MYYNTI: Säästä jopa 70% monissa kategorioissa nyt!

Close icon

Lukkoponttivinyylien asentaminen keraamisten laattojen päälle ilman tasoitusainetta

perjantaina 23. kesäkuuta 2023

Haluatko päivittää kylpyhuoneen lattiapäällysteen, mutta pelkäät, että prosessi sisältää liian monta vaihetta ja siitä tulee ikuisuusprojekti? Siinä tapauksessa meillä on sinulle hyviä uutisia, sillä nyt voit asentaa lukkoponttivinyyliä keraamisten laattojen päälle ilman tasoitusainetta! Prosessi on erittäin yksinkertainen, sillä parhaiden vinyylilattioiden valmistajat kehittävät jatkuvasti tuotteitaan niin, että ne ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä ja laadukkaita. Vinyylilattiat sopivat erityisen hyvin keraamisten lattioiden ja laattojen päälle niiden uskomattoman kestävyyden ja joustavuuden ansiosta. Tässä blogipostauksessa kerromme, mitkä vaatimukset laattalattian ja lukkoponttivinyylin tulee täyttää, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Kerromme myös mitkä pinnoitteet sopivat parhaiten keraamisten laattojen päälle, ja mitä tuotteita tulee välttää.

Lukkoponttiviinylin asentaminen keraamisille laatoille ilman tasoitusainetta.

Haluatko päivittää kylpyhuoneen lattiapäällysteen, mutta pelkäät, että prosessi sisältää liian monta vaihetta ja siitä tulee ikuisuusprojekti? Siinä tapauksessa meillä on sinulle hyviä uutisia, sillä nyt voit asentaa lukkoponttivinyyliä keraamisten laattojen päälle ilman tasoitusainetta! Prosessi on erittäin yksinkertainen, sillä parhaiden vinyylilattioiden valmistajat kehittävät jatkuvasti tuotteitaan niin, että ne ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä ja laadukkaita. Vinyylilattiat sopivat erityisen hyvin keraamisten lattioiden ja laattojen päälle niiden uskomattoman kestävyyden ja joustavuuden ansiosta.

Tässä blogipostauksessa kerromme, mitkä vaatimukset laattalattian ja lukkoponttivinyylin tulee täyttää, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Kerromme myös mitkä pinnoitteet sopivat parhaiten keraamisten laattojen päälle, ja mitä tuotteita tulee välttää.

Erilaisia vinyylilattioita

Lukkoponttivinyylin asentaminen laattojen päälle ilman tasoitusainetta - moderni ratkaisu

Monet ihmiset kohtaavat ongelmia, kun on aika päivittää lattiat vanhoissa huoneistoissa ja vuokra-asunnoissa. Epämiellyttävän väriset vanhanaikaiset laatat koristavat usein näiden asuntojen keittiötä, kylpyhuoneita ja käytäviä. Vuokranantajat eivät myöskään aina suostu asentamaan uusia lattioita ajallisien- ja taloudellisten syitten takia.

Lukkoponttivinyylien asentaminen laattojen päälle on erityisen hyvä vaihtoehto vuokra-asuntoihin, sillä uuden lattiapäällysteen voi ottaa mukaan muutossa ja asennus on nopeaa ja tehokasta. Nämä lukkoponttivinyylilattiat ovat irrotettavia, joten asennukseen ei tarvita liimaa. Toisin sanoen vinyylilattiaa ei kiinnitetä aluslattiaan, joten se voidaan helposti irrottaa uudelleen. Tämä on täydellinen vaihtoehto, jos sinun on palautettava asunto samassa kunnossa kuin sen sait. Vanhan keraamisen lattian palauttaminen alkuperäiseen muotoonsa on kuitenkin mahdollista vain, jos voit asentaa uuden lattian ilman laajaa valmistelua ja liimaa. Alustalla, jolle uusi pinnoite asetetaan, on suuri vaikutus lukkoponttivinyylin ulkonäköön ja käyttöikään.

Joku on poistamassa vanhaa laattalattiaa työkalulla. Vasemmalla kaunis vihreä laattalattia.
Vanhan laattalattian poistaminen on työlästä, äänekästä ja likaista. Naapurit ja vuokranantajat häiriintyvät myös helposti melusta ja kustannuksia.

Vinyylilattian asentaminen laattojen päälle – muista ottaa seuraavat seikat huomioon!

Jotta laattasaumat eivät tunkeutuisi läpi ja vahingoittaisi lukkoponttivinyyliä, aluslattia on usein tasoitettava ennen uuden lattian asentamista. Tämä koskee ennen kaikkea perinteisiä vinyylilattioita. Tasoitusmassa levitetään laattalattian päälle epätasaisuuksien poistamiseksi ja tasaisen pinnan muodostamiseksi. Vakaa, kuiva, puhdas ja tasainen aluslattia on yleensä kaikkien vinyylilattioiden asennuksen edellytys.

Jos vanha keraaminen lattia halutaan palauttaa alkuperäiseen kuntoon muuton jälkeen, tällaiset työt ovat hyvin aikaa vieviä. Toisaalta tasoitusmassaa ei aina ole mahdollista poistaa vahingoittamatta alla olevaa lattiaa.

Joten jos haluat asentaa lukkoponttivinyyliä laattojen päälle ilman tasoitusainetta, sinun ei kannata valita mitä tahansa vinyylilattiaa. Valmistajat tarjoavat nykyään lukkoponttivinyylejä, jotka sopivat vanhojen keraamisten laattalattioiden päälle vakaiden tuoterakenteiden ansiosta. Suosittelemme aina tutustumaan valmistajan asennusohjeisiin ja huonesuosituksiin, jotta voit olla varma, että lattia ei vahingoitu käytössä.

Lukkoponttivinyylin asettaminen laattojen päälle ilman tasoitusainetta - nämä vinyylilattiat sopivat projektiisi!

Jos haluat asentaa lukkoponttivinyyliä laattojen päälle ilman tasoitusainetta, vinyylilattia stabiloidulla tuoterakenteella on paras vaihtoehto. Yleensä laattalattia tulee tasoittaa ennen lukkoponttivinyylin asentamista, mutta tämä vaihe voidaan usein jättää pois HDF- ja "rigid- vinyylin" kanssa.

Nämä kaksi vinyylilattiaa eivät pelkästään ole halvempia kuin täysvinyylit, vaan niiden sisäpuolella on myös ylimääräinen tukikerros, joka estää lattiaa epämuodostumasta. Uskomaton tukikerros varmistaa, että laattasaumat eivät täyty, vaan niiden ylle rakentuu silta. Muista kuitenkin, että laattalattian saumoilla tullee olla tietty leveys ja -syvyys, jotta tämä toimii. Pääsääntöisesti valmistajat ilmoittavat asennusohjeissa, kuinka leveitä ja syviä liitoskohtien tulee maksimissa olla, jotta lukkoponttivinyyli ei vaurioidu.

Gerflor Virtuo Clic 30 "1023 Baita Blond"

HDF-vinyyli-erinomaista vakautta tiheiden kuitulevyjen ansiosta

HDF-vinyylissä on erityinen puristettua puukuitua sisältävä kantokerros, joka mahdollistaa, että lattia voidaan asentaa pienien epätasaisuuksien päälle. HDF-vinyyli ei kuitenkaan sovellu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin, koska puukerros voi turvota joutuessaan tekemisiin kosteuden kanssa. Monet edulliset lukkoponttijärjestelmällä varustetut vinyylilattiat ovat ns. HDF-vinyylejä. Jos haluat asentaa nämä lattiat keraamisille laatoille ilman tasoitusainetta, hyödyt myös niiden uskomattomasta mittavakaudesta ja kestävyydestä.

Rigid- lukkoponttivinyyli – paras valinta keraamisten lattioiden päälle

Ns. jäykkä vinyyli tai rigid-vinyyli tarjoaa erityisen edun, joka tekee siitä täydellisen vaihtoehdon tähän projektiin. Jos haluat asentaa lukkoponttivinyylit keraamisille lattioille ilman tasoitusainetta, rigid-vinyyli on paras vaihtoehto sinulle. Toisin kuin HDF-vinyyli, rigid-vinyyli ei sisällä stabilisoivia puukuituja, vaan mineraalijauhoa tai kivijauhetta. Siksi tätä vankkaa lattiaa kutsutaan usein myös SPC-vinyyliksi (Stone Powder Composite).

Rigid- vinyyli ei ainoastaan peitä epämiellyttävän näköistä vanhaa laattalattiaa, vaan tarjoaa myös uskomattoman kestävyyden ja vedenpitävyyden, joten se on erityisen hyvä vaihtoehto kylpyhuoneisiin ja muihin kosteisiin tiloihin. Toinen etu on rigid-vinyylin erinomainen mittapysyvyys. Toisin kuin perinteiset vinyylilattiat, rigid- vinyyli on vähemmän herkkä lämpötilan vaihteluille, ja siksi niitä voidaan usein asentaa tiloihin, joissa on lasitettu katto ja seinät. Toisin sanoen tämä tuote sopii kaikkialle lastenhuoneista eteisiin ja wc-tiloihin.

Gerflorin uskomattoman jäykät vinyylit eivät vakuuta ainoastaan uskomattoman realistisella ulkonäöllään: näihin lattioihin on myös integroitu askeläänieristys, ja ne voidaan asentaa keraamisten laattojen päälle.
Gerflor Rigid Lock 30 "0015 Kilda Golden"

Lukkoponttivinyylin asettaminen laattojen päälle ilman tasoitusainetta – milloin askeläänieristystä tarvitaan?

Askeläänieristyksen asentamista lattian alle suositellaan yleisesti ottaen, kun ostat uuden lukkoponttivinyylilattian. Irrallinen asennus luo raon aluspinnan ja lattiapäällysteen väliin, joka vuorostaan johtaa siihen, että ei-toivottuja kävelyääniä voi syntyä helposti. Jos haluat asentaa lukkoponttivinyylin keraamisille laatoille ilman tasoitusainetta, oikean askeläänieristyksen valitseminen on erittäin tärkeä osa prosessia. On parasta selvittää etukäteen, mikä askeläänieritys sopii parhaiten keraamisen lattian ja valitsemasi lukkoponttivinyylin väliin.

Jos et halua tuhlata aikaa askeläänieristyksen asentamiseen, suosittelemme ostamaan lukkoponttivinyylin integroidulla askeläänieristyksellä. Korkkieristeinen lukkoponttivinyyli on myös erittäin suosittu vaihtoehto tällä hetkellä. Korkilla ei ole ainoastaan ääntä- ja lämpöä eristäviä vaikutuksia, se on myös erittäin ergonominen vaihtoehto. Jos haluat asentaa lukkoponttivinyyliä laattalattialle ilman tasoitusainetta, rigid-vinyylit integroidulla askeläänieristyksellä on aina hyvä valinta, sillä ne sopivat kosteisiin tiloihin ja ovat erittäin kestäviä ja mittapysyviä.

Vinyylilattia korkkieristyksellä. Mittanauha, vihkoja kynä makaavat lattialla.
Korkilla on sama vaikutus kuin askelääni- ja lämpöeristyksellä. Lukkoponttivinyylit korkkikerroksella ovat myös pehmeitä ja erittäin vakaita.

Lukkoponttivinyylin uskomattomat tuoteominaisuudet – jotakin jokaiseen tilaan

Monipuoliset asennusmahdollisuudet tekevät vinyylilattioista optimaalisen vaihtoehdon niin koteihin kun kaupalliseen käyttöön. Asennusjärjestelmien monipuolisuuden lisäksi lankkujen muotoilu, joka saa PVC-lattian näyttämään erittäin realistiselta luonnontuotteelta, sekä vinyylilattian erinomaiset akustiset ja lämmönjohto-ominaisuudet tekevät niistä menestystuotteen. Vinyylilattia on ihanteellinen käytettäväksi kosteissa tiloissa, sillä PVC kestää korkeaa kosteutta uskomattoman hyvin. 100 % vettä hylkivän materiaalin ansiosta kosteus ei pääse tunkeutumaan sisään lankkuihin, joten ne eivät turpoa tai vaurioidu, toisten kun esimerkiksi parketti- ja laminaattilattiat. Tämä takaa vinyylilattian pitkän käyttöiän myös vaativissa olosuhteissa. Jos haluat asentaa vinyylilattian keittiöösi tai kylpyhuoneeseen, kannattaa tutustua "kylpyhuoneen lattiat"- ja "keittiön vinyylilattiat"-kategorioihin, jotka ovat ihanteellisia kosteisiin tiloihin! Tämä lattiapäällyste on erinomainen vaihtoehto, jos haluat klassisten puulattioiden ajattoman tunnelman kulutusta kestävämmällä tavalla.

