Close icon

Tapetit ja seinämaalit – löydä unelmiesi yhdistelmä!

torstaina 21. maaliskuuta 2024

Väriviuhka, vihko ja valkoinen lyijykynä vaaleanpunaisen alustan päällä.

Haluatko yhdistää tapetteja ja seinämaaleja, mutta pelkäät että valitsemasi sävyt eivät sovi yhteen ja että lopputuloksesta tulee halvan tai kaoottisen näköinen? Oikeiden värien valinta on erittäin tärkeä seikka sisustussuunnittelussa, sillä kun kaikki huoneen elementit sopivat yhteen, tila näyttää tyylikkäältä ja harkitulta. Pysymällä uskollisena yhdelle värimaailmalle voit luoda erittäin kodikkaan tunnelman kodin jokaiseen huoneeseen.

Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun yhdistät tapetteja ja seinämaaleja. Esittelemme myös ensiluokkaisia ​​seinämaaleja ja laadukkaita tapetteja, jotka sopivat paremmin kuin hyvin yhteen toistensa kanssa!

Erilaisia kuvioituja tapetteja.

It’s a match – täydellisesti yhteen sopivat tapetit ja seinämaalit!

Seinät ovat kodin suurin pinta-ala, joten kiinnostuksen herättämine ja oman persoonallisuuden ilmaiseminen ovat avainasemassa, kun valitset uusia seinäpäällysteitä. Seinämaalit ja tapetit ovat täydellinen tapa sisustaa kotia persoonallisella tavalla, sillä ne auttavat luomaan halutun tunnelman edullisella, vaivattomalla ja nopealla tavalla. Ole rohkea valitessasi uusia seinäpäällysteitä ja varmista, että huone heijastaa persoonallisuuttasi, jotta talosi tuntuu kodilta.

Moni luulee, että seinäsuunnittelussa tulisi aina valita tapettien ja seinämaalien välillä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä nämä kaksi seinäpäällystekategoriaa eivät sulje toisiaan pois. Jos unelmiesi tapetissa on erittäin räikeä kuvio, suosittelemme tapetoimaan vain yhden seinän tällä seinäpäällysteellä. Sen lisäksi voit esimerkiksi maalata muut seinät värillä, joka sopii hyvin yhteen valitsemasi kuviotapetin kanssa. Tällä tavoin voit luoda yhtenäisen ja avoimen ilmapiirin kodin jokaiseen huoneeseen. Valkoinen seinämaali ei ole ainoa tapa tasapainottaa kuviotapettia. Valitsemalla maalivärin, joka korostaa tapetin yksityiskohtia, voit saada koko tilan loistamaan.

Riippumatta siitä, jos etsit kivi-, kukka- tai retrotapettia, niin tulet taatusti löytämään maalivärin, joka sopii yhteen valitsemasi tuotteen kanssa verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Maalivärit eivät ainoastaan pehmennä ja rauhoita lopputulosta, vaan voivat myös tuoda tapettisi oikeaan valoon. Varmistamalla että valitsemiesi seinäpäällysteiden sävyt sopivat yhteen, koko huone näyttää tarkasti harkitulta ja tyylikkäältä.

Tämän vuoden suurimmat sisustustrendit osoittavat, että värit ovat paalaamassa pohjoismaiseen sisustukseen. Aikaisempaa kylläisemmät vaaleanpunaiset, vihreät, siniset, keltaiset ja oranssit sävyt koristavat yhä useamman suomalaisen kodin seiniä – ja me rakastamme sitä. Vaikka moni yhdistää pohjoismaisen tyylin pelkistettyihin seiniin, niin värikkäät tapetit tuovat ripauksen persoonallisuutta ja väriä sisustukseen. Tämän vuoden suurimpiin tapettitrendeihin kuuluvat esimerkiksi aasialaiset kukkatapetit, sekä Pohjoismaisen tai niin sanotun skandinaavisen luonnon inspiroimat puu-, pellava- sekä kivitapetit.

Ota aina huomioon suunta, josta valo virtaa sisään huoneeseen. Jos huoneen ikkunat osoittavat etelään tai länteen, monet värit näyttävät luonnonvalossa erittäin lämpimiltä. Suosittelemme aina tilaamaan värinäytteitä ja tekemään koemaalauksia, sillä se on ainoa tapa saada selville miltä maali todella näyttää seinällä. Sama koskee tapetteja: tilaa niistä aina näytteitä kotiin. Valmistajan tuotevalokuvat voivat ainoastaan antaa rajoitetun kuvan tuotteen todellisesta väristä ja kuosista, mikä tarkoittaa, että valitsemasi tuote voi näyttää hyvin erilaisilta todellisuudessa. Näytteiden ostaminen on myös erittäin hyvä tapa varmistaa, että valitsemasi tapetit ja seinämaalit todella sopivat yhteen.  

