Close icon

Tapetointi kahdella eri tapetilla: Mix & Match

tiistaina 27. helmikuuta 2024

Huone, jossa on kaksi sinistä tapettia. Valkoisen jakkaran päällä on keraaminen maljakko valkoisella ruusulla. Tikkaiden päällä on sininen kuppi, jonka päällä on pensseleitä. Vanhan matkalaukun vieressä on valkoinen enkelipatsas. Katosta roikkuu metallinen lamppu.

Tapettimarkkinoilta löytyy tuhansia materiaaleja, tyylejä, merkkejä, värejä ja trendejä, joten oikean tapetin valinta voi tuntua erittäin vaikealta ja suurelta projektilta. Muista kuitenkin, että sinä olet ainoa henkilö, jonka tulee tykätä kotisi sisustuksesta. Ole rohkea valitessasi uusia tapetteja ja varmista, että valitsemasi tuote heijastaa persoonallisuuttasi, jotta talosi tuntuu kodilta. Kuuntele toisin sanottuna omia vaistojasi ja valitse tapetti, josta sinä todella pidät.

Tapetti voi olla paljon enemmän kuin tapa lisätä väriä sisustukseen, sillä valitsemasi tuote heijastaa kuka olet ihmisenä ja minkä tunteen haluat huoneen tai tilan välittävän. Tapetin värillä, tyylillä ja kuosilla on suuri vaikutus kodin ilmapiiriin, joten harkitse tarkasti vaihtoehtojasi äläkä tee hätäisiä päätöksiä. Vain yhden tapetin valitseminen voi tuntua erittäin vaikealta, mutta onneksi tapetointi kahdella eri tapetilla ei ole ongelma.

Kahden eri tapetin yhdistäminen luo hauskan ja ainutlaatuisen tunnelman kotiin. Kahden eri tapetin käyttäminen voi myös saada pienen huoneen näyttämään isommalta, joten se on myös käytännöllinen ratkaisu. Tapettien yhdistäminen on myös oiva tapa erottaa kaksi tilaa toisistaan, esimerkiksi asunnoissa, joissa on yhdistetty ruokailutila ja olohuone. Mutta mihin kannattaa kiinnittää huomiota kahden tapetin yhdistämisessä? Tässä blogikirjotuksessa kerromme kaiken, mitä sinun pitää tietää asiaan liittyen.

Erilaisia tapetteja kuvioilla ja ilman kuvioita.

Kahden eri tapetin yhdistäminen: Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Tapetteja voi yhdistää monella eri tavalla, joten suosittelemme aloittamaan analysoimalla minkälaisia tapetteja oikeastaan etsit. Haluatko yhdistää kaksi kuviollisia tapettia keskenään? Ovatko yksiväriset tapetit sinun juttusi? Tai ehkä haluat yhdistää kuviotapetin ja yksivärisen seinäpäällysteen? Ja mitkä tapetit sopivat yhteen valokuvatapettien ja digitaalisten tulosteiden kanssa? Tässä projektissa mahdollisuutesi ovat lähes rajattomat.

Näin valitset juuri sinun makuusi ja tilaasi sopivan tapetin

Laajan tapettivalikoiman takia oikean seinäpäällysteen valitseminen voi tuntua ikuisuusprojektilta. Suosittelemme aloittamaan valintaprosessin harkitsemalla seuraavia asioita:

  1. Millaisen tapetin haluat? Mieti omia tarpeitasi ja toiveitasi. Puhuttelevatko kukkatapetit sinua? Ovatko geometriset seinäpäällysteet sinun juttusi? Rakastatko pelkistettyä pohjoismaista sisustustyyliä? Vai haluatko kenties elävöittää seiniäsi hauskoilla Art Deco tapeteilla?
  2. Sopivatko kaikki tapetit kaikkialle? Useimmat seinäpäällysteet sopivat kodin jokaiseen huoneeseen, mutta kosteat tilat asettavat tapetille erityisiä vaatimuksia. Vinyyli- ja kuitukangastapetit ovat hyvä valinta kylpyhuoneeseen ja keittiöön.
  3. Kuka hoitaa tapetoinnin? Aiotko tapetoida itse vai hoitaako ammattilainen työn? Jos olet aloittelija ja tapetoit itse ensimmäistä kertaa, suosittelemme kuitukangastapetteja, joissa on yksinkertainen kuviotoisto. Jos aiot palkata ammattilaisen tai olet tee-se-itse-harrastaja, tapetin kuviolla ja materiaalilla ei ole väliä.
  4. Minkä väristä tapettia etsit? Ruskea ja beige symboloivat rauhaa ja turvallisuutta. Sinisillä tapeteilla on rauhoittava vaikutus. Vihreä on toivon ja levollisuuden väri. Punaiset seinäpäällysteet tuovat energiaa ja jännitystä sisustukseen. Värit ovat tehokas työkalu silloin, kun tilaan halutaan luoda tietty tunnelma huoneeseen.
  5. Mikä on budjettisi? Laadukkaat tapetit ovat halpaversioita kalliimpia, mutta ne kestävät myös paljon pidempään. Laadukkaat tapetit kestävät jopa 20 vuotta, joten kalliin tapetin vuosikustannuksetkaan eivät ole kovinkaan korkeat.
  6. Minkä huoneen aiot tapetoida? Makuuhuoneen tapetin tulee olla rauhallinen ja harmoninen, sillä sekä kehon että sielun tulee levätä tässä huoneessa. Keittiön tapetin pitäisi olla vettä hylkivä ja helposti puhdistettava, jotta roiskeet eivät pilaa sitä. Eri huoneilla on siis eri vaatimukset tapetin kuosille, värille ja materiaalille.
  7. Haluatko tapetoida vain yhden seinän vai koko huoneen? Erityisesti pienemmissä huoneissa ei ole suositeltavaa tapetoida koko tilaa kaoottisella kuvioidulla tapetilla, sillä se voi tehdä huoneesta sotkuisen näköisen. On parempi esim. tapetoida yksi huoneen seinistä kuvioidulla tapetilla, ja loput yksivärisellä seinäpäällysteellä.
  8. Kuitukangastapetti vai paperitapetti? Kuitukangastapettia ripustaessa liisteri levitetään suoraan seinälle. Paperitapettien ripustaminen on hieman hankalampaa, sillä liisteri pitää levittää tapetille ennen asennusta.
  9. Aiotko hankkia tapettinäytteitä? Tilaa aina näytteitä kotiin. Valmistajan tuotevalokuvat voivat ainoastaan antaa rajoitetun kuvan tuotteen todellisesta väristä ja kuosista, mikä tarkoittaa, että valitsemasi tuote voi näyttää hyvin erilaisilta todellisuudessa.
Olohuone, jossa on sinisen ja vihreän värinen laattatapetti. Rottinkisen tuolin päällä on koristetyyny. Pienellä pöydällä on sisustuselementtejä. Tuolin toisella puolella on kaktus rottinkisessa ruukussa. Seinällä on rottinkinen hylly, jossa on ananaspatsas, kirjoja ja lasinen esine.
Laattatapetti 364851 A.S. Création Authentic Walls 2 ja yksivärinen tapetti 377491 Floral Impression Architects Paper elävöittävät kodin sisustusta.

Tapetointi kahdella eri tapetilla- Huoneen koolla ja muodolla on väliä

Yksiväriset tapetit ovat erittäin hyvä valinta pieniin huoneisiin ja tiloihin, joihin halutaan luoda korostusseinä. Ihannetapauksessa huoneen lyhyempi seinä tulee valita tätä varten, muuten kuvio hallitsee huonetta. Loput seinät voidaan peittää tavallisella tapetilla.

Mutta suurissakin huoneissa voi olla kannattavaa yhdistää yksikuvioinen tapetti tavalliseen tapettiin, sillä se voi kontrastoida tyylikkäästi erittäin jännittävää kuviota. Toisaalta hyvin yksinkertaiset ja tavalliset tapetit voivat myös saada kuvion, joka ei ole niin havaittavissa, erottumaan entistä enemmän.

Tapetointi kahdella eri tapetilla: korostusseinän luominen

Jos kaikkien seinien tapetointi kuviotapetilla on sinulle liikaa, voit tapetoida vain yhden seinän kuviollisella tapetilla ja loput seinät yksivärisillä seinäpäällysteillä. Tällä tavalla varmistat myös, että seinäsi eivät näytä liian sekavilta tai silmäänpistäviltä.