Ei ole sattumaa, että lukkoponttivinyyli on yksi suomalaisten kotien yleisimmistä lattioista. Se on vedenpitävä lattia, joka ensi silmäyksellä näyttää aivan luonnontuotteelta, esimerkiksi parketilta. Tämän tyyppinen muovilattia on erittäin helppo puhdistaa ja sillä on myös pehmeämpi kävellä kuin oikealla puulattialla. Näitä lattioita kehitetään jatkuvasti ja asennuksestakin on tehty yksinkertaista ja helppoa modernien lukkoponttijärjestelmien ansiosta. Vuosien varrella myös raaka-aineita on vaihdettu kestävämpiin vaihtoehtoihin ja nyt useimmat valmistajat ovat alkaneet käyttää ympäristöystävällisiä materiaaleja, jotka eivät sisällä ftalaatteja. Sen sijaan valmistuksessa käytetään muita pehmittimiä, jotka eivät vahingoita ympäristöä, joten voit nauttia pehmeästä ja kestävästä muovilattiasta luontoa kuormittamatta.

Erinomainen vaaleanruskea vinyylilattia Lukkoponttivinyyli
Ter Hürne Classic Choice PerForm "C07a Tammi Oslo"

Tietoisuus luonnon suojelemisen tarpeesta kasvaa, mikä näkyy lähes kaikilla toimialoilla. Monet tuotemerkit ottavat myös tämän seikan huomioon korkealaatuisten lattioiden valmistuksessa ja tuotannossa. Valmistajat panostavat ympäristövaikutusten vähentämiseen ja sen varmistamiseen, että raaka-aineiden talteenotto on kestävää. Gerflor pyrkii valmistamaan ympäristöystävällisiä lattioita, joiden laadusta ei tarvitse tinkiä. Korkeiden laatustandardien ansiosta vinyylilattiat edistävät tulevaisuuteen suuntautuvaa tuotantomenetelmää. Vinyylilankkujen kehitys on toisin sanoen linjassa kasvavan ympäristötietoisuuden kanssa.

Ympäristöystävälliset vinyylilattiat- tee eettinen valinta

Joitakin vinyylilattioita voidaan käyttää uudestaan vaivattomasti kerta toisensa jälkeen, sillä materiaali on täysin kierrätettävissä. Lattioista löytyvää vinyyliä voidaan kierrättää noin 10 kertaa ilman että sen ominaisuudet heikkenevät. Euroopassa sijaitsevat tuotantolaitokset valmistavat erittäin korkealaatuisia tuotteita joiden tekemiseen käytetään vihreää sähköä aina, kun on mahdollista. Esimerkiksi Forbo kierrättää käytännössä kaikki jätteet, jotka syntyvät lattioiden valmistusprosessissa takaisin tuotteisiinsa.

lisää tämä erinomainen vinyylilattia tiloihisi, ja lisäksi se on kierrätettävä ja laadukas.
Project Floors SPC Core Collection/30 "PW 4021"

Forbon uskomattoman kierrätysohjelman ansiosta tämä huippuvalmistaja on pystynyt lisäämään kierrätysmateriaalien osuutta lattioissa entisestään keräämällä vinyylijätteet talteen asiakkailtaan. EPD-tuoteselosteista näkee jokaisen tuotteen todellisen kierrätyssisällön. Joskus kierrätysmateriaalin osuuden maksimointi ei kuitenkaan ole paras tapa edetä lattian valmistuksessa, sillä laatu ja kestävyys on aina tärkein seikka tälle valmistajalle.

Laadukkaat vinyylilattiat sisältävät yleensä ftalaatittomia emulgointiaineita. Näitä esiintyy myös keittiötarvikkeissa ja leluissa, joita lapset laittavat suuhunsa ja ovat siksi täysin vaarattomia terveydelle. Lattioiden kuviot on painettu vain vesiliukoisella musteella, joten ne ovat 100 % kierrätettäviä eivätkä päästä ilmaan vaarallisia aineita. Näin haitallisten päästöjen riski katoaa kokonaan ja häkäpäästöt minimoidaan nopeasti. Se ei vaikuta ainoastaan ​​sisäilman laatuun, vaan edistää myös ekologista kestävyyttä ja eettistä lattiavaihtoehtoa.

Valitse tarpeisiisi sopiva lukkoponttivinyyli

Katto, lattia ja seinät. Kolme asiaa, jotka luovat tunnelman huoneessa. Niiden välinen vuorovaikutus voi myös muuttaa huoneen yleisolemusta eri väreillä, kuvioilla ja valolla. Lattia luo pohjan sisustukselle ja antaa tilaan painoa ja luonnetta. Mutta kaikkien muiden elementtien, mukaan lukien huonekalujen, tulee tukea lattiavalintaasi. Siksi haluttu tunnelma ja lopputulos on otettava huomioon lattiaa valittaessa. Lukkoponttivinyyli on erityisen optimaalinen vaihtoehto tähän projektiin, sillä laajasta valikoimasta löytyy jokaiseen makuun jotakin.