Erilaisia seinämaaleja.

Värit vaikuttavat mielialaan, tunteisiin ja kehoon

Asuntosi tulee tuntua kodikkailta ja kutsuvalta, joten oikeiden värien valinta on erittäin tärkeä seikka sisustussuunnittelussa. Suomessa emme ole aivan yhtä rohkeita sisustajia kuin naapurimaissamme ja suosimme usein vaaleita ja hienovaraisia ​​kuvioita.

Erilaiset harmaat, beiget, valkoiset ja kerma väriset tapetit ja seinämaalit ovat siksi koristaneet kotejamme jo vuosien ajan. Viimeisimmät pohjoismaiset sisustustrendit sanovat kuitenkin samaa – olemme liikkumassa kohti värikkäämpään sisustusta. Ole siis rohkea, kun valitset uusia tapetteja ja maaleja, värejä ei tarvitse pelätä.

Monet ihmiset suosivat kuvioituja tapetteja kodeissa, sillä ne piilottavat tehokkaasti naarmut ja tahrat, jotka syntyvät helposti esimerkiksi lapsiperheissä. Voit myös jakaa huoneen osiin merkkaamalla alueet erilaisilla tapeteilla ja maaleiväreillä. Hauska kuviotapetti pöydän edessä ruokailutilassa ja sävy sävyyn sopiva maaliväri keittiössä ovat loistava tapa erottaa tilat toisistaan trendikkäällä ja ylellisellä tavalla.

Värit ovat tehokas työkalu silloin, kun tilaan halutaan luoda tietty tunnelma. Jo pienillä muutoksilla voi olla valtava vaikutus lopputulokseen. Esimerkiksi tapetin rauhoittava väri voi auttaa taistelemaan ahdistusta ja stressiä vastaan. Siksi sisustuksessa käytettäviin väreihin kannattaa kiinnittää huomiota. Mieti, millaisen tunnelman haluat luoda kotiisi.

Tässä on kiinnostavia värifaktoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Ruskea ja beige symboloivat rauhaa ja turvallisuutta. Ne eivät ole impulsiivisia tai energisoivia värejä. Ruskea ja beige ovat rauhoittavia värejä, kun niitä käytetään esimerkiksi rentoutumiseen tai keskittymiseen tarkoitetuissa ympäristöissä.
  • Sininen on luotettavuuden, sympatian ja voiman väri, jolla on rauhoittava vaikutus. Sinistä on välillä tasapainotettava lämpimillä sävyillä, jotta lopputuloksesta ei tule liian kylmä.
  • Vihreä väri symboloi harmoniaa, tasapainoa, rauhallisuutta ja uudistuksia. Se nähdään toivon ja levollisuuden värinä. Vihreät tapetit ja seinämaalit ovat siis syystä erittäin suosittuja tällä hetkellä.
  • Valkoinen on klassinen, raikas ja ajaton väri, mutta ei aina niin käytännöllinen vaihtoehto.
  • Punainen on voimakas väri, joka kuvaa jännitystä, energiaa ja elämää. Se lämmittää mieltä ja luo myös kodikkaan tunnelman. Väärän sävyinen punainen voi myös symboloida vihaa, vaaraa ja nälkää, joten ole tarkka, kun valitset punaisia tapetteja.
  •  Keltainen väri tuo iloa ja energiaa sisustukseen. Keltaista kannattaa kuitenkin käyttää säästeliäästi, jotta huone ei tunnu liian ylivoimaiselta.
Olohuone, jossa on hopean värinen kuvioitu tapetti ja kalanruotolattia. Beigen sohvan päällä on harmaa ja beige viltti, edessä on pieni sivupöytä. Katosta roikkuu kaunis metallinen valaisin.
Tapetti  Erismann Fashion for walls 3 "10219-29" ja PURO Premium "C1001 Cool Grey"

Kuinka löydän oikean seinämaalin tapetilleni?

