etsi search on website
Asiantuntijan neuvot
09 4270 4082
ma-pe: 10.00-18.30
Help icon
YHTEYSTIEDOT

Korkkilattia lastenhuoneeseen – Turvallinen ja viihtyisä lattiapäällyste

Montag, 5. Juli 2021

Korkkilattia on erittäin toimiva ratkaisu lastenhuoneeseen useiden teknisten seikkojen ansiosta. Korkki on luonnonmateriaalia, ja siksi se tuntuu lämpimältä ja miellyttävältä jalkojesi alla. Lisäksi se on ympäristöystävällinen ja on päästötön sekä saasteeton. Lapsi viettää paljon aikaa huoneessaan leikkien, ja siksi on tärkeää, että lastenhuoneen lattia on turvallinen ja sinne sopiva. Lapset kuluttavat lattiaa leikkiessään, joten lattiapäällysteen on kestävä kulutusta enemmän kuin esimerkiksi olohuoneen lattia. Nämä muutamat kriteerit on hyvä ottaa huomioon valitessasi lattiaa lastenhuoneeseen:

  • Naarmujen ja muiden vaurioiden kestävyys sekä kosteuden kestävyys,
  • Helppo puhdistaa: Läikkynyt mehu tai vesi, huopakynillä tehdyt piirrokset tai äidin huulipuna - kaikki nämä on voitava poistaa nopeasti ja helposti lattiapinnalta,
  • Liukueste, joka vähentää huomattavasti lapsesi loukkaantumisriskiä,
  • Iskunvaimennus: lattian ei pitäisi rasittaa lapsen selkärankaa.

LASTENHUONEIDEN KORKKILATTIAN OMINAISUUDET

Korkkitammi on hämmästyttävä puu, joka kasvaa vain Euroopan Välimeren alueella ja joissakin Pohjois-Afrikan maissa. Sen kuoresta saadaan korkkia, jota tarvitaan suosittujen lattiapäällysteiden valmistukseen. Kestävä raaka-aineen talteenotto koostuu korkkitammen kuorikerrosten poistamisesta, mikä ei vahingoita puuta millään tavoin. Sen jälkeen kuoren kasvaminen takaisin kestää noin 10 vuotta. Poistettuja kuorikerroksia kuivataan useita kuukausia. Tämän jälkeen raaka-aineet desinfioidaan, pestään, kuivataan uudelleen ja jauhetaan. Tämän jälkeen massa kuumennetaan 350 asteeseen, puristetaan ja jäähdytetään. Puristettua materiaalia säilytetään viikon ajan, kunnes se on täysin kuiva. Siitä valmistetaan korkkilattioita ja korkkilaattoja asuintiloihin ja kaupalliseen käyttöön.

CORTEX CORKNATURA UV PRO "BJ21072 LAIVANKANSI LATTIA" | CLICK-KORKKI

INNOVATIIVINEN LASTENHUONEEN KORKKILATTIA MALLEJA JOKAISEEN MAKUUN

Cortex Corknatura UV Pro BJ03022 Sprint Click-korkki

Jos asennat lastenhuoneeseen lämpimän ja viihtyisän korkkilattian, et tarvitse mattoja tai voimakasta lattialämmitystä. Tässä ainutlaatuisessa luonnollisessa lattiassa yhdistyvät tekniset ja toiminnalliset edut sekä monipuolinen muotoilu. Jos haluat lastenhuoneen korkkilattian aidon puun näköisenä, niin jalon lehtikuusen näköiset Granorte Design-Trend "49000201 Lehtikuusi" -lankut sopivat sinulle. Korkkilattiat tarjoavat erilaisilla muotoiluilla lukuisia mahdollisuuksia suunnitella lastenhuone toiveidesi mukaan.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN, HYPOALLERGEENINEN JA KAIKIN PUOLIN TURVALLINEN: KORKKILATTIA LASTENHUONEESEEN

Tunnettujen valmistajien korkkiparketti valmistetaan vain luonnollisista raaka-aineista, jotka ovat turvallisia ihmiskeholle. Korkkitammen istutukset ovat yleisiä alueilla, joilla ei ole teollista tai muuta saastumista. Korkkilattian valmistuksessa ei käytetä haitallisia aineita. Korkkilattioista ei aiheudu ihmisten terveydelle haitallisia allergeeneja. Rakenne ja kemiallinen koostumus antavat materiaalille antistaattiset ominaisuudet, mikä tarkoittaa, että lattiapinta ei sähköisty eikä vedä puoleensa pölyä - tämä on ideaali allergioista kärsiville kotitalouksille.

Lattian pinta on liukumaton ja estää lasta kaatumasta ja loukkaamasta itseään. Korkkilattioiden iskuja vaimentavien ominaisuuksien ansiosta on lähes mahdotonta loukkaantua tai rikkoa mitään. Erinomainen tarttuvuus ilmenee korkeasta kitkakertoimesta. Tämän materiaalin pinnoite on elastinen, kuluu hyvin hitaasti eikä rikkoudu iskuista. Korkkilattiat ovat paloturvallisia, eivätkä ne pääse rapistumaan.

CORTEX CORKNATURA UV PRO "BJ03022 SPRINT" | CLICK-KORKKI

KORKKILATTIAT LASTENHUONEESSA: KESTÄVÄ, JOUSTAVA JA ÄÄNTÄ VAIMENTAVA

Lapset voivat kävellä huoneessaan turvallisesti paljain jaloin! Makuuhuoneiden korkkilattian pinta on lämmin ja säilyttää optimaalisen lämpötilan ympäri vuoden. Korkkilaminaatti on lämmöneriste, jonka lämmönjohtavuus on alhainen. Materiaalin huokoisen rakenteen ansiosta korkkilattia tunnetaan hiljaisimpana lattiapinnoitteena. Lattiat toimii siis ylimääräisenä äänieristeenä ja vähentää kävelystä kuuluvaa kopinaa keskimäärin 53 %. Pinnoite vaimentaa lasten leikkien ääniä, jolloin vanhemmat ja naapurit voivat nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Pintatiivisteen ansiosta korkkilattia on helppo puhdistaa.

KORKKILATTIA LASTENHUONEESEEN: HEIKKOUDET

Korkilla on vain kaksi ominaisuutta, jotka voidaan laskea materiaalin heikkouksiksi. Pinnoite on helppo leikata tai puhkaista. Lastenhuoneen korkkilattia voi siis vahingoittua paikoitellen terävällä esineellä, kuten saksilla. Tämän materiaalin korvaaminen on kuitenkin melko helppoa, sillä voit täyttää vaurioituneen alueen korkilla ja tasoittaa sen. Kuten mikä tahansa materiaali, korkkilattia turpoaa ja voi halkeilla, jos se jätetään tuntikausiksi kosteaan tilaan.

CORTEX CORKNATURA UV PRO "BJD3003 SPURT NATUR" | CLICK-KORKKI

PUHDISTUS- JA HOITOVINKKEJÄ - KORKKILATTIA LASTENHUONEESEEN

Korkkilattian säännöllinen puhdistus ei poikkea juurikaan minkä tahansa muun pinnoitteen omaavan lattian tavanomaisesta puhdistuksesta. Ainoa ero puhdistuksessa on se, että suurta vesimäärää ei saa käyttää. Käytä pehmeää ja kosteaa puuvillaliinaa moppia varten. On suositeltavaa käyttää pölynimuria, jossa on pehmeä suulake, ennen moppausta pölyn ja hiekan poistamiseksi. Erittäin hienokin hiekka voi naarmuttaa korkkilattian pintaa.

Oikean siivousvälineen valinnassa on kuitenkin otettava huomioon kaksi tärkeää seikkaa: Käytä puhdistusaineita, jotka eivät sisällä liuottimia ja syövyttäviä kemiallisia ainesosia. Älä käytä hankaavia puhdistusaineita, kovia ja metallisia harjoja pyyhkimiseen. Käytä mietoja puhdistusaineita, jotka on laimennettava vedellä. On tärkeää, että erilaisten ruokien ja juomien aiheuttamat tahrat poistetaan välittömästi, sillä ne jäävät pintaan materiaalin imeytyessä, jos sitä ei ole tiivistetty asianmukaisesti. Suurin osa niistä poistetaan tavallisella saippuavedellä. Sitkeät tahrat voidaan hioa pois hiekkapaperilla. Korkkilattioiden pinnoitteet auttavat vähentämään korkkilattian altistumista UV-säteilylle. Ne estävät korkkilattiaa menettämästä väriään ja pitää sen alkuperäisessä muodossaan pitkään.

Toivomme, että pystyimme auttamaan sinua valinnassasi ja vastaamaan kysymyksiisi! Meiltä BRICOFLORilta löydät laajan valikoiman lastenhuoneisiin sopivia korkkilattioita.

Takaisin julkaisuihin