Gerflor Rigid Lock 30 "0019 Kilda Pearl"

Vinyylilattia on paljon enemmän kuin asia, jonka päällä kävelet. Uskomme, että lattia on kotisi perusta, jonka kauneus korostuu valituilla sisustuselementeillä. Koska lattian ulkonäkö on pysyvämpi kuin seinien ja katon väri, sinun kannattaa valita vinyylilattia, joka sopii sisustuksen pohjaksi. Luksustuotevalikoimaamme kuuluu vinyylilattiat erilaisilla laatta-, puu- ja kivijäljitelmillä: vaaleat, tummat, rehevät, rauhoittavat vaihtoehdot odottavat sinua verkkokaupassamme. Lukkoponttivinyylin valinta riippuu siis siitä tunnelmasta, jonka haluat luoda huoneeseen.

Vinyylilattian värillä voi olla suuri vaikutus huoneen tunnelmaan. Yleisesti voidaan sanoa, että tumma lattia imee paljon valoa ja antaa huoneelle lämpimän tunteen. Vaaleampi vinyylilattia heijastaa valoa ja voi saada huoneen tuntumaan tilavammalta. Valon suunta, ikkunoiden koko ja valaistus ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat lattian ulkonäköön. Suosittelemme lattian asettamista pituussuunnassa valoa kohti, varsinkin jos kodissasi on suuria ikkunoita. Mutta voit myös asentaa vinyylilattiasi eri tavalla korostaaksesi muita huoneen ominaisuuksia.

Jos haluat asentaa lukkoponttivinyyliä keraamisten laattojen päälle ilman tasoitusainetta, oikealla askeläänieristyksellä voi olla suuri vaikutus lopputulokseen. Yhteensopivuus riippuu kuitenkin lukkoponttivinyylin tuoteominaisuuksista sekä laattasaumojen leveydestä ja syvyydestä. Rigid-vinyyli, jossa on integroitu askeläänieristys, on meidän suosituksemme tähän projektiin. Muistutamme jälleen, että on tärkeää noudattaa valmistajan asennusohjeita ja kiinnittää huomiota aluslattian saumojen leveyteen ja syvyyteen.

Osta uudet vinyylilattiat jo tänään ja toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi

Valitessasi uutta lukkoponttivinyyliä on tärkeää miettiä, minkä tunnelman haluat luoda kotiisi. Ruskeat puujäljitelmät luovat sekä ajattoman että rauhallisen ympäristön, mutta tummat kivilattiat lisäävät ripauksen persoonallisuutta ja rakennetta sisutukseen. Tärkeintä on kuitenkin, että valitset korkealaatuisen tuotteen, joka sopii juuri sinun projektiisi, jotta lattia säilyy mahdollisimman monta vuotta hyvänä. Jos et pysty enää vastustamaan lukkoponttivinyylien monia etuja, meillä on sinulle täydellisiä uutisia! BRICOFLOR:in verkkosivuilta voit helposti valita oman suosikkisi useista eri malleista, joilla myös on erilaisia teknisiä ominaisuuksia. Toteuta henkilökohtainen sisustusunelmasi ja uudista kotisi lattianpäällysteet!

Tuhannet lattiat odottavat sinua verkkokaupassamme. Muutamalla napsautuksella löydät uuden tuotteesi, joka toimitetaan ovellesi mahdollisimman pian. Jos haluat tarkemman kuvan siitä, miltä valitsemasi tuote todella näyttää, voit käyttää näytepalveluamme. Kun olet tehnyt päätöksen, saat tilauksen yhteydessä hintatakuun. Jos suunnittelet suurta remonttia, voit pyytää yksilöllistä tarjousta. Henkilökuntamme auttaa mielellään kaikessa tuotteen valinnasta toimituskysymyksiin. Tilaa uusia maaleja, tapetteja ja lattiapäällysteitä nyt! Me odotamme yhteydenottoasi!

Toivomme, että olemme auttaneet sinua löytämään uuden vinyylilattian kotiisi. Lämpimät kevätterveiset BRICOFLOR:in seinä-, ja lattia-asiantuntijoilta!

Takaisin julkaisuihin