Mutta miten löydän täydellisen seinämaalin uudelle tapetilleni? Jos haluat yhdistää tapetin ja seinämaalin, kannattaa ensin miettiä, haluatko pysyä uskollisena yhdelle värimaailmalle, nostaa esiin pieniä yksityiskohtia vai jopa leikkiä kontrasteilla ja vastaväreillä. Maksimalistinen sisustus, joka sisältää herkullisia väriyhdistelmiä, kiehtovia koristeita ja runsaita kuoseja on jo melkein yhtä suosittu kuin minimalistinen sisustustyyli, joka suosii luonnollisia värejä ja materiaaleja. Kun valitset uusia tapetteja ja seinämaaleja sinun kannattaa siksi miettiä, millaisen tunnelman haluat luoda huoneeseen. Viihdytkö ylellisessä vai maalaismaisessa ilmapiirissä? Haluatko luoda vintage- vai modernin ympäristön? Etsitkö kylmää vai lämmintä värisävyä? Oikean tapetin ja maalivärin valinta on paljon helpompaa, kun olet ensiksi vastannut näihin kysymyksiin.

Kun olet päättänyt, jos uuden tapettisi tulisi olla värikäs ja villi, viileä ja seesteinen, luonnollinen ja tyylikäs tai elegantti ja hienostunut, voit siirtyä seinämaalin valintaan. Jos haluat pysyä uskollisena yhdelle tyylille, sinun kannattaa valita maaliväri, joka menee sävy sävyyn tapetin kanssa. Tämä saa huoneen näyttämään erittäin siistiltä ja harmoniselta.

Vastaväri on juuri se väri, joka löytyy väriympyrän vastakkaiselta puolelta. Esim. vihreät ja punaiseen menevät värit, siniset ja oranssit, liilat ja keltaiset sävyt. Vastavärit vahvistavat toisiaan ja auttavat luomaan mahdollisimman suuren kontrastin. Jos tapetoidun pinnan vieressä on seinä, esine, tai yksityiskohta, jota haluat korostaa hieman enemmän, suosittelemme käyttämään vastavärejä. Sävyjä löytyy loputtomasti ja hyvä vastaväriyhdistelmä syntyy, kun värit korostavat toisiaan ilman että tila tuntuu ahtaalta tai hektiseltä.

Erittäin hyvä tilaisuus käyttää vastavärejä sisustussuunnittelussa on silloin, kun valitsemme tapetteja ja seinämaaleja. Valitsemalla seinämaalin, jonka sävy on tapetin vastaväri, luomme erinomaisen kontrastin sisutukseen. Tämä on kuitenkin hieman hankalampaa, ja sinulla tulisi olla ainakin vähän suunnittelutaitoa, jotta huone ei näytä liian sekavalta ja levottomalta. Muista myös aina pitää huonekalujasi silmällä. Kuvioitu tapetti voi näyttää upealta makuuhuoneessa, mutta sen värimaailman tulee myös sopia yhteen sängyn ja lakanoiden kanssa.

Monta värikästä ja kuviollista tapettia.

Mix & Match verkkokaupassamme

Jos haluat yhdistää tapetteja ja seinämaaleja, mutta pelkäät että valitsemasi tuotteet eivät sovi yhteen, autamme sinua erittäin mieluisasti. Valitse vain suosikkitapettisi ja pyydä meiltä apua sopivan seinämaalin löytämiseen. Tarjoamme korkealaatuisia ja erittäin peittäviä seinämaaleja The Color Kitchen- ja PURO-sarjoista. Premium-seinämaali PURO sisältää lukuisia trendikkäitä värejä, jotka sopivat täydellisesti yhteen tunnetuimpien valmistajien modernien tapettien kanssa.

Kaksi huonetta, joidenka seinät on maalattu virheellä seinämaalilla.

Ennen kuin pyydät meiltä apua oikean maalin löytämiseen, sinun tulee miettiä, mistä väristä olet eniten kiinnostunut. Monet barokki-, palmu- vintage- ja retrotapetit ovat erittäin usein monivärisiä. Jos valitset esimerkiksi kukkatapetin, jossa on vaaleanpunaisia ​​kukkia vihreällä taustalla, sopiva seinämaali voi löytyä niin vihreästä kuin vaaleanpunaisesta värispektristä. Vaikka tapetin ja seinämaalin värit voivat erota ensisilmäyksellä hitusen toisistaan, niin ne näyttävät erittäin usein saman sävyisiltä seinällä.  

Sävy sävyyn – värillä on väliä

Loistava tapa yhdistää tapetteja ja seinämaaleja on käyttää sävy sävyyn -värispektriä. Suosittelemme valitsemaan seinämaalin, jonka sävy löytyy myös valitsemastasi tapetista. Jos valitset esimerkiksi viidakkotapetin oliivinvihreillä lehdillä, oliivinvihreä seinämaali on erittäin hyvä ja turvallinen valinta. Tapetin hallitsevan värin ei välttämättä kuinenkaan tarvitse olla saman värinen kuin seinämaalin. Löytyykö viidakkotapetistasi oliivinvihreiden lehtien lisäksi keltaisia lintuja? Keltainen seinämaali sopii tässä tapauksessa erittäin hyvin yhteen valitun tapetin kanssa. Valitsemalla seinämaalin, joka tuo esiin tapetin yksityiskohtia voit luoda ainutlaatuisen ja maagisen tunnelman huoneeseen kuin huoneeseen!

Huone, jossa on vaaleanvihreä viidakkotapetti. Pienellä pyöreällä puupöydällä on herätyskello, pieni harmaa maljakko ja puinen käsi. Sen vieressä on mintunvihreää seinämaalia sisältävä purkki.
Täydellinen pari: Livingwalls "Tapetti House of Turnowsky 388982"ja seinämaali The Color Kitchen "TCK4007 Woodruff Cream".

Pienten yksityiskohtien korostaminen – näin onnistut projektissasi

Valitsemalla seinämaalin, joka menee sävy sävyyn tapetin yksityiskohtien kanssa, voit luoda ainutlaatuisen tunnelman kotiisi. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos olet esimerkiksi valinnut valkoisen tai jopa mustan tapetin värikkäällä kuviolla. Valitse yksi kuvion väreistä ja pyydä meitä valitsemaan sinulle seinämaali vastaavassa sävyssä. Tällä tavalla voit luoda jännittävän ja ainutlaatuisen ilmapiirin, ilman että huone näyttää hektiseltä tai halvalta.

Huone, jossa on musta kuviollinen tapetti. Valkoinen lamppu, herätyskello ja puinen kulho seisovat lipaston päällä. Sen vieressä on purkillinen aprikoosinväristä seinämaalia.
PURO Premium "C9013 Diverse Apricot" sopii täydellisesti yhteen Livingwalls "Tapetti House of Turnowsky 388992" kanssa.

Tapetit ja seinämaalit – luo maaginen tunnelma!

Useimmat seinäpäällysteet näyttävät taivaallisilta suurissa huoneissa, mutta oikean kuvion valinta on erittäin tärkeä seikka varsinkin pienissä tiloissa. Jos huoneen seinät ovat erittäin suuret, voit huoleti valita epätavallisen tai räväkän seinäpäällysteen. Erilaiset maisemamaalaukset vievät sinut maailmanympärimatkalle kauniille hiekkarannoille ja eksoottisiin metsiin omassa olohuoneessasi. Romanttiset kukkakuosit, savannin eläimet sekä graafiset ja abstraktit aiheet ovat myös erittäin suosittuja vaihtoehtoja. Varo kuitenkin, että valitsemasi kuosi ei ole liian ylivoimainen, sillä silloin lopputuloksena voi olla hektisen tai halvan näköinen tila.

Suosittelemme olemaan rohkea, kun valitset uusia tapetteja. Värikkäät kuviotapetit voivat kuitenkin saada pienen tilan näyttämään ahtaalta tai sotkuisalta. Jos kuitenkin haluat suurikuvioisen tapetin pieneen huoneeseen, suosittelemme tapetoimaan vain yhden seinän räväkällä tapetillaja maalaamaan muut seinät neutraalin sävyisiksi. Kun valitset oikean värisen seinämaalin, lopputulos näyttää tarkasti harkitulta ja trendikkäältä.

Olohuone, jossa on värikäs tapetti hauskalla kuviolla. Retrotyylisen lipaston vieressä on mustalla nahkaverhoilulla varustettu tuoli. Sen vieressä on purkillinen beigeä seinämaalia.
The Color Kitchen "TCK6003 Asthetic Artichoke"  ja Kuitukangastapetti 385951 A.S. Création Geo Effect

Teksturoidut tapetit ja maanläheiset seinämaalit – meidän suosituksemme

Jos etsit yksiväristä, mutta silti huoneetta elävöittävää seinäpäällystettä, joka sopii täydellisesti yhteen neutraalien ja maanläheisten seinämaalien kanssa, tekstuuritapetit saattavat olla oikea vaihtoehto sinulle. Tekstuuritapetit ovat yleensä yksivärisiä tai niissä on hienovarainen kuosi, mutta ennen kaikkea pinnalla on erityinen rakenne. Kun vedät kätesi teksturoidun tapetin yli, niin tunnet selvästi, että pinta ei ole tasainen. Kun astut huoneeseen, jossa on tekstuuritapetti, saat seinistä lämpimän ja pehmeän vaikutelman. Nämä yksiväriset tapetit voivat muun muassa imitoida betonin, hiekan tai pellavan ja muiden tekstiilien rakennetta. Näiden tapettien luonnonläheinen ja hillitty ulkonäkö tekee niistä täydellisen valinnan kaikille, jotka rakastavat pohjoismaista pelkistettyä sisustustyyliä. Beiget, harmaat, ruskeat, vihreät ja valkoiset seinämaalit saavat tekstuuritapetin loistamaan ja tuovat harmoniaa sisutukseen.

