisuutta ja ylellistä viehätystä. Tämä tekee keraamisista retrolattioista ihanteellisen valinnan erityisesti maalaistyylisiin sisustuksiin, joissa arvostetaan perinteisiä ja laadukkaita materiaaleja.

Eteinen, jossa on retrolaattoja. Vieressä kasa värikkäitä keraamisia laattoja.
Espanjalaiset ja marokkolaiset keraamiset laatat ovat erittäin suosittuja vintage- ja retrosisustuksessa.

Linoleumilattiat, jotka luovat retrotunnelmaa

Linoleumilattiat koostuvat lähes yksinomaan luonnollisista ja nopeasti uusiutuvista raaka-aineista, kuten pellavaöljystä, puujauhosta ja kalkkikivestä. Tämä tekee linoleumista ympäristöystävällisen valinnan, joka sopii kestävään rakentamiseen ja vihreään elämään. Vaikka linoleumilattioissa ei voida toteuttaa kovin monimutkaisia kuvioita, saatavilla on erittäin piristäviä ja hauskoja värivaihtoehtoja.

Oranssit ja keltaiset linoleumilattiat tuovat tilaan upean retrotunnelman, joka henkii menneiden vuosikymmenten charmia. Näiden värikkäiden linoleumilattioiden kirkkaat ja lämpimät sävyt sopivat erityisen hyvin retrohenkiseen sisustukseen, tuoden mieleen 60- ja 70-lukujen iloisen ja energisen ilmapiirin. Linoleumilattiat ovat lisäksi kestäviä ja helppohoitoisia, joten ne yhdistävät nostalgisen tyylin nykyaikaiseen käytännöllisyyteen.

Eteinen, jossa on keltaisen värinen linoleumilattia. Sinisen penkin alla on keltaiset kumisaappaat. Oikeassa kulmassa on kassi ja sateenvarjo. Takana näkyy musta metallinen nojatuoli.
Piristä arkea ihanalla keltaisella linoleumilattialla: Forbo Marmoleum Click "333251 Lemon Zest" (30 x 30 cm)

Vinyylilattiat retrokuviolla – moderni materiaali, klassinen kuviointi

Vinyylilattiat retrokuviolla tarjoavat modernin materiaalin ja klassisen kuvioinnin yhdistelmän, joka on sekä käytännöllinen että esteettisesti miellyttävä. Aidot keraamiset laatat voivat olla suhteellisen kalliita ja niiden asentaminen voi olla haastavaa, minkä vuoksi monet ihmiset valitsevat nykyaikaisemman vaihtoehdon. Yksi erittäin suosittu vaihtoehto on retrokuvioinen vinyylilattia, joka vakuuttaa joustavalla ja monipuolisella materiaalillaan.

Vinyylilattiat tarjoavat useita eri asennustapoja ja tuoteominaisuuksia, mikä lisää niiden käytännöllisyyttä. Vinyylilattioita on saatavana lukkoponttijärjestelmällä, liimattavana, irrallisena ja itseliimautuvana versiona, mikä mahdollistaa niiden asentamisen erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin. Lukkoponttivinyyli sopii erityisen hyvin tee-se-itse-harrastajille, koska se on helppo asentaa ilman ammattilaisen apua. Tämä tekee vinyylilattioista houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat säästää aikaa ja rahaa asennuskustannuksissa ja nauttia projektin tekemisestä itse.

Vinyylilattioiden lämmönjohtokyky, miellyttävä akustiikka, helppohoitoisuus ja korkea kestävyys tekevät niistä suositun lattianpäällysteen monenlaisiin tiloihin, kuten keittiöihin, kylpyhuoneisiin, olohuoneisiin ja jopa eteisiin. Ne tarjoavat mukavuutta ja kestävyyttä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan tiloihin, joissa lattian tulee kestää kovaa kulutusta ja kosteutta. Vinyylilattiat ovat myös erittäin helppohoitoisia, sillä ne voidaan puhdistaa yksinkertaisesti pyyhkimällä ne kostealla liinalla. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan perheille, joissa on lapsia tai lemmikkejä.

Erilaisia vinyylilattioita retrokuviolla.

Retro-vinyylilattiat vakuuttavat myös monipuolisuudellaan, sillä niitä on saatavilla lukuisissa eri väreissä, malleissa ja tyyleissä. Valmistajat onnistuvat usein jäljittelemään aitojen keraamisten laattojen rakennetta ja ulkonäköä erittäin realistisesti, mikä mahdollistaa aidon nostalgisen tunnelman luomisen ilman suuria kustannuksia tai asennushaasteita. Tämä tekee retrohenkisistä vinyylilattioista erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat tuoda kotiinsa ripauksen menneiden aikakausien charmia ja tyylikkyyttä.

Lisäksi vinyylilattiat ovat helposti yhdistettävissä erilaisiin sisustustyyleihin, joten ne sopivat erinomaisesti sekä moderniin että perinteisempään sisustukseen. Vinyylilattioiden laaja valikoima värejä ja kuoseja mahdollistavat yksilöllisten ja ainutlaatuisten sisustusratkaisujen luomisen. Voit esimerkiksi valita geometristen kuvioiden, puujäljitelmien ja perinteisten laattamallien välillä. Muista kuitenkin, että valitun lattian tulisi sopia kodin tunnelmaan ja sisustukseen. Kaiken kaikkiaan vinyylilattiat retrokuviolla ovat erinomainen valinta niille, jotka arvostavat sekä käytännöllisyyttä että kauneutta. Ne tarjoavat mahdollisuuden tuoda kotiin nostalgista tunnelmaa ja tyylikkyyttä ilman suuria kustannuksia tai asennushaasteita. Retrotyylisten vinyylilattioiden monipuolisuus ja käytännöllisyys tekevät niistä suosittuja niin kotitalouksissa kuin julkisissa tiloissa.

Olohuone, jossa on vinyylilattia retrokuviolla. Ison kuluneen nahkaisen nojatuolin päällä on antrasiitin värinen tyyny. Lattialla on valkoinen peurapatsas, kirjoja ja kaiutin. Vintage-tyylisen arkun päällä on musta pöytävalaisin ja sisustustaulu.
Gerflor Senso Premium Easy "0917 Provence Blue"on oiva valinta retrohenkiseen sisustukseen.

Tekstiililaatat retrokuviolla – nauti pehmeästä ja lämpimästä ympäristöstä

Tekstiililaatat retrokuvioilla tuovat tilaan pehmeän ja lämpimän tunnelman, joka henkii menneiden aikojen viehätystä. Nämä mukavat ja tyylikkäät laatat ovat täydellinen valinta, jos haluat luoda kodikkaan ja nostalgisen ilmapiirin. Retrokuvioiset tekstiililaatat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia yhdistellä eri värejä ja kuvioita, mikä tekee sisustuksesta persoonallisen ja ainutlaatuisen. Ne ovat myös käytännöllisiä, sillä tekstiililaatat ovat helppohoitoisia, ääntä vaimentavia ja lämpimiä.

Tekstiililaattojen helppo asennus ja vaihdettavuus tekevät niistä erinomaisen vaihtoehdon niin kodin kuin toimistonkin lattioille. Ne voidaan asentaa ilman liimaa, mikä mahdollistaa laattojen siirtämisen tai vaihtamisen tarpeen mukaan. Tämä tekee tekstiililaatoista erityisen käteviä tiloihin, joissa kaivataan joustavuutta ja helppoa ylläpitoa. Lisäksi tekstiililaattojen pehmeä pinta tuntuu miellyttävältä jalkojen alla, mikä lisää mukavuutta ja tekee tilasta viihtyisämmän. Retrokuvioiden ansiosta voit tuoda tilaan ripauksen menneiden aikojen estetiikkaa ja luoda uniikin ja tunnelmallisen sisustuksen.

Olohuone, jossa on vihreitä ja harmaita tekstiililaattoja. Nahkasohvan edessä on pöytä, jonka päällä on kirjoja ja kahvikuppi. Suurista ikkunoista näkyy parveke ja kattoja.
Interface Composure Edge "4274003 Olive/Seclusion" tekstiililaatat tuntuvat taivaalliselta jalkojen alla.

Lattiapäällysteet, jotka luovat vintagehenkisen ilmapiirin

Vintagehenkiset lattiat luovat tilaan ainutlaatuisen ja nostalgisen tunnelman, joka vie ajatukset menneisiin vuosikymmeniin. Tällaiset lattiat ovat usein ajan patinoimia ja niissä voi olla luonnollista kulumista, joka kertoo niiden pitkästä historiasta. Värit ovat yleensä pehmeitä ja murrettuja, kuten lämpimät ruskean ja harmaan sävyt, jotka tuovat mieleen vanhan ajan kodikkuuden.

Lattioissa voi olla kauniita yksityiskohtia, kuten yksityiskohtaisia kuviointeja ja satunnaisia naarmuja tai halkeamia, jotka kertovat lattian vanhasta iästä. Vintagehenkisissä lattioissa on myös usein käsintehtyjen materiaalien tuntua, joka lisää niiden autenttisuutta ja luonnetta. Kokonaisuus on harmoninen ja ajan patinoima, tuoden tilaan lämpöä ja kotoisuutta. Tällaiset lattiat kertovat tarinoita menneestä ja luovat ympärilleen rauhallisen ja romanttisen ilmapiirin.

Parketit vintagetyyliseen sisustukseen

Parketitovat erinomainen valinta vintagetyyliseen sisustukseen, tuoden tilaan lämpöä, eleganssia ja ajattomuutta. Vintagetyyliset parkettilattiat ovat usein valmistettu laadukkaasta puusta, kuten tammesta, pähkinästä tai koivusta, ja niissä on luonnollinen, ajan patinoima ilme. Puun kaunis kuviointi ja luonnolliset värivaihtelut luovat elävyyttä ja kertovat lattian pitkästä historiasta.

Monissa vintageparketeissa on kalanruoto- hollantilaiskuvio, sillä ne olivat erityisen suosittuja menneinä vuosikymmeninä. Nämä klassiset kuviot lisäävät tilaan hienostuneisuutta ja visuaalista mielenkiintoa, ja ne sopivat täydellisesti niin historiallisiin rakennuksiin kuin moderneihin koteihin, joissa halutaan luoda vanhan ajan tunnelmaa.

Vintagetyylisessä parketissa voi myös olla tahallisesti tehtyjä kulumisjälkiä ja kevyttä rosoisuutta, jotka lisäävät autenttisuutta ja tuovat esiin puun luonnollisen kauneuden. Sävyissä korostuvat usein lämpimät, maanläheiset värit, kuten hunajanruskea, pähkinänsävy ja savuiset harmaat, jotka täydentävät tilan vintagehenkeä.

Parkettilattian viimeistelyllä on myös suuri merkitys. Mattapintainen tai öljyvahattu parketti lisää luonnollista tuntua ja tekee lattiasta miellyttävän jalkojen alla. Tällainen pinta näyttää kauniilta ja ikääntyy arvokkaasti, mikä vain parantaa lattian ulkonäköä ajan myötä.

Olohuone, jossa on vaalea parkettilattia. Suuren puupöydän ympärillä on rottinkituoleja. Oikeassa kulmassa on tiiliskivistä tehty takka, jossa palaa tuli. Ikkunoista tulee sisään valoa.
Hollantilaiskuvioinen unelma: Ter Hürne Contours Collection "Tammi hiekanharmaa P02"

Vintagetyyliset laminaattilattiat – uskomattoman realistisia puujäljitelmiä

Vintagetyyliset laminaattilattiat ovat loistava vaihtoehto, kun halutaan luoda perinteistä ja ajattoman eleganttia tunnelmaa kotiin tai muuhun tilaan. Nykypäivän edistyksellinen teknologia mahdollistaa uskomattoman realistiset puujäljitelmät, jotka jäljittelevät tarkasti luonnonpuun ulkonäköä, väriä ja rakennetta. Tämä tekee laminaatista erinomaisen valinnan, kun halutaan yhdistää vintage-estetiikka käytännöllisyyteen.

Vintagetyylisissä laminaattilattioissa on usein tarkkaan jäljiteltyjä yksityiskohtia, kuten käsin kaiverretun näköisiä viiltoja, luonnollisia oksia ja kevyesti kuluneita pintoja, jotka tuovat mieleen vanhat puulattiat. Tämä autenttinen ulkonäkö antaa tilalle ainutlaatuisen ja nostalgisen tunnelman. Värit vaihtelevat lämpimistä hunajanruskeista ja syvistä pähkinänsävyistä vaaleampiin harmaisiin ja valkopestyihin sävyihin, jotka kaikki sopivat erittäin hyvin vintagetyyliin.

Laminaattilattiat ovat myös käytännöllisiä ja kestäviä, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan vilkkaasti liikennöityihin tiloihin. Ne kestävät hyvin kulumista, tahroja ja kosteutta, mikä on erityisen hyödyllistä keittiöissä, eteisissä ja lastenhuoneissa. Lisäksi laminaatti on helppohoitoinen, sillä sen puhdistaminen ei vaadi erityisiä hoitotuotteita tai -menetelmiä.

Asennuksen helppous on toinen merkittävä etu. Useimmat laminaattilattiat ovat suunniteltu helposti asennettaviksi lukkoponttijärjestelmällä, mikä mahdollistaa nopean ja vaivattoman asentamisen ilman ammattilaisen apua. Tämä tekee laminaatista kustannustehokkaan vaihtoehdon, joka tarjoaa kuitenkin ylellisen ja aidon puun ulkonäön.

Makuuhuone, jossa on tummanruskea laminaattilattia. Metallisen sängyn päällä on kaunis vaaleanpunainen viltti. Katosta rikkuu metallinen vaaterekki. Valkoisen yöpöydän päällä on pöytälamppu, vesilasi, karahvi ja sisustuselementtejä. Ikkunan alla on valkoinen vintage-henkinen jakkara.
LaminaattiForbo Enduro Click "69123 Chocolate Oak"luo romanttisen vintage-tunnelman huoneeseen kuin huoneeseen.

Vintagetyyliset lattiapäällysteet kalanruotokuviolla – ajaton vaihtoehto

Vintagetyyliset lattiapäällysteet kalanruotokuviolla ovat ajaton ja ylellinen valinta, joka tuo tilaan historiallista charmia ja tyylikkyyttä. Kalanruotokuvio, joka tunnetaan myös nimellä herringbone, on suosittu klassinen kuvio, joka on säilyttänyt viehätyksensä vuosikymmenestä toiseen. Nykyään kalanruotokuvioisia lattiapäällysteitä on saatavilla useissa eri materiaaleissa, kuten parketissa, laminaatissa ja vinyylissä, mikä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja eri tiloihin ja budjetteihin.

Parketti kalanruotokuviolla on perinteinen ja arvostettu valinta, joka henkii ylellisyyttä ja yksityiskohtaisen käsityön viehätystä. Puinen parketti tuo tilaan luonnonmateriaalien lämpöä ja ainutlaatuista tunnelmaa, sillä jokainen lauta on erilainen. Parketti sopii erityisen hyvin olohuoneisiin ja muihin tiloihin, joissa sen kauneus pääsee oikeuksiinsa. Kalanruotokuvio lisää visuaalista mielenkiintoa ja dynamiikkaa, luoden hienostuneen ja klassisen ilmapiirin.

Laminaatti kalanruotokuviolla on erinomainen vaihtoehto, joka yhdistää aidon puun ulkonäön ja laminaatin käytännölliset edut. Laminaatti on kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joka sopii hyvin vilkkaasti liikennöityihin tiloihin, kuten keittiöihin ja eteisiin. Nykyaikaiset laminaattilattiat ovat uskomattoman kestäviä ja jäljittelevät tarkasti puun yksityiskohtia ja rakennetta, tarjoten samalla monipuolisia värivaihtoehtoja, jotka täydentävät vintage-tyyliä.

Vinyylilattiat kalanruotokuviolla ovat erittäin kestävä ja kosteutta sietävä vaihtoehto, joka sopii erityisen hyvin kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja muihin kosteisiin tiloihin. Vinyyli on pehmeä materiaali, joka tuntuu miellyttävältä jalkojen alla, ja sen helppohoitoisuus tekee siitä vaivattoman valinnan kiireisiin koteihin. Lisäksi vinyyliä on saatavilla monissa eri sävyissä ja kuvioissa, jotka jäljittelevät perinteistä puuta, tarjoten samalla modernin ja käytännöllisen ratkaisun.

Kaikki nämä materiaalit tarjoavat mahdollisuuden tuoda kalanruotokuvion ajaton eleganssi kotiin, olipa kyseessä sitten perinteinen parketti, käytännöllinen laminaatti tai kestävä vinyyli. Vintagetyyliset kalanruotokuvioiset lattiapäällysteet ovat monipuolinen ja tyylikäs valinta, joka sopii erilaisiin sisustustyyleihin ja tiloihin, tarjoten aina upean ja klassisen lopputuloksen.

Makuuhuone, jossa on tummanruskea vinyylilattia kalanruotokuviolla. Suuren nahkaisen sängyn yläpuolella on kaksi mustaa kattovalaisinta. Nahkaisen nojatuolin edessä on tyylikäs rahi. Oikealla puolella on takka, jossa palaa tuli.
Tummanruskea kalanruotolattia Project Floors Chevron/55 "PW 3130/FP" on tyylikäs ja ajaton vaihtoehto.

Johtopäätös

Kun valitset retro- tai vintagelattiaa, on tärkeää pohtia huolellisesti, mikä aikakausi ja tyyli miellyttävät sinua eniten. Mieti, mitkä kuviot, värit ja muodot ovat kyseiselle aikakaudelle tyypillisiä, ja valitse lattia, joka heijastaa näitä piirteitä parhaiten. Korkealaatuisten ja aitojen materiaalien ystävät saattavat suosia keraamisia laattoja ja parketteja, kun taas edullisempaa mutta silti näyttävää ratkaisua etsivät voivat valita vinyyli- tai laminaattilattian. Tekstiililaatat tuovat puolestaan lisämukavuutta ja lämpöä erityisesti makuuhuoneisiin.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta vintage- ja retrohenkisistä lattiapäällysteistä! Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

torstaina 20. kesäkuuta 2024

Takaisin julkaisuihin