Jos haluat luoda todella harmonisen tunnelman, suosittelemme valitsemaan yksivärisen seinäpäällysteen, jonka sävy löytyy myös kuviotapetistasi. Jos valitset esimerkiksi englantilaisen tapetin vaaleanpunaisilla kukilla, vaaleanpunainen tapetti on erittäin hyvä ja turvallinen valinta. Kuviotapetin hallitsevan värin ei välttämättä kuinenkaan tarvitse olla saman värinen kuin yksivärisen seinäpäällysteen. Löytyykö englantilaisesta tapetistasi kukkien lisäksi vihreitä lehtiä? Vihreät tapetit sopivat tässä tapauksessa erittäin hyvin yhteen valitun kuviotapetin kanssa. Yhdistämällä leikkisän kukkatapetin hennon sävyiseen yksiväriseen tapettiin, saat ihanan keväisen ja raikkaan ilmeen sisustukseesi. Romanttiset kukkakuviot pääsevät oikeuksiinsa erityisesti, jos niitä tasapainotetaan yhtenäisellä yksivärisellä tapetilla, joka korostaa kukkatapetin kaunista kuviota. Valitsemalla yksivärisen seinäpäällysteen, joka tuo esiin tapetin yksityiskohtia voit luoda ainutlaatuisen ja maagisen tunnelman huoneeseen kuin huoneeseen!

Valitsemalla yksivärisen tapetin, joka menee sävy sävyyn kuviotapetin yksityiskohtien kanssa, voit luoda ainutlaatuisen tunnelman kotiisi. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos olet esimerkiksi valinnut valkoisen tai jopa mustan tapetin värikkäällä kuviolla. Valitse yksi kuvion väreistä ja osta yksivärinen tapetti vastaavassa sävyssä. Tällä tavalla voit luoda jännittävän ja ainutlaatuisen ilmapiirin, ilman että huone näyttää hektiseltä tai halvalta.

Huone, jossa on vaaleanpunainen yksivärinen tapetti ja siksak-kuvioinen värikäs tapetti, jotka on erotettu toisistaan koristelistalla. Modernin lampun alla on kolme koria. Oikealla puolella lähikuva tapeteista ja kahdesta tulppaanista.
Tapetointi kahdella eri tapetilla toimii loistavasti myös koristelistan kanssa. Tässä esimerkiksi tapetilla 341235 Artist Edition No. -kokoelmasta. 1 Lars Contzen.

Valokuvatapetit ovat hieman hankalampia, ja niiden kanssa tulisi aina seurata seuraavaa sääntöä: vähemmän on enemmän. Suosittelemme siis, että tapetoit yhden tai ehkä kaksi seinää valokuvatapetilla, ja muut seinät yksivärisellä seinäpäällysteellä. Tässä tapauksessa suosittelemme yhdistämään yksivärisen tapetin valokuvatapetin hallitsevaan väriin. Jos valitsemassasi valokuvatapetissa on esimerkiksi vihreä tausta ja pieniä mustia puita, yksivärisen tapetin tulisi myös olla vihreä. Toinen hyvä vaihtoehto on valita valokuvatapetin viereen neutraalin värinen tapetti, esimerkiksi harmaa, valkoinen tai beige.

Hyvin huomiota herättävien, värikkäiden ja suurikokoisten kuvioiden kohdalla sinun kannattaa varmistaa, että huoneen sisustus pysyy minimalistisena. Lisäksi liiallista koristelua ja yksityiskohtaisia huonekaluja tulisi välttää.

Pieni vinkki: Monesta kuviotapettikokoelmasta löytyy myös sävyihin sopivia yksivärisiä vaihtoehtoja. Tämä voi tehdä valintasi paljon helpommaksi!

Erilaisia oliivinvihreitä, keltaisia ja viininpunaisia tapetteja.

Yksiväristen tapettien yhdistäminen – anna luovuutesi virrata

Yksiväristen tapettien yhdistäminen on aina hyvä idea, mutta suosittelemme kuitenkin valitsemaan kaksi sävyä, jotka täydentävät toisiaan. Sen sijaan, että valitsisit kaksi sävy sävyyn menevää tapettia, voit valita kaksi väriä, jotka toimivat hyvin yhdessä, esim. sininen ja harmaa tai vihreä ja beige. Kun värit sopivat hyvin yhteen, ne täydentävät myös toisiaan eivätkä kilpaile huomiostasi.

Toisiaan täydentävillä väreillä on usein samanlainen värikylläisyys. Intensiteetin laskiessa värisävy muuttuu harmaammaksi ja lopulta jos värikylläisyys putoaa nollaan, täysin harmaaksi. Värikylläisyyden kasvaessa värin voimakkuus vastaavasti lisääntyy ja harmaus vähenee. Värikylläisyydellä on suuri vaikutus siihen, mitkä yksiväriset tapetit sopivat yhteen.  Erittäin kirkas, silmiinpistävä keltainen ei esimerkiksi toimi pehmeän pastellin violetin kanssa. Yhdistelemällä värejä samankaltaisilla voimakkuusasteilla huone tuntuu tarkasti harkitulta ja ylelliseltä.

Rohkeille sisustajille ja maksimalisteille suosittelemme vastaväreillä leikkimistä. Vastaväri on juuri se väri, joka löytyy väriympyrän vastakkaiselta puolelta. Esim. vihreät ja punaiseen menevät värit, siniset ja oranssit, liilat ja keltaiset sävyt. Vastavärit vahvistavat toisiaan ja auttavat luomaan mahdollisimman suuren kontrastin. Sävyjä löytyy loputtomasti ja hyvä vastaväriyhdistelmä syntyy, kun värit korostavat toisiaan ilman että tila tuntuu ahtaalta tai hektiseltä.

Kolmas suosittelemamme tapa yhdistää yksivärisiä tapetteja on valita kaksi sävyä samasta värikartasta. Tapetoi esimerkiksi yksi seinä koboltinsinisellä seinäpäällysteellä ja loput seinistä taivaansinisellä tapetilla. Sisustussuunnittelua ei kannata ottaa liian vakavasti, suosittelemme olemaan leikkisä kotisi suunnittelussa ja värivalinnoissa. Täydellisen ympäristön luominen ei ole yhtä hauskaa kuin värien sekoittaminen ja persoonallisuuden korostaminen.

Tapetointi kahdella eri kuviotapetilla – kaksi eri lähestymistapaa

Rohkeille sisustajille suosittelemme kahden erilaisen kuviotapetin yhdistämistä. Raidalliset ja pilkulliset tapetit sopivat erittäin hyvin yhteen, sillä kuviot täydentävät toisiaan eivätkä kilpaile huomiosta. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan tapetit samasta värimaailmasta, jotta lopputulos näyttää mahdollisimman tyylikkäältä ja läpiharkitulta. Leikkisiät sisustajat voivat esimerkiksi yhdistää kaksi kukkatapettia toisiinsa.

Kahden kuviollisen tapetin yhdistäminen toisiinsa on erittäin vaikea projekti, mutta jos onnistut, lopputulos on maaginen ja katseita vangitseva. Välttääksesi esteettisesti epämiellyttävän sotkun luomista, tähän projektiin vaaditaan hieman herkkyyttä ja sisustustaitoa. Kuvioita ei voida vain heitellä yhteen, sinun on yritettävä säilyttää jonkinlainen johdonmukaisuus.

Sen vuoksi vaihtoehtoja on kaksi: voit keskittyä joko kuvioon tai väriin. Jos keskityt kuvioon, suosittelemme valitsemaan kaksi tapettia, joissa on sama kuvio eri väreissä. Tämä luo järjestystä sisustukseen, mutta varmistaa samalla riittävän monipuolisuuden.

Jos haluat keskittyä väriin, suosittelemme valitsemaan kaksi eri kuviota samalla värillä. Voit esimerkiksi yhdistää yhden isomman ja toisen pienemmän kuvion toisiinsa, kunhan molemmat tuotteet tulevat samasta värimaailmasta. Värikylläisyyteen kannattaa tässäkin tilanteessa kiinnittää huomiota, sillä näin syntyy luonnollisempi, harmonisempi ja visuaalisesti houkuttelevampi kokonaiskuva.

Jos olet valinnut suurikuvioisen tapetin, suosittelemme sen viereen hieman hillitympää seinäpäällystettä. Suuret kukkakuviot toimivat esimerkiksi todella hyvin pienten geometristen kuvioiden kanssa.