Kaunis ruskea kuvioitu tapetti, teksturoidulla pinnalla.
Kuitukangastapetti 385971 A.S. Création #Hygge ja The Color Kitchen "TCK1000 Melting Marshmellow" sopivat täydellisesti hillittyyn pohjoismaiseen sisustustyyliin

Valokuvatapetit ja seinämaalit – näin se toimii!

Klassiset kuviolliset tapetit eivät ole ainoat seinäpäällysteet, jotka sopivat hyvin yhteen maalin kanssa. Valokuvatapetit ja digitaalisesti painetut tapetit luovat maagisen tunnelman huoneeseen kuin huoneeseen, kun ne yhdistetään oikean väriseen seinämaaliin. Valokuvatapettien kuosit ovat yleensä erittäin suurikokoisia, joten oikean seinämaalin valitseminen saattaa tuntua hieman vaikeammalta. Tässä tapauksessa suosittelemme yhdistämään valokuvatapetin hallitsevan värin seinämaaliin. Jos valitsemassasi valokuvatapetissa on esimerkiksi vaaleansininen tausta ja pieniä mustia kaloja, seinämaali kannattaa sovittaa yhteen seinäpäällysteen taustavärin kanssa. Toinen hyvä vaihtoehto on valita valokuvatapetin viereen neutraali seinäväri, esimerkiksi harmaa, valkoinen tai beige.

Makuuhuone, jossa on vaaleansininen valokuvatapetti, joka esittää auringonlaskua. Vasemmalla puolella purkillinen vaaleansinistä seinämaalia.
Livingwallsin valokuvatapetti ” The Wall II 392291" ja The Color Kitchenin seinämaali "TCK3006 Cake Pop" luovat taivaallisen rentouttavan ilmapiirin.

Johtopäätös

Kun valitset uusia tapetteja ja seinämaaleja sinun kannattaa aloittaa miettimällä, millaisen tunnelman haluat luoda kotiisi. Pohjoismaisesta pelkistetystä sisustustyylistä pitäville suosittelemme neutraaleja seinämaaleja ja minimalistisia tapetteja. Värikkäitä kuviollisia tapetteja voidaan neutralisoida vaaleilla ja luonnollisen värisillä seinämaaleilla. Jos olet hieman rohkeampi sisustaja, suosittelemme korostamaan tapetin pieniä yksityiskohtia valitsemalla seinämaalin samassa sävyssä. Erittäin rohkeille sisustajille ja maksimalistisille henkilöille suosittelemme tapetteja ja seinämaaleja vastaväreissä. Tässä tapauksessa sinulla pitäisi kuitenkin olla varovainen, että lopputuloksesta ei tule liian hektinen tai ahtaan näköinen.

Ruokasali, jossa on suuri, harmaa, moderni kiven näköinen valokuvatapetti. Ruokapöydän ympärillä on mustia design-tuoleja.  Katosta roikkuu kolme mustaa kattovalaisinta. Pöydällä on kolme keltaista lautasta. Puiset palkit ja ikkunakarmit on maalattu mustiksi. Suuresta ikkunasta tulee valoa sisään.
Luo mystinen tunnelma yhdistämällä Valokuvatapetti canyon 1 DD113512 Livingwalls Walls by Patel ja seinämaali The Color Kitchen "TCK1007 Casual Caviar".

Löydä unelmiesi tapetit ja seinämaalit jo tänään BRICOFLOR-verkkokaupasta!

Jos et pysty enää vastustamaan tapettien ja seinämaalien uskottomia etuja, meillä on sinulle täydellisiä uutisia! BRICOFLOR verkkokaupasta voit helposti valita oman suosikkisi useista eri malleista, väreistä ja kuoseista. Toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi ja uudista kotisi seinäpäällysteet jo tänään!

Tuhannet tapetit ja maalit odottavat sinua verkkokaupassamme. Muutamalla napsautuksella löydät uuden tuotteesi, joka toimitetaan ovellesi mahdollisimman pian. Jos haluat tarkemman kuvan siitä, miltä valitsemasi tuote todella näyttää, voit käyttää näytepalveluamme. Kun olet tehnyt päätöksen, saat tilauksen yhteydessä hintatakuun. Jos suunnittelet suurta remonttia, voit pyytää yksilöllistä tarjousta. Henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa tuotteen valinnasta toimituskysymyksiin.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta tapettien ja seinämaalien yhdistämisestä. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin