Close icon

Skandinaavinen tyyli – Meidän ideat minimalistiseen sisustukseen

tiistaina 20. huhtikuuta 2021

 

Pelkistetty, luonnollinen ja minimalistinen – nämä ovat skandinaavisen sisustustyylin ominaispiirteitä. Skandinaavinen tyyli on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ympäri maailmaa. Pehmeällä värimaailmalla, luonnon elementeillä ja selkeillä asetelmilla voit muuttaa olohuoneesi hyvin viihtyisäksi ja mahdollistaa sen, että skandinaavinen tyyli on pohjana sisustuksessa. Skandinaavinen tyyli on yksi meidän suosikeista, joten tässä meidän ideat minimalistiseen sisustukseen.

Skandinaavinen sisustaminen: Pelkistetty ja elegantti

Skandinaavinen sisustus luottaa tyylikkääseen ja minimalistiseen tyyliin, jossa selkeät asetelmat ja luonnolliset sisustuselementit korostavat sisustustyyliä. Värimaailma on myös pidetty hyvin pelkistettynä. Valkoisen lisäksi pohjoismaiseen tyyliin kuuluvat lähinnä beige, harmaa ja herkät pastellinsävyt. Voit luoda hyvän pohjan skandinaaviselle sisustukselle yksinkertaisilla tapeteilla ja lattiapäällysteillä. Suosittelemme valitsemaan puunnäköiset kovat lattiapäällysteet, kuten parketin, korkkilattian tai laminaatin. Näistä lattioista löytyy hyvin luonnollisen puun näköisiä vaihtoehtoja. Seinien sisustamiseen suosittelemme valitsemaan yksiväriset tapetit tai kuviotapettien joukosta pohjoismaiset tapetit. Tietenkin kuviotapetit pehmeällä värimaailmalla sopivat myös hyvin pohjoismaiseen sisustukseen. Lisäämällä huoneeseen kasveja, tuot palan luontoa huonetilaan ja käyttämällä sohvatyynyjä ja vilttejä annat sisustukselle ripauksen lämmintä kodikkuutta. Skandinaaviseen sisustukseen sopivat myös raidalliset tai geometriset matot, joissa värimaailma on hillitty.

A.S. Création tapetti | 36332 Materials

Valitse täydellinen lattia tyylikkääseen skandinaaviseen sisustukseen

Kodin lattiat ovat tärkeä osa sisustuksen perustaa. Puulattiat sopivat erityisen hyvin pohjoismaiseen sisustukseen. Voit myös valita puun näköisen lattian, joka korostaa skandinaavisen tyylin luonnollista viehätystä. Tällaisen lattian voit löytää parketti-, laminaatti- tai korkkilattioiden valikoimasta. Jos haluat korostaa mukavuutta ja viihtyisyyttä skandinaavisessa sisustuksessasi, voit myös valita tekstiililaatat lattiapäällysteeksi.

Parketti: Laadukas ja ympäristöystävällinen

Parketit tuovat viihtyisyyttä ja pientä maalaismaista viehätystä jokaiseen huonetilaan ja tarjoavat siten loistavan pohjan skandinaavisen sisustuksen luomiseen. Parkettien erinomaisen laadun lisäksi kestävyys on näille lattioille hyvin ominaista. Voit siis nauttia kovasta ja kauniista lattiapäällysteestä monien vuosien kulutuksen jälkeen. Lisäksi parkettilattiat ovat hyvin terveellisiä huoneen sisäilmalle. Parketit tarjoavat monipuolisen valikoiman, joten voit valita juuri sinulle sopivan lattian värin, puulajin ja pintakäsittelyn mukaan. Skandinaaviseen sisustukseen sopivat erityisesti hyvin vaaleat ja lämpimät värit, jolloin luonnolliset puun ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa.

Laminaatti: Autenttinen vaihtoehto parketille

Laminaatti on hyvin käytännöllinen ja todentuntuinen vaihtoehto parketille. Laminaatit tulevat monien hyvien ominaisuuksien kera. Niiden puumainen ulkonäkö on hyvin aidonnäköinen ja niiden kestävyys on myös hyvin erinomainen, joten voit nauttia kauniista lattiasta vielä monien vuosien käytön jälkeen. Lisäksi laminaattilattian akustinen ominaisuus on erinomainen, jolloin lattia vaimentaa korkojen, kenkien ja tassujen epätoivottuja ääniä. Laminaattilattioita on myös tarjolla monissa värisävyissä, joten voit valita juuri sinulle sopivat lattian.

Korkkilattia: Ekologinen ja kaunis lattiavalinta

Etsikö ympäristöystävällistä lattiapäällystettä? Siinä tapauksessa korkkilattia on juuri oikea valinta sinulle. Korkki on uusiutuva ja kestävä luonnonvara, joka on biohajoava ja helppo kierrättää. Materiaali on peräisin korkkitammen kuoresta. Materiaalin saaminen ei vahingoita puuta, sillä kuori pystyy uusiutumaan. Valitsemalla korkkilattiat, saat niin visuaalisesti näyttävän kuin laadukkaan lattiapäällysteen. Lisäksi korkkilattia tarjoaa myös erinomaiset lämpö- ja ääniominaisuudet. Korkkilattioiden kaunista visuaalisuutta ei myöskään sovi unohtaa. Valikoimasta löydät monenlaisia korkkilattioita, jotka voivat antaa huonetilallesi skandinaavisen tyylin mukaisen luonnollisen ilmeen.

Cortex Corknatura UV Pro korkkilattia | BJ03022 Click-korkki

Tapetit skandinaaviseen sisustukseen

Tapetit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia korostaa skandinaavista sisustustyyliä. Voit valita yksiväriset tapetit seinillesi tyylikkäissä luonnon väreissä tai voit valita kuviotapetit, joissa puun tai kiven ominaisuudet ovat läsnä. Lisäksi pohjoismaiseen sisustukseen sopivat kuviotapetit, kuten geometriset tapetit, jotka luovat järjestystä yleisilmeeseen.

Yksiväriset tapetit korostavat minimalistisuutta

Yksiväristen tapettien minimalistisen ominaisuuden ansiosta, ne tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia tyylikkääseen sisustukseen. Voit valita sisustuksen samasta värimaailmasta tapetin ja luoda pohjan, jossa muut sisustuselementit korostavat skandinaavista tyyliä. Yksivärisiä tapetteja on myös tarjolla hennolla rakenteella, jotka antavat pienen lisän pelkistetylle ulkonäölle.

A.S. Création tapetti | 361573 Materials

Kivitapetit ja puutapetit

Luonnonmukaiset kivitapetit ja puumotiivilla tulevat tapetit ovat olleet hyvin tyylikäs valinta seinäpäällysteelle jo vuosia. Tyylikäs ja ainutlaatuinen ulkonäkö tuovat huonetilaan luonnollisen lisän. Monipuolinen valikoima tarjoaa näitä tapetteja eri värimaailmoilla ja malleilla. Kivitapettien valikoimasta löydät niin marmoritapetit kuin tiilitapetit. Näissä on erityisesti vaaleita värivaihtoehtoja tarjolla, jotka luovat jännittävän kontrastin sisustukseen.

A.S. Création valokuvatapetti | DD118785 Brickwhite

Toivottavasti sait lisää inspiraatiota sisustukseen! Seuraavaan kertaan.

BRICOFLOR-tiimisi!

Takaisin julkaisuihin