Toinen hyvä vinkki on valita kaksi tapettia samalla tyylillä tai teemalla. Tapetoi esimerkiksi yksi seinä räikeällä viidakkotapetilla ja muut seinät yksinkertaisella lehtitapetilla. Mutta myös tässä on huolehdittava siitä, että värit sopivat toisiinsa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kaksi kaunista Art Deco tapettia, jotka lumoavat klassisilla kuvioillaan ja ainutlaatuisilla sävyillään?

Meidän suosituksemme: Leveät raidat ja pelkistetyt kukat sopivat täydellisesti yhteen. Kontrasti tulee selväksi, mutta lopputulos näyttää silti yhtenäiseltä, jos tapetit ovat peräisin samalta aikakaudelta tai niissä on samoja värejä. Niissä ei välttämättä tarvitse olla samoja värejä, mutta mieluiten samaa vahvuutta ja sävyä.

Avoin olohuone ja ruokailutila, seinät on tapetoitu kahdella eri tapetilla. Ruokailutilassa on raidallinen harmaa tapetti, ja olohuoneessa on harmaa barokkitapetti. Ruokapöydän yläpuolella on kaunis metallinen kattovalaisin. Sohvan päällä on beige ja tummansininen viltti.
Täydellinen pari: Harmaa barokkitapetti 10159–31 ja raidallinen tapetti 10160–31 ovat kuin luotuja toisilleen.

Johtopäätös

Tapetointi kahdella eri tapetilla voi aluksi vaikuttaa vaikealta, mutta muutamalla yksinkertaisella ohjeella siitä tulee lasten leikkiä. Jos kuviotapetit yhdistettynä toisiinsa ovat sinulle liikaa, voit tapetoida vain yhden seinän kuviollisella tapetilla ja loput seinät yksivärisillä seinäpäällysteillä. Tällä tavalla varmistat myös, että seinäsi eivät näytä liian sekavilta tai silmäänpistäviltä.

Yksiväristen tapettien yhdistäminen on aina hyvä idea, mutta suosittelemme kuitenkin valitsemaan kaksi sävyä, jotka sopivat yhteen. Värikylläisyydellä on suuri vaikutus siihen, mitkä yksiväriset tapetit sopivat yhteen. Erittäin räikeä pinkki tapetti ei esimerkiksi toimi pehmeän pastellin oranssin seinäpäällysteen kanssa. Yhdistelemällä värejä samankaltaisilla voimakkuusasteilla huone tuntuu tarkasti harkitulta ja ylelliseltä.

Jos olet valinnut suurikuvioisen tapetin, suosittelemme sen viereen hieman hillitympää kuvioitua seinäpäällystettä. Toinen hyvä vinkki on valita kaksi tapettia samalla tyylillä tai teemalla. Tärkeintä on kumminkin, että valitsemasi tuote heijastaa persoonallisuuttasi, jotta talosi tuntuu kodilta. Kuuntele toisin sanottuna omia vaistojasi ja valitse tapetti, josta sinä todella pidät.

Sisustussuunnittelua ei kannata ottaa liian vakavasti, suosittelemme olemaan leikkisä kotisi suunnittelussa ja värivalinnoissa. Täydellisen ympäristön luominen ei ole yhtä hauskaa kuin värien sekoittaminen ja persoonallisuuden korostaminen.

Tutustu BRICOFLORin laajaan tapettivalikoimaan!

Jos et pysty enää vastustamaan tapettien uskottomia etuja, meillä on sinulle täydellisiä uutisia! BRICOFLOR verkkokaupasta voit helposti valita oman suosikkisi useista eri malleista, väreistä ja kuoseista. Toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi ja uudista kotisi seinäpäällysteet jo tänään!

Tuhannet tapetit odottavat sinua verkkokaupassamme. Muutamalla napsautuksella löydät uuden tuotteesi, joka toimitetaan ovellesi mahdollisimman pian. Jos haluat tarkemman kuvan siitä, miltä valitsemasi tuote todella näyttää, voit käyttää näytepalveluamme. Kun olet tehnyt päätöksen, saat tilauksen yhteydessä hintatakuun. Jos suunnittelet suurta remonttia, voit pyytää yksilöllistä tarjousta. Henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa tuotteen valinnasta toimituskysymyksiin.

Toivomme, että blogikirjoituksemme opetti sinulle jotain uutta tapettien yhdistämisestä. Lämpimät terveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin