Close icon

Pohjoismainen sisustus

keskiviikkona 28. joulukuuta 2022

POHJOISMAINEN SISUSTUS

Pohjoismainen sisustus: Valoisa tyyli

Pidätkö kaikesta, mikä on sisustukseltaan hillittyä ja hienostunutta? Pohjoismaisen sisustuksen pitäisi miellyttää sinua! Valoisa ja neutraali vastaa todellakin skandinaavisen muotoilun olemusta. On sanottava, että tämä on välttämätöntä maissa, joissa on pimeää puolet vuodesta. Tämä tyyli, joka on nykyään hyvin trendikäs, sopii täydellisesti sisustukseesi.

Kuitukangastapetti: Tapetti 377071 Jungle Chic Architects Paper
Tapetti 377071 Jungle Chic Architects Paper

Valkoinen valokeilassa pohjoismaiseen tyyliin

Pohjoismainen ilme on yksinkertaisesti mahdoton ilman vaaleaa väriä. Valkoinen ja puu ovat todellakin erittäin suositeltavia nimensä veroiselle skandinaaviselle sisustukselle. Ne muuttavat huoneen antamalla sille rauhallisen ja rauhoittavan ilmapiirin, joka antaa sille kaiken viehätyksensä. Tätä väriä ei kuitenkaan pidä käyttää väärin. Haluamme mieluummin leikkiä materiaaleilla ja sävyillä, välttääksemme sairaalatunnelman ja tehdäksemme huoneesta lämpimän. Voit siis tapetoida muutaman seinän valkoisella tapetilla, ja valita yhdelle seinälle uuden värin.

Valitse vaalea puupinnoite

Puu on yksi skandinaavisen sisustuksen suurista ominaisuuksista. Tämä on todellakin oodi luonnolle ja metsälle. Materiaali, joka tuo kaiken lämpimyytensä ja ainutlaatuisuutensa tähän suuntaukseen. Panosta vaaleaan puulattiaan, joka täydentää tyylin lämmintä henkeä ja heijastaa kaunista valoa. Voit valita lattiaksi laminaatti, jossa on vaalean puun vaikutelma, tai jopa parkettilattian.

Valitse sopivat huonekalut

Aina samalla logiikalla kuin lattianpäällyste, valitse massiivipuusta valmistetut huonekalut, kuten mänty, koivu, jotka ovat muodoiltaan siistejä mutta nykyaikaisia. Muotoilun ja toiminnallisuuden lisäksi näiden pohjoismaisten huonekalujen tulisi olla myös vaaleat, koska skandinaavisen sisustuksen toinen erityispiirre on kirkkaus. Karkota siis kaikki tummat huonekalut ja tee tilaa vaaleille sävyille.

Tapetti 370035 A.S. Création Lagom
Tapetti 370035 A.S. Création Lagom

Värit ja kuviot

Jotta olisit pohjoismaisen tyylin mukainen, on noudatettava tiettyjä värikoodeja, kuten vaaleita sävyjä beigen, valkoisen ja vaaleanruskean ympärillä. On kuitenkin mahdollista lisätä myös lämpimämpiä sävyjä erottumaan huoneeseen. Kaikissa tekstiileihin liittyvissä asioissa on sitten mahdollista leikkiä punaisella, vaaleansinisellä tai sinapinkeltaisella. On kuitenkin vaikea kuvitella viihtyisää skandinaavista olohuonetta ilman muutamaa tyynyä ja muita kodikkaita yksityiskohtia. Älä myöskään pelkää kasata vihreitä, sinisiä tai jopa keltaisia tyynyjä sohvalle. Älä myöskään epäröi käyttää kuviollisia printtejä. Skandinaavit rakastavat geometrisia muotoja sisältäviä sisustuksia. Pohjoismaiset tapetit löytyvät monissa eri kuvioissa ja sävyissä. Ne sulautuvat ihanasti tähän sisustukseen kylmillä pohjoisen sävyillä.

Kuitukangastapetti: Tapetti Geo Nordic 375333 A.S. Création
Tapetti Geo Nordic 375333 A.S. Création

Koristeellisuus pohjoismaiseen tapaan

Korosta skandinaavista sisustusta panostamalla varmoihin arvoihin. Skandinaaviseen tyyliin kuuluu nimittäin myös vertauskuvallisia sisustuselementtejä, kuten kynttilänjalat, kahvipöydät, skandinaaviset nojatuolit tai jopa seinähyllyt. Sisusta siis huolettomasti pehmeillä piirteillä. Myös matto on varma valinta skandinaaviseen sisustukseen. Sinun tarvitsee vain laittaa se sohvan jalkopäähän ja olet valmis.

Pohjoismainen valoitus

Skandinaavit todellakin luottavat vahvasti huoneen valoisuuteen. Tätä varten he valitsevat vaaleat sävyt koko huoneeseen. Niinpä verhojen osalta valitsemme läpinäkyvät verhot, jotka päästävät valon hyvin sisään. Ja sen seurauksena vältämme kaikkia paksumpia verhoja, jotka voisivat pimentää huonetta ja antaa vaikutelman pienemmästä tilavuudesta. Lisäksi, kuten edellä todettiin, huonekalujen ja tekstiilien sisustuksessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä. Nämä elementit, vaikka ne ovatkin pakollisia, eivät kuitenkaan riitä luomaan skandinaavista tunnelmaa. Kokonaisuuden täydentämiseksi on lisättävä muita elementtejä. Itse asiassa valot, kuten lamput, kynttilänjalat ja kynttilät, ovat joitakin näistä pienistä esineistä, jotka pukevat ja antavat luonnetta pohjoismaiseen tyyliin sisustettuun huoneeseen.

Tapetti 351802 A.S. Création Björn

Jos sinulla on kysyttävää tietyistä tuotteista, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Asiantunteva asiakaspalvelutiimimme neuvoo sinua mielellään. Seuraavaan kertaan! BRICOFLOR-tiimisi, lattia- ja tapettiasiantuntijasi!

Takaisin julkaisuihin